ΙΤΑΛΙΑ

Ο Αστόρι «οδηγεί» τη Φιορεντίνα

Δεν στραβοπατούν πουθενά, μετά τον άδικο χαμό του αρχηγού τους οι «βιόλα»
Ο Αστόρι «οδηγεί» τη Φιορεντίνα

Πριν από λίγο καιρό τραγωδία, είχε «χτυπήσει» το ιταλικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την Φιορεντίνα, με τον χαμό του Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος δεν ξύπνησε ποτέ από τον βραδινό του ύπνο.

Μία τέτοια τραγωδία μπορεί να προκαλέσει δύο πράγματα σε μία ομάδα, είτε να την ενώσει είτε να την διαλύσει.

Η Φιορεντίνα λοιπόν έκανε την πρώτη επιλογή, δεν άφησε την θλίψη να «σκοτώσει» την ψυχή της ομάδας και βάζοντας τον αρχηγό της πάνω από όλα, κατάφερε να αναγεννηθεί και να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία από τότε.

Παλεύοντας για κάτι ανώτερο από χρήματα και δόξα, αλλά για κάποιον σημαντικό, για κάποιον που θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του, οι παίκτες των «βιόλα» έχουν καταφέρει να πάρουν 5 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έχοντας το καλύτερο σερί στην Serie A.

Ενδεικτικά όλων αυτών είναι και οι δηλώσεις των παικτών αλλά και του προπονητή της ομάδας, Στέφανο Πιόλι, ο οποίος είπε : «Μετά την τραγωδία αυτή, η ομάδα μας κατάφερε να συνέλθει. Αυτά τα παιδιά έδειξαν μία απίστευτη δύναμη και συνέχισαν την δουλειά που άφησε στην μέση ο Ντάβιντε».

Ακόμα και στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στην Ρόμα, η Φιορεντίνα που είχε εκτός 2 βασικότατους παίκτες κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των «Ρωμαίων» αγωνιζόμενη με ψυχή και πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής, από τις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι οι ποδοσφαιριστές βρήκαν ένα σκοπό που τους οδηγεί και θα τους οδηγεί από εδώ και πέρα. Να κάνουν περήφανο κάποιον που δεν είναι πια μέσα στο γήπεδο μαζί τους, αλλά σίγουρα τους απολαμβάνει και τους στηρίζει όπου και αν βρίσκεται.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Αστόρι «οδηγεί» τη Φιορεντίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.