ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ντέρμπι χωρίς… αφεντικό!

ΠΑΟΚ και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλο Ελλάδας
Ντέρμπι χωρίς… αφεντικό!

ΠΑΟΚ και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου στο γήπεδο της Τούμπας. Με εννιά αλλαγές ο ΠΑΟΚ και με δέκα παίκτες απο το 59΄, ψυχωμένος ο Άρης που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική  υπεροχή.

Οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να έχει στόχο να πιέσει ψηλά και τον Αρη να προσπαθεί να αναπτυχθεί σωστά αλλά με τους ποδοσφαιριστές  του να κάνουν κάνουν πολλά λάθη και να χάνουν εύκολα την κατοχή.

Ετσι ο Δικέφαλος είχε ελαφριά υπεροχή και στο 17΄ έχασε την πρώτη του ευκαιρία,  όταν ο Πέλκας έκανε το κόρνερ, ο Σάχοφ έπιασε καλή γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη.

Στο 24΄ όμως ο ο Γιουνές έκανε σοβαρό λάθος καθώς μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί απο τα αριστέρα ο παίκτης του Άρη προσπαθώντας να κόψει την μπάλα τέντωσε το χερί του ψηλά η μπάλα έπεσε πάνω του και υπέπεσε σε πέναλτι. Ετσι ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να ευστοχεί απο τα έντεκα μέτρα άνοιξε το σκορ.

Ενα λεπτό μετά ο Γιουνές θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει για την ομάδα του και να πάρει ρεβάνς για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε αλλά ο Κίτσιου με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αρης παρά το γκολ που δέχτηκε με έναν άδοξο τρόπο, δεν έχασε τη ψυχολογία του και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση την ομάδα του Λουτσέσκου. Σε μία απο αυτές τις κόντρες οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 37΄όταν ο Ματέο Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση, κατέβασε ωραία την μπάλα, έκανε το σουτ από τα αριστερά αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία.

Μάλιστα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν τον ΠΑΟΚ, πήραν την κατοχή και δικαιώθηκαν, πετυχαίνοντας ένα όμορφο τέρμα λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.  Ο Χατσερίδης έκανε λάθος μεταβίβαση, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Γιουνές να την “τσιμπάει” για τον Ματέο Γκαρσία, που μέσα απο την περιοχή, έστειλε με σουτ την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Ροντρίγκο Ρέι σημειώνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραβάν Λουτσέσκου έβγαλε τον απογοητευτικό Χατσερίδη και τον Ελ Καντουρί και πέρασε στο ματς τους Μπίσεσβαρ και Μάτος. Στο 53΄ ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αν ο Πέλκας δεν έχανε μία ευκαιρία απο αυτές που δεν χάνονται. Ο Ελληνας επιθετικός επωφελήθηκε κακό βολέ του Κουέστα πήρε την μπάλα, μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή, βρέθηκε τε α τετ με τον Κουέστα αλλά “κατάφερε” να πλασάρει άουτ. Ο Άρης πάντως απάντησε στις ευκαιρίες δύο μόλις λεπτά  μετά καθώς μετά απο γύρισμα του Γκολάσο, ο Σόουζαζα απο το ύψος της μεγάλης περιοχής εντελώς μόνος του πλάσαρε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Κίτσιου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59΄. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας παρόλο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω (55% κατοχή μπάλας είχε ο ΠΑΟΚ στο 70΄) ωστόσο δημιούργησε ευκαιρία στο 71΄ απο στημένη φάση και τον Ματέο Γκαρσία να στέλνει την μπάλα άουτ, απο το ύψος της περιοχής.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγωνιστικός ρυθμός έπεσε, οι δέκα του ΠΑΟΚ “βολεύτηκαν” με το αποτέλεσμα ενώ οι έντεκα του Άρη μάλλον ήταν ικανοποιημένοι με την εκτός έδρας ισοπαλία με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει χωρίς άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του αγώνα. Κουβάλησε την μπάλα για τους φιλοξενούμενους και ήταν σχεδόν αλάνθαστος

ΚΑΤΩ: Ο Στέλιος Κίτσιου αντί να… αρπάξει την ευκαιρία απο τα μαλλιά και να κάνει μία καλή εμφάνιση ήταν μέτριος και… πρόλαβε να αποβληθεί κιόλας στο 59΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Σωστό το πέναλτι που υπέδειξε για τον ΠΑΟΚ όπως και ή αποβολή στον Κίτσιου, ενώ σωστά δεν υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Μπρούνο Γκάμα στο 83΄

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κίτσιου , Κρέσπο, Χατσερίδης (46΄Μάτος), Τόσκα, Σάχοφ, Βέρνμπλουμ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (46΄ Μπίσεσβαρ) , Καρέλης (76΄ Πρίγιοβιτς).

Αρης: Κουέστα, Σόουζα, Μάβραϊ, Βέλεθ, Μενέντεθ (65΄Μπάσα), Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια (82΄ Ντιγκινί), Γκολάσο, Γιουνές (46΄Ναζλίδης), Ματέο Γκαρσία.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 3′ Κίτσιου, 45′ Ελ Καντουρί, 87′ Βέρνμπλουμ – 14′ Γιουνές, 43′ Σιώπης, 81′ Κολάσο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 59′ Κίτσιου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντέρμπι χωρίς… αφεντικό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.