ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1: Έστειλε τους Βοιωτούς σπίτι τους (vid)

Η Παναχαϊκή νίκησε τον Λεβαδειακό στην Πάτρα με 2-1 και πήρε πανάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου
Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1: Έστειλε τους Βοιωτούς σπίτι τους (vid)

Η Παναχαϊκή ήταν αυτή που ήθελε τη νίκη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, για να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και την πήρε. Επικράτησε με 2-1 στην Αγυιά, από τη 2η θέση του 5ου ομίλου συνεχίζει στον θεσμό, στέλνοντας παράλληλα στο σπίτι του τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα της Πάτρας, μέσα στην πολλή γκρίνια που υπάρχει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη μέτρια πορεία στη Football League, έξι ισοπαλίες σε εννέα αγωνιστικές, πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το γρήγορο γκολ από τον Κυνηγόπουλου, γυριστή κεφαλιά στην έξοδο του Μπάγκιτς, μόλις στο 9ο λεπτό, βοήθησε τους γηπεδούχους να βρουν το γκολ που ζητούσαν (ήθελαν μόνο τη νίκη).

Έδωσαν χώρο στους παίκτες του Λεβαδειακού, που πίεσαν, απείλησαν με τον Μαρκόφσκι στο 22’, αλλά δεν μπόρεσαν κάτι περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο.

Η Παναχαϊκή έφθασε στο 2-0, με τον Μωραϊτη να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει στον Ζησόπουλο, με τους γηπεδούχους να αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης στο 69’.

Ο Λεβαδειακός ζητούσε δύο γκολ για να προκριθεί, βρήκε το ένα με κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 77’ και την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα, Καπούταγλη.

Αλλά, μέχρι εκεί, η Παναχαϊκή άντεξε, πανηγύρισε την πρόκριση και πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΓΚΟΛ: 9’ Κυνηγόπουλος, 69’ Μωραϊτης / 77’ Μαρκόφσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30’ Φουρλάνος, 36’ Πλέγας, 90+3’ Τσελεπίδης – 74’ Ιωαννίδης, 80΄ Καραχάλιο, 90+3’ Νανγκί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Φουρλάνος (66’ Μουστακόπουλος), Πλέγας (82’ Σωτηράκος), Μαυριάς (71’ Αργυρόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραϊτης, Ελευθεριάδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Μπάγκιτς, Ναγκίς, Καθάριος (66’ Ιωαννίδης), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα (46’ Σαβαντογκό), Βίντεκερ (54’ Στανόγιεβιτς), Λιάγκας

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου
1.Ολυμπιακός (5-1) 9
2.Παναχαϊκή (3-3) 6
——————————–
3.Λεβαδειακός (5-3) 3
4.Αρης Αβάτου (1-7) 0

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1: Έστειλε τους Βοιωτούς σπίτι τους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.