FOOTBALL LEAGUE

Χαραμάδα ελπίδας για περαιτέρω θέσεις ανόδου

Οι τέσσερις ομάδες θα τοποθετηθούν σε μία ενιαία βαθμολογική κατάταξη και θα λογίζονται ως εν δυνάμει διεκδικητές κάλυψης τυχόν κενών που θα προκύψουν στη Football League
Χαραμάδα ελπίδας για περαιτέρω θέσεις ανόδου

Την Τετάρτη (18/4) το πρωί διεξήχθη η κλήρωση των δύο ομίλων του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, από τους οποίους θα αναδειχθούν οι 4 ομάδες που θα πάρουν την άνοδο στη football league. Όμως, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλα εισιτήρια, αν αυξηθεί ο αριθμός των συλλόγων που θα υποβιβαστούν από την ανώτερη κατηγορία.

Το συγκεκριμένο σενάριο ανέλυσε ο πρόεδρος της επιτροπής της διοργάνωσης, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών. Σύμφωνα λοιπόν, με τα όσα είπε, οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (εξαιρούνται αυτές που θα πάρουν την άνοδο) θα τοποθετηθούν σε μία ενιαία βαθμολογική κατάταξη και θα λογίζονται ως εν δυνάμει διεκδικητές κάλυψης τυχόν κενών που θα προκύψουν στη Football League.

Είναι προφανές, πως με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν σε συλλόγους της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, η ΕΠΟ έχει υπολογίσει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες στη Γ’ εθνική, πλην δηλαδή των 6 δεδομένων βάσει προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Είτε δηλαδή παραιτηθούν από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, είτε δεν δηλώσουν συμμετοχή, είτε δεν λάβουν την απαιτούμενη αδειοδότηση για την συμμετοχή τους αδειοδότηση.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι τέσσερις ομάδες που δεν προβιβάστηκαν μέσω του μίνι πρωταθλήματος θα τοποθετηθούν σε μία νέα κατάταξη βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

  1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
  2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
  3. Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
  4. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
  5. Κλήρωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαραμάδα ελπίδας για περαιτέρω θέσεις ανόδου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.