ΓΑΛΛΙΑ

Οι μεταγραφές Νεϊμάρ και Εμπαπέ απειλούν την Παρί

Οι Γάλλοι ελέγχονται για οικονομικές χορηγίες 200 εκατ. ευρώ κι αν κριθεί ότι τα χρήματα ήταν από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, τότε απειλούνται ακόμη και με αποβολή από το Champions League!
Οι μεταγραφές Νεϊμάρ και Εμπαπέ απειλούν την Παρί

Το περασμένο καλοκαίρι, η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε ένα… βουνό από χρήματα για να φέρει στο Παρίσι τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Ωστόσο, αυτές οι δύο μεταγραφές μπορεί να τη βάλουν σε τέτοιους μπελάδες που να κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», οι Γάλλοι βρίσκονται στο στόχαστρο της UEFA για διάφορες οικονομικές χορηγίες ύψους 200 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκαν οι μεταγραφές του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ.

Ωστόσο, αν αποδειχθεί ότι αυτές οι οικονομικές χορηγίες δεν ήταν νόμιμες, δηλαδή δε προήλθαν από εκεί που αναφέρεται, αλλά ήταν δωρεές από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, η οποία έχει στο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν, τότε πρόκειται για έμμεση χρηματοδότηση και πλήρη καταστρατήγηση των κανόνων του Financial Fair Play.

Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι η Παρί Σεν Ζερμέν κινδυνεύει ακόμη και με ποινή αποβολής από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Η ανεξάρτητη επιτροπή που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση κάνει λόγο για χορηγικές συμφωνίες που είναι «υπέρογκα φουσκωμένες και ως εκ τούτου προκύπτει η υποψία ότι πρόκειται για δωρεές από την «Qatar Sports Investments».

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο αποκλεισμός από το Champions League είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επισύρει η εν λόγω παράβαση, καθώς η επιτροπή μπορεί να επιβάλλει κι ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόστιμο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι μεταγραφές Νεϊμάρ και Εμπαπέ απειλούν την Παρί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.