ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με Μάνο, στην επιστροφή Τουρέ!

Με καρφωτή κεφαλιά, ο Έλληνας επιθετικός «λύγισε» τον Λεβαδειακό - Ο Γιάγια Τουρέ φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και αποθεώθηκε!
Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με Μάνο, στην επιστροφή Τουρέ!

Παίζοντας με εναλλακτική σύνθεση, ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 1-0. Το γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Δημήτρης Μάνος (68′), για 58 λεπτά αγωνίστηκε ο Γιάγια Τουρέ, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε για πρώτη φορά σε εκτεταμένο rotation, δίνοντας την ευκαιρία στους Σα, Μασούρα, Γκιγιέρμε, Ναουέλ και Μάνο, να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Τουρέ έπαιξε για πρώτη φορά από τη στιγμή που επέστρεψε στην ομάδα, ενώ οι Σισέ, Κούτρης και Ανδρούτσος, σημείωσαν την πρώτη τους παρουσία σε επίσημο ματς της τρέχουσα σεζόν. Μόνο οι Μιράντα και Βρουσάι είχαν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Γιάγια Τουρέ, όπως ήταν φυσιολογικό, βρέθηκε στο επίκεντρο, στην πρώτη του συμμετοχή, στο δεύτερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Οι συμπαίκτες του τον έψαχναν διαρκώς, με τον Ιβοριανό χαφ να παίζει σε έναν ελεύθερο ρόλο σαν δεκάρι. Οι ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και το παιχνίδι δεν απέκτησε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, συντριπτικά με το μέρος του σε αυτό το διάστημα (74%-26% το ποσοστό κατοχής στο πρώτο ημίχρονο). Ωστόσο, ο Λεβαδειακός στάθηκε πολύ καλά και είχε τις δικές του καλές στιγμές στην αναμέτρηση.

Στο 20′, ο Κούτρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σισέ πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε σταθερά. Ο Τουρέ ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 22′. Στο 32′, ο Λεβαδειακός έχασε την πρώτη καθαρή ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Σαβαντογκό έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Μανγκά πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σα.

Στο 38′, ο Τουρέ «άνοιξε» υπέροχα το παιχνίδι στα δεξιά, ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα και ο Μάνος σούταρε με το δεξί, κάνοντας κίνηση στο πρώτο δοκάρι, με τον Μπάγις να μπλοκάρει. Στο 43′, ο Ναουέλ έκανε λανθασμένη πάσα στον Γκιγιέρμε, ο οποίος έχασε την μπάλα και οι Βοιωτοί βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Ιωαννίδης σούταρε με το δεξί και ο Σα έπεσε στη δεξιά γωνία της εστίας του και απέκρουσε με το δεξί χέρι. Ο Γιακουμάκης πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε, σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, αλλά πάλι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν εκεί, βάζοντας σωστά το σώμα του και διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 51′, ο Μασούρας συνεργάστηκε με τον Μάνο και σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον σταθερό Μπάγιτς να μπλοκάρει. Ο Ολυμπιακός είχε μία «φλύαρη» εδαφική υπεροχή. Δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, κάτι αναμενόμενο με την πειραματική εντεκάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές πριν από τη συμπλήρωσση 60 λεπτών, με τους Νάτχο και Χασάν να αντικαθιστούν τους Τουρέ και Ανδρούτσο. Ο Ιβοριανός μέσος θέλει ακόμα χρόνο, αλλά υπήρχαν στιγμές που πάσαρε με άνεση και ακρίβεια. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν βάθος στην επίθεση και στο 68′ πήραν προβάδισμα στο σκορ! Ο Μασούρας σέντραρε, «συστημένα», από δεξιά και ο Μάνος με καρφωτή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας, κάνοντας το 1-0.

Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 70′ με δεξί σουτ του Γιακουμάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Γκιγιέρμε, με έξοχη κάθετη πάσα στο 78′, έβγαλε τον Κούτρη στα αριστερά, εντός της μεγάλης περιοχής. Ο 23χρονος αριστερός μπακ «έσπασε» την μπάλα στο πέναλτι για τον Χασάν, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Κρνέτα έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Ο Μαρτίνς «έκλεισε» τις αλλαγές του με τον Πάρντο, την ώρα που ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Σα. Στο 89′, ο Γκιγιέρμε «άγγιξε» το γκολ, σουτάροντας μονοκόμματα με το δεξί εκτός περιοχής και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

MVP: Κυνήγησε ένα γκολ από την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά στάθηκε άτυχος. Έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και ο Δημήτρης Μάνος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σκοράροντας με το κεφάλι ένα «σεντερφορίσιο» γκολ. Το χρειαζόταν! Εξαιρετική και η σέντρα του Γιάννη Μασούρα. Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο Γκιγιέρμε, ο οποίος, πλέον, διεκδικεί στα ίσα περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

UP: Ο Άκης Μάντζιος, παρά τις αλλαγές που έκανε στο βασικό σχήμα, παρουσίασε μία μαχητική και οργανωμένη ομάδα, στο πιο απαιτητικό γήπεδο της Ελλάδας.

DOWN: Λίγα πράγματα από τον Ματίας Ναουέλ, αλλά ακόμα είναι η αρχή. Μόλις η πρώτη του συμμετοχή. Ο Μάριος Βρουσάι έδειξε «ψαρωμένος», αν και δεν θα έπρεπε, καθώς έχει πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στην ομάδα από την περυσινή σεζόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν είχε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη φάση. Θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Σισέ για κεφαλοκλείδωμα στον Ιωαννίδη (39′). Ο δεύτερος βοηθός Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας) υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μάνο (48′).

ΓΚΟΛ: 68′ Μάνος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62′ Χατζηλάμπρος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (59′ Χασάν), Βρουσάι, Τουρέ (58′ Νάτχο), Ναουέλ (83′ Πάρντο), Μάνος.

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Μπάγιτς, Μανγκά (46′ Νίκας), Παντελιάδης, Γιακουμάκης, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (69′ Νανζί), Αντιλέχου, Ιωαννίδης (56′ Όμο).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με Μάνο, στην επιστροφή Τουρέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.