ΙΣΠΑΝΙΑ

Ντοκουμέντο: Το μοναδικό (και χορταστικό) ματς του Λοπετέγι με τη Ρεάλ

Είχε αγωνιστεί σε Derbi Μadrileño του 1990 κόντρα στην Ατλέτικο που έληξε 3-3
Ντοκουμέντο: Το μοναδικό (και χορταστικό) ματς του Λοπετέγι με τη Ρεάλ

Ο Ζούλεν Λοπετέγι είναι από την Τρίτη (12/6) ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναμφίβολα, ο 51χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας θα θέλει να έχει διαφορετική πορεία εν συγκρίσει με την ποδοσφαιρική θητεία του στους «μερένγκες».

Το 1985, όταν ο Βάσκος έκλεινε τα 19 του, η Ρεάλ Μαδρίτης τον είχε εντάξει στο ρόστερ της, επειδή θεωρείτο ως ένας από τους πιο ταλαντούχους τερματοφύλακες της χώρας.

Ο Λοπετέγι πέρασε μια τριετία στη β’ ομάδα των «μερένγκες» και το 1988, επί των ημερών του Λέο Μπενάκερ, προάχθηκε στην α’ ομάδα.

Την πρώτη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Λας Πάλμας και πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, όμως όταν επέστρεψε ο Τζον Τόσακ δεν του έδινε φανέλα βασικού.

Εξαίρεση αποτέλεσε ένα ματς και, μάλιστα, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Primera Division.

Εκτός από τον Λοπετέγι, ο Τόσακ επέλεξε και πολλούς ακόμη παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (οι άλλοι δέκα ήταν οι: Χούλιο Γιορέντε, Τσέντο, Ιέρο, Σολάνα, Εστέμπαν, Μίτσελ, Αλντάνα, Γκορντίγιο, Λοσάντα, Πάκο Γιορέντε).

Το ματς της 28ης Απριλίου 1990 έφτανε προς το τέλος και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε προβάδισμα 3-1 με γκολ των Μπαλτάσαρ (17’), Ορεχουέλα (28’), Μανόλο (40’), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έσωσε την παρτίδα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Ιέρο.

Νωρίτερα, ο Ιέρο είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 και ο Λοσάδα σε 3-2, σε ένα ντέρμπι που δεν είχε ενδιαφέρον από τη στιγμή που οι «μερένγκες» είχαν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ο Λοπετέγι υπερασπίστηκε την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανακοίνωσε Λοπετέγι η Ρεάλ Μαδρίτης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντοκουμέντο: Το μοναδικό (και χορταστικό) ματς του Λοπετέγι με τη Ρεάλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.