ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: 5άρα ο Βόλος, γκέλα τα Τρίκαλα, άνετα ο Κισσαμικός

Δύο νίκες και μία ισοπαλία για τα φαβορί στην πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου
Κύπελλο Ελλάδας: 5άρα ο Βόλος, γκέλα τα Τρίκαλα, άνετα ο Κισσαμικός

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Βόλου στο κύπελλο, όπου στο πρώτο του επίσημο ματς για τη νέα σεζόν συνέτριψε με 5-1 τον αποδυναμωμένο σε σχέση με την περσινή σεζόν Απόλλωνα Λάρισας.

Η ομάδα του Χουάν Φεράντο έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, πέτυχε ωραία γκολ και πρόσφερε ωραίο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 21′ και από λάθος του Κουτογλίδη, ο Μάντζης πρόλαβε το τάκλιν του Κοντοέ και με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 38′ το πλασέ του Μαρκολίνο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με σουτ του Λίταινα μέσα από την περιοχή στο 47′. Πίεσαν για την ανατροπή, αλλά ο Βόλος ξέσπασε στην συνέχεια.

Στο 61′ ο Κότο έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληκε στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πέντα με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και στο 69′ ο Μάντζης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ο Πέντα στο 71′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Αλλά στο 82′ ήταν πιο εύστοχος σε απευθείας εκτέλεση φάουλ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Ρούσσος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία (83′ Κορέλας), Κότο, Πέντα, Ηλιόπουλος (58′ Δόρης), Μάντζης (75′ Πίσπας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Λίταινας, Μαρκολίνο (85′ Κοντοθανάσης), Τασιούλης (79′ Καμπέρης), Λουκάο.

Την “πάτησε” ο ΑΟΤ με 9 παίκτες!

Δεν τα κατάφεραν τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα τους στο κύπελλο, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς παρουσιάστηκε πολύ νευρική και αγχωμένη, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε λάθη που έφεραν μάλιστα και την αποβολή δύο βασικών της ποδοσφαιριστών.

Στο 31′ οι Σερραίοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κεχαγιάς εκτέλεσε φάουλ και ο Μερεσιώτης με πλασέ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά, όμως, πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΑΟΤ ισοφάρισε με πλασέ του Τσιμίκα, έπειτα από ατομική ενέργεια και πάσα του Γιουκαρή.

Οι Θεσσαλοί πίεσαν για τη νίκη, ωστόσο, τους χάλασαν τα σχέδια οι Τσιάρας και Γκουγκούδης. Ο πρώτος αποβλήθηκε στο 54′ με δεύτερη κάρτα για “ανόητο” μαρκάρισμα, ενώ ο δύτερος κατάφερε να αντικρίσει δύο κίτρινες σε διάστημα δύο λεπτών (77′, 79′) και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο 73′!

Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΟΤ θα μπορούσε να είχε πάρει το τρίποντο, αλλά ο Ηλιάδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Παύλος Δημητρίου): Σαββίδης, Τσαούσης (90′ Τάκας), Μερεσιώτης, Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου, Δέντσας (81′ Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης, Κεχαγιάς, Μπονέρης (65′ Λιάρας), Ζυγκερίδης.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης, Πάνος, Συριόπουλος, Γκότοβος, Γιουκαρής, Τσιάρας, Συμελίδης, Τσιμίκας (73′ Γκουγκούδης), Μακρίδης, Ράντι (63′ Ηλιάδης), Βανκεβάι (84′ Κέζος).

Μέτρησε η εμπειρία στο Παγκρήτιο

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο Κισσαμικός επικράτησε με 2-0 του αξιόμαχου ΟΦ Ιεράπετρας και μπήκε με το… δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο.

Οι Χανιώτες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και έφτασαν στο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους με κεφαλιά του Ζιούλη (48′), έπειτα από σέντρα του Σάλιακα. Ο Μπλέντι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με τον Βρεττό στο 90′ να “κλειδώνει” το τρίποντο.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Παναγιώτου, Κορομηλάς, Αναστασόπουλος, Καλημέρης, Μίγγας, Πότσι, Μούτσα, Παπαδόπουλος (58′ Τοπούζης), Χύσι, Γκίκα, Μηνάς (64′ Γκέκας).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Αρναούτογλου, Γκίνη, Καντιμά, Σιμόν (73′ Βρεττος), Σάλιακας, Αρναρέλλης (68′ Αποστολόπουλος), Ρίσκι (82′ Μαόνγκα).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2ος Όμιλος
ΠΑΕ Βόλος – Απόλλων Λάρισας 5-1 (21′, 69′ Μάντζης, 61′ Κότο, 65′ Πέντα, 82′ Πίτου Γκαρσία – 47′ Λίταινας)
ΑΕΚ – Λαμία (αναβλήθηκε)

3ος Όμιλος

ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-2 (48′ Ζιούλης, 90′ Βρεττός)
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (2/10, 17:30)

6ος Όμιλος

Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Τρίκαλα 1-1 (31′ Μερεσιώτης, 43′ Τσιμίκας)
Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (25/9, 19:00)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπελλο Ελλάδας: 5άρα ο Βόλος, γκέλα τα Τρίκαλα, άνετα ο Κισσαμικός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.