ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός: Επεισοδιακό διπλό στην Πάτρα

Με γκολ των Τοροσίδη και Ναουέλ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Παναχαϊκή με 2-0 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά τα επεισόδια με την Αστυνομία στην Πάτρα αναμένεται να στοιχίσουν στους «ερυθρόλευκους».
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός: Επεισοδιακό διπλό στην Πάτρα

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την αγωνιστική υποχρέωση στο Κύπελλο Ελλάδας. Νίκησε την Παναχαϊκή με 2-0 χάρη σε γκολ των Βασίλη Τοροσίδη (38′) και Ματίας Ναουέλ (70′), εξασφαλίζοντας την πρόκριση από τον 5ο όμιλο στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, τα όσα ανεξήγητα εκτυλίχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ενδεχομένως να αποβούν μοιραία στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στην Πάτρα, ενισχύοντας τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων», χωρίς να προκαλέσουν. Ίσα-ίσα… Είδαμε οικογένειες, μικρά παιδιά στις εξέδρες… Το παιχνίδι διεκόπη στο 52′ και για περίπου ένα δεκαπεντάλεπτο λόγω της ρίψης δακρυγόνων και χημικών από την Αστυνομία στο μέρος όπου βρίσκονταν οπαδοί των Πειραιωτών.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τη δυσφορία της για την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς, μόλις αντιλήφθηκε το πού καλείται να παίξει η ομάδα του, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να προσέξουν για να μην τραυματιστούν!

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας (σε 2 αγώνες):

1. Ολυμπιακός 6 3-0
2. Λεβαδειακός 3 4-1
3. Παναχαϊκή 3 1-2
4. Άρης Αβάτου 0 0-5

Δείτε το LIVE του αγώνα

Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή με το μέρος του με το συντριπτικό 75%-25% στο πρώτο ημίχρονο και την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Παναχαϊκή έριξε το βάρος στην άμυνα και έψαχνε κάποια αντεπίθεση ή στατική φάση για να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Τσιμίκα από αριστερά. Στο 6′, επικράτησε αναμπουμπούλα στη μεγάλη περιοχή των Πατρινών, δίχως κάποιος παίκτης του Μαρτίνς να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 17′ ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σούλη να αποκρούει ενστικτωδώς με το στήθος! Στο 25′, ο διαιτητής Παπαδόπουλος «αρνήθηκε» πέναλτι-μαρς του Ντάσιου στον Τσιμίκα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκιλιέρμε δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «ερυθρόλευκων». Στο 35′, Τοροσίδης και Ναουέλ συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος έκανε το γύρισμα προς τη μεγάλη περιοχή. Ο Νάτχο πάσαρε στον Μάνο, ο οποίος σούταρε άτσαλα πάνω στον Σούλη από το ύψος της μικρής περιοχής. Τελικά, ο Ολυμπιακός έλυσε το γόρδιο δεσμό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38′, ο Ναουέλ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο ορεξάτος Τοροσίδης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι «νίκησε» τον Ντάσιο στην εναέρια μονομαχία και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σούλη, «γράφοντας» το 1-0. Ο Σταμόπουλος βρισκόταν στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 41′, ο Μαυριάς σούταρε με το αριστερό εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Μιράντα και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Στο 42′, ο Νάτχο άλλαξε το παιχνίδι στα δεξιά, ο Τοροσίδης έπιασε το δεξί μονοκόμματο σουτ από πλάγια δεξιά και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο στιγματίστηκε από τη διακοπή για περίπου δεκαπέντε λεπτά (στο 52ο λεπτό) λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την Αστυνομία προς οπαδούς του Ολυμπιακού, χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί. Σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», μία διμοιρία των ΜΑΤ πήγε στην κερκίδα και έριξε δακρυγόνα επειδή μάλωναν δύο πιτσιρικάδες! Απίστευτα πράγματα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Παναχαϊκής, το σκηνικό ξεκίνησε από έναν οπαδό του Παναθηναϊκού. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όσο παίχθηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, καθώς δεν υπήρχε διάθεση ύστερα από όλα όσα συνέβησαν, ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Βρουσάι στο 59′, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από την εστία.

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη στο 70′. Ο Τοροσίδης έκανε το γέμισμα προς την περιοχή από δεξιά, ο Μάνος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, όμως ο Ναουέλ με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-0). Στο 75′, ο Μάνος είχε ένα δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, που είχε μία καλή στιγμή με τον Κυνηγόπουλο στο 79′ και τον Γιαννιώτη να διώχνει δύσκολα το αριστερό σουτ, το οποίο επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων. Στο 86′, ο Φετφατζίδης έπιασε ένα αριστερό βολέ από το ύψος του πέναλτι, μετά την πάσα του Ανδρούτσου, με τον Σούλη να αποκρούει. Νωρίτερα, είχε μπει αλλαγή, όπως και ο Βοΐλης, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά. Ο Γιάννης Μασούρας αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή του Μαρτίνς.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, μέσα από το βίντεο του Olympiacos TV:

MVP: Ο Βασίλης Τοροσίδης κερδίζει τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Όχι γιατί άνοιξε το δρόμο της νίκης με την κεφαλιά στο 38′, αλλά επειδή είχε τη μεγαλύτερη διάθεση και μαχητικότητα πάνω στο χορτάρι.

UP: Ο Ματίας Ναουέλ είχε μία ασίστ και ένα γκολ, τα πρώτα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του Αλέξανδρου Βοΐλη, καθώς ο 18χρονος επιθετικός της ομάδας Νέων έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα των «ερυθρόλευκων», αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

DOWN: Τι σχόλιο να γίνει για τον αγωνιστικό χώρο-«βοσκοτόπι» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ένα επικίνδυνο τερέν για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών των ομάδων. Ευτυχώς, δεν χτύπησε κανείς. Γήπεδο-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ρίψη χημικών από την Αστυνομία προς το μέρος όπου κάθονταν οπαδοί του Ολυμπιακού προκαλεί εύλογες απορίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αρνείται πεισματικά να καταλογίσει εδώ και περίπου δύο μήνες πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού! Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) έδειξε «παίζετε» στην ανατροπή του Τσιμίκα από τον Ντάσιο, ο οποίος με το αριστερό του πόδι σταμάτησε την ατομική ενέργεια του αντιπάλου του, που εφόρμησε στη μεγάλη περιοχή της Παναχαϊκής (25′). Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται και για δεύτερο πέναλτι, στο δεύτερο ημίχρονο (56′), σε εμφανέστατο χέρι του Τσελεπίδη εντός περιοχής, μετά το γέμισμα του Τσιμίκα από αριστερά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δύο βοηθοί Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών) και Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), με τον πρώτο να έχει μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Ελευθεριάδη (64′).

ΓΚΟΛ: 38′ Τοροσίδης, 70′ Ναουέλ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Λουμπαρδέας, 48′ Ντάσιος – 40′ Γκιλιέρμε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος): Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58′ Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας Ν. (46′ Κυνηγόπουλος), Κολ (73′ Αργυρόπουλος), Μαυριάς.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (80′ Φετφατζίδης), Ναουέλ (83′ Μασούρας Γ.), Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μάνος (76′ Βοΐλης).

Διακοπή στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός λόγω επεισοδίων (vid)

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός: «Χωράφι» το Παμπελοποννησιακό!

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός: Με Ναουέλ και Μάνο στην Πάτρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναχαϊκή-Ολυμπιακός: Επεισοδιακό διπλό στην Πάτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.