ΙΤΑΛΙΑ

Και στο τέλος νικά η Γιούβε του Κριστιάνο! (vid)

Η Κιέβο και ο Σορεντίνο έβγαλαν την… ψυχή της Γιουβέντους, που επικράτησε με 3-2 χάρη σε γκολ του Μπερναρντέσκι στις καθυστερήσεις
Και στο τέλος νικά η Γιούβε του Κριστιάνο! (vid)

Το είχε δεδομένα φανταστεί διαφορετικά. Οι οπαδοί της Γιουβέντους επίσης. Ένας θρίαμβος στον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γιόρταζε την πρώτη του εμφάνιση με τα «μπιανκονέρο» με μια εμφατική νίκη.

Η αντιτουριστική Κιέβο ιδανικός αντίπαλος για.. περίπατο. Αντ’ αυτού όμως τα «ιπτάμενα γαϊδούρια» πρόσφεραν μια ματσάρα στην πρεμιέρα της Serie A, ανέτρεψαν το προβάδισμα της Γιουβέντους, η οποία μόχθησε για να κερδίσει στις καθυστερήσεις με 3-2!

Όλος ο (ποδοσφαιρικός) πλανήτης είχε στραμμένο το βλέμμα του στο «Αντόνιο Μπεντεγκόντι» περιμένοντας την παραμικρή αφορμή για να αποθεώσει τον Πορτογάλο σταρ. Ο CR7 δεν ήταν κακός, παίζοντας μάλιστα στην κορυφής της επίθεσης μέχρι να μπει ο Μάντζουκιτς, αλλά αυτός που κέρδισε με το σπαθί του το σεβασμό και την αναγνώριση ήταν ο άνθρωπος που είχε απέναντί του, ο αειθαλείς Στέφανο Σορεντίνο!

Ο 39χρονος γκολκίπερ ήταν συγκινητικός, πραγματοποιώντας 8 αποκρούσεις μέχρι το 90ό λεπτό. Ο Ρονάλντο αγανάκτησε προσπαθώντας με κάθε τρόπο, αφού ακόμα και στην τελευταία του ενέργεια πριν τραυματιστεί πέφτοντας πάνω του απέτρεψε το γκολ του Μάντζουκιτς (ακυρώθηκε για χέρι του Ρονάλντο).

Ο Σορεντίνο έμεινε για μερικές στιγμές αναίσθητος στο χορτάρι και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε

Σε εκείνο το σημείο η Γιούβε έβλεπε το φάσμα της γκέλας στην πρεμιέρα του μεγάλου της σταρ στο Καμπιονάτο, να πλησιάζει, αφού ο Μπονούτσι είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 75’ (με το βοήθεια του σώματος του Μπάνι), αλλά λύση δεν έβρισε για την ανατροπή. Η Κιέβο είχε φροντίσει γι’ αυτό με την δική της, καθώς ο Στεπίνσκι (38’) ισοφάρισε το γκολ του Κεντίρα (3’) και ο πρώην γιουβεντίνος, Τζιακερίνι κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι στο 5-6’ που έστειλε τους πρωταθλητές στα «σχοινιά».

Εντούτοις γι’ αυτό είναι τέτοιοι. Γιατί δεν τα παρατούν ποτέ και γιατί είναι πολλά επίπεδα πάνω από τον εγχώριο ανταγωνισμό. Ο Μπερναρντέσκι που ήρθε από τον πάγκο, εκτέλεσε άριστα το κόρνερ του 2-2 και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έκλεψε λίγη από την λάμψη του Κριστιάνο, αφού έβαλε το πόδι του στη σέντρα του Σάντρο και λύτρωσε τη Γιούβε με το 3-2!

Αν αυτό είναι το… νέο Καμπιονάτο, καλώς να έρθει, είναι χορταστικό. Το αποτελέσματα πάντως με και χωρίς Κριστιάνο είναι κοινό: η Γιουβέντους νικήτρια!

Κιέβο (Ντ’Ανα): Σορεντίνο (91′ Σέκουλιν), Τόμοβιτς, Ροσετίνι, Μπάνι, Κατσατόρε, Ριγκόνι, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι (78′ Ομπι), Ντεπάολι, Στεπίνσκι (66′ Τζόρτζεβιτς), Τζακερίνι

 Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στσέσνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Ζοάο Κανσέλο, Κεντίρα (84′ Τσαν), Πιάνιτς, Κουαδράδο (56′ Μπερναρντέσκι), Ντόουγκλας Κόστα (64′ Μάντζουκιτς), Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

https://www.youtube.com/watch?v=-0m1mXEX9-M

 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο

Κιέβο – Γιουβέντους 2-3
(38′ Στεπίνσκι, 56′ πέν. Τζιακερίνι / 3′ Κεντίρα, 75′ αυτ. Μπάνι, 90+3′ Μπερναρντέσκι)

Λάτσιο – Νάπολι (21:30)

Κυριακή

Τορίνο – Ρόμα (19:00)

Μπολόνια – ΣΠΑΛ (21:30)

Έμπολι – Κάλιαρι

Μίλαν – Τζένοα (αναβλήθηκε)

Πάρμα – Ουντινέζε

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα (αναβλήθηκε)

Σασουόλο – Ίντερ

Δευτέρα

Αταλάντα – Φροζινόνε (21:30)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και στο τέλος νικά η Γιούβε του Κριστιάνο! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.