ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βήμα πρόκρισης ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο επικρατώντας 2-1 του Απόλλωνα
Βήμα πρόκρισης ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να δυσκολεύτηκε κάπως περισσότερο σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου, αλλά πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο.

Οι Αρκάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και όπως γίνεται αντιληπτό, η εικόνα και η εμφάνιση των γηπεδούχων δεν ήταν αντίστοιχη. Επιπλέον ήταν και η συνεχής βροχόπτωση που δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Παρ’ όλα αυτά ο Αστέρας ήταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο και φαινόταν ότι αργά η γρήγορα θα βρει τον τρόπο να πετύχει το γκολ και να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του προηγούμενο στο πρωτάθλημα, αλλά ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε κάτι αξιόλογο, όμως στο δεύτερο ήταν φανερό ότι οι γηπεδούχοι θα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να πάρουν τη νίκη.

Έτσι στο 68’ άνοιξαν το σκορ με τον Μαρτίνεθ, έπειτα από πολύ καλή συνεργασία των Κώτσιρα και Καλτσά. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ και στο 74’, ο Τζανετόπολος ισοφάρισε έπειτα από φάουλ του Σικαμπάλα.

Ο Αστέρας πίεσε και πάλι και κέρδισε πέναλτι στο 78’, σε χέρι του Γκαρός, όμως ο Βάσιτς απέκρουσε στην εκτέλεση του Μανιά. Εν τέλει στο 86’, ο Βαλιέντε με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

MVP: Ο Χουάν Μουνάφο είναι σταθερή αξία για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός ήταν από τους ελάχιστους που έπαιξαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δικαίθωσε τον προπονητή του, αφού ήταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

UP: Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Βαλιέντε. Ο Ισπανός μέσος έπαιξε αυτή τη φορά ως κεντρικός αμυντικός και ήταν πολύ καλός, ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ!

DOWN: Λίγα πράγματα από τον Μάρτιν Ρόλε. Η δεύτερη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης δεν πάει καλά μέχρι στιγμής και ο Αργεντινός ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι κάτω του μετρίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρκετά καλά τα πήγε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από το σύνδεσμο Πειραιά. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, ενώ ήταν σωστή και η απόφαση για το πέναλτι του Αστέρα.

ΓΚΟΛ: 68’ Μαρτίνεθ, 86’ Βαλιέντε – 74’ Τζανετόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 83’ Μαρτίνεθ, 88’ Δουβίκας – 38’ Βαφέας, 78’ Γκονζάλες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ (83’ Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (60’ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Ρόλε (61’ Μανιάς), Δουβίκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριουέλα, Λούκιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο, Ελ Χέλβε (62’ Γκαρός), Πέδρο (46’ Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας (69’ Ακόστα).

Κύπελλο Ελλάδας: 5άρα ο Βόλος, γκέλα τα Τρίκαλα, άνετα ο Κισσαμικός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βήμα πρόκρισης ο Αστέρας Τρίπολης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.