ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πήρε κεφάλι ο Πανιώνιος

Επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕΛ και έκανε βήμα για την πρωτιά του ομίλου
Πήρε κεφάλι ο Πανιώνιος

Δείχνει να καθαρίζει από νωρίς… Αποφασιστικό βήμα όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρωτιά του ομίλου έκανε το απόγευμα της Τετάρτης (10/3) ο Πανιώνιος νικώντας με 2-0 την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη.

Θεωρητικά αυτές οι δύο είναι οι ομάδες που θα πάλευαν για την πρώτη θέση και μετά από τη συγκεκριμένη νίκη, οι Νεοσμυρνιώτες γίνονται το μεγάλο φαβορί. Στον ίδιο όμιλο υπενθυμίζεται πως βρίσκονται Απόλλων Πόντου και Ηρόδοτος με τους Πόντιους να έχουν νικήσει στην Κρήτη.

Όσο για το παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μέρος. Με τον Σπιριντόνοβιτς να έχει μεγάλα κέφια προηγήθηκε στο 17′, ενώ είχε και δοκάρι στο 27′. Ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς χωρίς να έχει ουσιαστικά συμπαραστάτες.

Ήταν εμφανές πως αρκετοί παίκτες του Πανιωνίου είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το ματς με τον Άρη, όπως και ο Ζοσέ Ανιγκό. Φάνηκε και από τις αλλαγές του. Προσπάθησε να μοιράσει τον χρόνο ώστε να μην επιβαρυνθούν τα βαριά του όπλα (Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας).

Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε μόνο κάποιες καλές στιγμές λόγω εμπνεύσεων του Λεοζίνιο, ενώ έχασε λόγω τραυματισμού και τον Μόρα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους αποβλήθηκε ο Μόρσι και όλα έγιναν πιο δύσκολα για εκείνη.

Ο Τζανλουίτζι Φέστα το πάλεψε με τις αλλαγές του. Ο Μπαργκάν ήταν αρκετά κινητικός και έχασε στο 79′ μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι Θεσσαλοί είχαν στο 84′ και δοκάρι με τον Γκόλια και τελικά πέντε λεπτά μετά δέχτηκαν το δεύτερο γκολ και όλα τελείωσαν. Σκόρερ με ωραία λόμπα ο Μασούρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

MVP: Έκανε τη διαφορά χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Δικό του το γκολ με εξαιρετικό σουτ, δική του και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, το δοκάρι στο 27′. Όσο είχε κέφια, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

UP: Το γκολ του Μασούρα. Από τις εκτελέσεις που αρέσει στον καθένα να βλέπει. Δεν είναι εύκολο, άλλωστε, να κάνεις λόμπα τη στιγμή που τρέχεις για να προλάβεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

DOWN: Η αποβολή του σηκώνει συζήτηση, αλλά η εμφάνισή του όχι. Πέταξε άλλη μία ευκαιρία ο Μόρσι, ο οποίος δεν δείχνει ικανός να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιδιαίτερα προβλήματα δεν είχε ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου) γιατί οι φάσεις ήταν εύκολες. Στη μοναδική καθοριστική απόφαση, αυτή της αποβολής του Μόρσι, φαίνεται πως είναι τραβηγμένη.

ΓΚΟΛ: 17′ Σπιριντόνοβιτς, 89′ Μασούρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31′ Σπιριντόνοβιτς, 35′ Κούρντι, 45′ Ντουρμισάι, 73′ Κεϊτά, 73′ Κότνικ – 28′ Φατιόν, 37′ Μόρας, 47′ Μόρσι, 68′ Τριποτσέρης, 76′ Μιλοσάβλιεβιτς, 87′ Γκόλιας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 50′ Μόρσι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Πίρις, Οικονομίδης (80′ Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς (61′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46′ Μασούρας).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας (40′ λ. τρ. Γκόλιας), Τριποτσέρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα (57′ Μπαργκάν), Λεοζίνιο (46′ Ντέλετιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πήρε κεφάλι ο Πανιώνιος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.