ΙΤΑΛΙΑ

Calciopoli: Απορρίφτηκε η ένσταση της Γιουβέντους για τον τίτλο του 2006

Η Ίντερ παραμένει… πρωταθλήτρια Ιταλίας για το 2006, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή την ένστασή της Γιουβέντους
Calciopoli: Απορρίφτηκε η ένσταση της Γιουβέντους για τον τίτλο του 2006

Το σκάνδαλο Calciopoli δώδεκα ολόκληρα χρόνα μετά το ξέσπασμά του, την αφαίρεση δύο πρωταθλημάτων και τον υποβιβασμό της Γιουβέντους, συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία.

Όπως όλα δείχνουν όμως, η απόρριψη της του αιτήματος της «βέκια σινιόρα» για αφαίρεση του Σκουντέτο του 2006 από την Ίντερ, ήταν το τελευταίο επεισόδιο της πολύκροτης υπόθεσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το τρίτο σώμα στο οποίο κατέφυγε η Γιούβε, μετά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και το Consiglio di Stato, όμως για λόγους σεβασμού της «αρχής της αυτονομίας του εθνικού αθλητικού συστήματος» η τελευταία ελπίδα της, έπεσε στο κενό.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του Calciopoli, από την ομάδα του Τορίνο αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των σεζόν 2004/05 και 2005/06, με τον δεύτερο να απονέμεται στα «χαρτιά» στην Ίντερ. Εντούτοις μετά τις κατηγορίες του εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι το 2011 για παρόμοια αδικήματα των «νερατζούρι», η Γιουβέντους ζήτησε την αφαίρεση του Σκουντέτο.

Η ιταλική ομοσπονδία αρνήθηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση λόγω μεγάλου διαστήματος που είχε παρέλθει και το ζήτημα κατέληξε στα πολιτικά δικαστήρια που δεν θέλησαν να μεταβάλουν την απόφαση των αθλητικών οργάνων δικαιοσύνης.

Επίσημο: Ο Μαρότα νέο αφεντικό της Ίντερ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Calciopoli: Απορρίφτηκε η ένσταση της Γιουβέντους για τον τίτλο του 2006», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.