ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους – Μίλαν 1-0: Το πρώτο με Κριστιάνο!

Η Γιουβέντους κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ, νικώντας τη Μίλαν χάρη στο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Γιουβέντους – Μίλαν 1-0: Το πρώτο με Κριστιάνο!

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ιταλία βάφτηκε «μπιανκονέρο», αφού η Γιουβέντους επιβλήθηκε 1-0 της Μίλαν στη Ντόχα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Στα ματς που κρίνουν τρόπαια, στα «μεγάλα» παιχνίδια έχει χτίσει τη λαμπρή καριέρα του. Αλίμονο αν στο πρώτο τελικό με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άφηνε το στίγμα του. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το ιταλικό Σούπερ Καπ, αφού η δική του κεφαλιά στο 61’ από σέντρα του Πιάνιτς ήταν αρκετή ώστε να χαρίσει το όγδοο τρόπαιο στη Γιούβε, κάνοντάς τη πολυνίκη της διοργάνωσης.

Η ίωση του Ιγουαΐν, που τον άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας κόντρα στην πρώην ομάδα του επισκίασε το ξεκίνημα του ματς, αφού είναι κοινό μυστικό πως Αργεντινός διαπραγματεύεται τη μετακίνησή του στην Τσέλσι. Η Μίλαν έχασε έτσι την μεγαλύτερή της επιθετική απειλή, παρόλα αυτά είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 24’, όταν ο Μπακαγιόκο δεν μπόρεσε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα μετά την άστοχη έξοδο του Στσέσνι.

Η «βέκια σινιόρα» απάντησε στο 43’ με σουτ – προειδοποίησε του Ρονάλντο. Οι «ροσονέρι» είχαν δοκάρι με τον Κουτρόνε (48’), όμως η εμπειρία κάνει τη διαφορά σε αυτά τα ματς και αυτή την είχε η Γιούβε. Η αποβολή του Κεσιέ, με δεύτερη κίτρινη στο 74’ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της.

Έχει πάντως τα δίκια της να παραπονείται για πέναλτι που δεν την δόθηκε στο φινάλε, όταν ο Τσαν μάρκαρε άτσαλα τον Καλάμπρια. Φάση που δεν εξετάστηκε στο VAR.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Πιάνιτς (65′ Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Μπετανκούρ (86′ Μπερναρντέσκι), Ντάγκλας Κόστα (90′ Κεντίρα), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Nτοναρούμα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Πακετά (72′ Ιγουαΐν), Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (72′ Μπορίνι), Κουτρόνε (79′ Κόντι).

Μοράτα μέσω… Ιγουαΐν στην Ατλέτικο!

Μίλαν: Απών ο Ιγουαΐν και φούντωσαν οι φήμες μεταγραφής!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιουβέντους – Μίλαν 1-0: Το πρώτο με Κριστιάνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.