ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους: Οι πιο ωραίες μεταγραφές είναι οι… δωρεάν (pics)

Πολλές οι επιτυχημένες ελεύθερες κινήσεις της Γιουβέντους
Γιουβέντους: Οι πιο ωραίες μεταγραφές είναι οι… δωρεάν (pics)

Ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή φαίνεται ότι έχει κλείσει η Γιουβέντους, που έχει έρθει σε συμφωνία με τον Άαρον Ράμσεϊ και θα φοράει τη φανέλα της από την επόμενη χρονιά.

Εφόσον ανακοινωθεί ο ποδοσφαιριστής, η πρωταθλήτρια Ιταλίας, θα έχει αποκτήσει ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που «Γηραιά Κυρία» πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αφού έχει μεγάλη ιστορία με τις ελεύθερες μεταγραφές και σίγουρα είναι από τις κορυφαίες στο συγκεκριμένο θέμα.

Το Sportime.gr λοιπόν, συγκέντρωσε τις 5 κορυφαίες, που έκαναν και μεγάλο… γκελ, αλλά και βοήθησαν τα μέγιστα.

Ντάνι Άλβες

Έχοντας παραμείνει στην Μπαρτσελόνα για οκτώ χρόνια, το 2016 το συμβόλαιο του Ντάνι Άλβες έληγε και η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα», δεν θέλησε να το ανανεώσει.

Ο Βραζιλιάνος που βρισκόταν ακόμα σε τοπ επίπεδο όμως, άμεσα ήρθε σε επαφή με τη Γιουβέντους, που του έδωσε αυτά που ζητούσε και τον έφερε στην Ιταλία.

Εκεί κατάφερε μένοντας μόλις μία χρονιά, να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ενώ βρέθηκε και στον τελικό του Champions League, όπου η «Γηραιά Κυρία» ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1.

Σάμι Κεντίρα

Το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του είχε καταφέρει να κάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης του Σάμι Κεντίρα, καταφέρνοντας να πάρει φανέλα βασικού δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο ερχόμενος από τη Στουτγκάρδη.

Ο Γερμανός μέσος αγωνίστηκε μέχρι το 2015 στην «βασίλισσα» και αφού έληξε το συμβόλαιό του μαζί της, θέλησε να πάει ελεύθερος στη Γιουβέντους προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Από τότε έκανε τρεις γεμάτες χρονιές, με τη φετινή του να είναι αυτή που έχει σημειώσει τις λιγότερες συμμετοχές λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούν, ωστόσο προσέθεσε αρκετά μεγάλη ποιότητα στο κέντρο της πρωταθλήτριας Ιταλίας κατακτώντας μαζί της 3 πρωταθλήματα και 3 κουταλιά μέχρι τώρα.

Πολ Πογκμπά

Το 2012 η Γιουβέντους κάνει το κόλπο γκρόσο και παίρνει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελεύθερο τον Πολ Πογκμπά.

Άμεσα του δίνει εμπιστοσύνη και χρόνο, με αποτέλεσμα να δούμε έναν κορυφαίο μέσο, που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Ο Γάλλος έπαιξε σε 178 παιχνίδια με τη φανέλα της Γιούβε, σκοράροντας 37 γκολ και μοιράζοντας 30 ασίστ.

Μάλιστα οι κορυφαίες του επιδόσεις, έκαναν τους «κόκκινους διαβόλους», να δαπανήσουν 105 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον φέρουν πίσω στο Μάντσεστερ το 2016, κάνοντας τον τότε την ακριβότερη μεταγραφή του πλανήτη.

Αντρέα Πίρλο

Σίγουρα ένας από τους παίκτες που άφησαν εποχή με τη φανέλα της Μίλαν ήταν ο Αντρέα Πίρλο που αγωνίστηκε με τα χρώματα της για 10 ολόκληρα χρόνια.

Το 2011 όμως η ομάδα του Μιλάνου δεν θέλησε να το ανανεώσει το συμβόλαιο, με τη Γιουβέντους να μπαίνει σφήνα στην όλη υπόθεση και να τον κάνει τελικά δικό της προσθέτοντας έναν Εξαιρετικό παίκτη στο κέντρο της.

Ο Πίρλο από εκείνη τη χρονιά και μέχρι το 2015 ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Γιούβε, με όλες τις μπάλες να περνάνε από τα πόδια του γράφοντας τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ιταλικής ομάδας.

Μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα ένα Κόπα Ιτάλια και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας.

Εμρέ Τσαν

Η τελευταία ηχηρή ελεύθερη μεταγραφή της Γιουβέντους πριν από αυτή του Άαρον Ράμσεϊ, έγινε το περασμένο καλοκαίρι και ακούει στο όνομα Εμρέ Τσαν.

Ο Γερμανός μέσος έχοντας περάσει μία τετραετία στη Λίβερπουλ έδειξε ότι έχει όλα τα Φόντα προκειμένου να γίνει το βασικό γρανάζι των «κόκκινων» και να πάρει φανέλα βασικού.

Ωστόσο τον Ιούνιο του 2018 η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι θα αφήσει τον παίκτη ελεύθερο μαζί με αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές.

Έτσι η Γιουβέντους δεν άργησε πολύ ήρθε σε συμφωνία μαζί του και όταν έγινε κάτοικος Τορίνο, όντως μέχρι τώρα προσφέρει τα μέγιστα στη «Γηραιά Κυρία».

Συγκεκριμένα είναι από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Αλέγκρι, έχοντας 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Coppa Italia: Άνετα στους «8» η Γιουβέντους (vid)

Γιουβέντους: Η βασίλισσα του…. τζάμπα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιουβέντους: Οι πιο ωραίες μεταγραφές είναι οι… δωρεάν (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.