ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ελληνική τραγωδία και ο Μπορμπαλάν

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για τον ισπανό διαιτητή και τη δύσκολη ποδοσφαιρική σεζόν στη χώρα μας
Η ελληνική τραγωδία και ο Μπορμπαλάν

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δικαίως, πανηγυρίζουν. Οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ έχουν να σκέφτονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 

Για τα ξένα ΜΜΕ, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Άλλωστε, όποιος εξετάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή ακριβώς βρίσκεται εκτός των τειχών, είναι σε θέση να δει με πιο καθαρό μάτι της συνολική εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα άρθρα που αφορούν στον ελληνικό τελικό Κυπέλλου δεν εστιάζουν μόνο στην επικράτηση του ΠΑΟΚ, αλλά και στην παρουσία του ισπανού διαιτητή Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, καθώς και στην πολεμική ατμόσφαιρα που υπήρξε πριν από την έναρξη του αγώνα με τις συγκρούσεις ΜΑΤ και οπαδών.

Ο συντάκτης Πολ Νίκολσον του zonamya.com, εμφανίζεται αρκετά επικριτικός σε ένα εκτενές άρθρο, το οποίο αναφέρεται στον τελικό, αλλά και τη συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει για: «Η ελληνική τραγωδία προσέφερε ένα κεφάλαιο-φάρσα με τον Ισπανό διαιτητή εν μέσω ζώνης πυρός».

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «Στο τέλος μιας σεζόν με απίστευτη αναταραχή και κατηγορίες για διαφθορά (στήσιμο ή χειραγώγηση αγώνων) και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, η ΕΠΟ αποφάσισε να διαλέξει ξένο διαιτητή για το τελευταίο ματς. Η απόφαση έγινε δεκτή από τον ποδοσφαιρικό κόσμο ως ένδειξη κυνισμού και ψέματος».

H Washighton Post αναφέρει τη νίκη του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι στο τέλος οι παίκτες φόρεσαν τη μάσκα με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία ενός ισπανού διαιτητή στον αγώνα, αλλά και στα επεισόδια που «δεν αποφεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι είχαν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί, ενώ σημειώνει πως τρεις αξιωματούχοι της UEFA παρακολούθησαν τον τελικό, τη στιγμή που η Ελλάδα δέχθηκε ευθεία απειλή για Grexit».

Η βρετανική Mirror σημειώνει πως ο ΠΑΟΚ με εννέα παίκτες επικράτησε της ΑΕΚ, τη στιγμή που η βία ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε ένα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας λόγο για χαοτικές σκηνές.

Το γαλλικό πρακτορείο (AFP) σημειώνει: «Η βία στιγμάτισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από μια ταραγμένη σεζόν», ενώ δεν παραλείπει και την παρουσία του Ισπανού ρέφερι.

H ισπανική Marca γράφει: «Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και οι παίκτες του φόρεσαν μάσκες με το πρόσωπο του πιστολέρο προέδρου τους».

To Fox Sports σημειώνει: «Η παρουσία του Μπορμπαλάν εκθειάστηκε από διάφορους σχολιαστές στην Ελλάδα, οι οποίοι όμως σημείωναν πως έλληνας διαιτητής δεν θα είχε σωθεί αν είχε δείξει εννέα κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες, καθώς θα είχε δεχθεί το bullying και από τις δύο ομάδες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία και ο Μπορμπαλάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.