ΙΣΠΑΝΙΑ

Αρχηγός, ηγέτης, η… ίδια η Μπάρτσα (vid)

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε κόντρα στην Αλαβές, αλλά ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου, επικρατώντας 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Μέσι
Αρχηγός, ηγέτης, η… ίδια η Μπάρτσα (vid)

Είναι πλέον ο πρώτος αρχηγός. Αυτό συνεπάγεται έξτρα ευθύνες, λες και δεν είχε ήδη αρκετές. Ο Λιονέλ Μέσι σκοράροντας το γκολ υπ’ αριθμόν 6.000 της Μπαρτσελόνα στη La Liga, ξεκλείδωσε την άμυνα της Αλαβές, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 3-0.

H ομάδα του Αμπελάρδο ήταν δεδομένο πως θα κατέβει για να αμυνθεί στο «Καμπ Νου» και το έκανε πολύ καλά. Έτσι παρά τον εξαιρετικό Ντεμπελέ και τις εμπνεύσεις του Κουτίνιο, οι «μπλουγκράνα» γκολ δεν έβρισαν.

Μέχρι το 64ο λεπτό. Με ένα αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ, ο «πούλγα» βρήκε το πολυπόθητο γκολ και «έλυσε» τους συμπαίκτες του από το άγχος της πρεμιέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=0Vhb8joHeQI

Μια παρόμοια στιγμής ατομικής μαγείας, αυτή τη φορά από τον Κουτίνο, έφερε το 2-0 (83’), ενώ μια συστημένη μπαλιά του Σουάρες στον Μέσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και το άριστο τελείωμά του, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ήταν η δέκατη συνεχόμενη φορά που οι Καταλανοί ξεκινούν νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (46′ Κουτίνιο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (85′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (77′ Αρτούρ), Σουάρες, Μέσι

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Μαρτίν, Λαγκάρδια, Μαριπάν, Ντουάρτε, Γκόμεθ, Γουακάσο, Τόρες (68′ Τόρες), Γκαρθία, Χόνι (Μπαστόν), Σομπρίνο (71′ Μπούργι)

Η Σοσιεδάδ έδειξε πως φέτος δεν αστειεύεται, καθώς επιβλήθηκε με ανατροπή με 2-1 της Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζεράρ Μορένο στο 16’, όμως 40’ ο Γουίλιαν Ζοσέ έκανε το 1-1 και ο Χουάνμι στο 71’ ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Θέλτα και Εσπανιόλ έμειναν στο 1-1, μετά τα γκολ των Ερμόσο (45’) και το αυτογκόλ του Λόπες.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή

Ζιρόνα – Βιγιαδολίδ 0-0

Μπέτις – Λεβάντε 0-3 (38′ Μαρτί, 54′, 90+5′ Μοράλες)

Σάββατο

Θέλτα – Εσπανιόλ 1-1 (52′ αυτ. Ντ. Λόπεθ / 45′ Ερμόσο)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοθιεδάδ 1-2 (16′ Μορένο / 40′ Γουίλιαν Ζοζέ, 71′ Χουάνμι)

Μπαρτσελόνα – Αλαβές 3-0 (64′, 90+2′ Μέσι, 83′ Κουτίνιο)

Κυριακή

Έιμπαρ – Ουέσκα

Ράγιο Βαγεκάνο – Σεβίλλη

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε

Δευτέρα

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεγανές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχηγός, ηγέτης, η… ίδια η Μπάρτσα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.