MUNDIAL 2018

Το απίστευτο στατιστικό της «Χρυσής Μπάλας» του Mundial

Και όμως το βραβείο του καλύτερου της διοργάνωσης δεν το παίρνει πάντα ο νικητής
Το απίστευτο στατιστικό της «Χρυσής Μπάλας» του Mundial

Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία που μπορεί να πάρει ένας παίκτης που αγωνίζεται σε Mundial, είναι αυτό της «Χρυσής Μπάλας» της διοργάνωσης.

Πρόκειται για το τρόπαιο που κατακτά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του τουρνουά, αυτός που έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και έχει κάνει τα μέγιστα για την ομάδα του.

Το φετινό αυτό βραβείο κατάφερε να κερδίσει ο Λούκα Μόντριτς, που ήταν ο κομβικότερος παίκτης της Εθνικής Κροατίας, αν και δεν κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πιο περίεργο όμως είναι, πως για έξι συνεχόμενες διοργανώσεις, κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης ανακηρύσσεται ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν στέφεται Πρωταθλητής Κόσμου.

Η τελευταία φορά που δεν έγινε αυτό, ήταν το 1994 στην Αμερική όταν το βραβείο κατάφερε να πάρει ο Ρομάριο και από τότε Ρονάλντο, Καν, Ζιντάν, Φορλάν, Μέσι και Μόντριτς, μπορεί να είναι οι καλύτεροι, ωστόσο δεν ήταν οι Πρωταθλητές.

ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΠΑΙΚΤΗΣ/ ΧΩΡΑ
1998 Ρονάλντο / Βραζιλία
2002 Όλιβερ Καν / Γερμανία
2006 Ζινεντίν Ζιντάν / Γαλλία
2010 Ντιέγκο Φορλάν / Ουρουγουάη
2014 Λιονέλ Μέσι / Αργεντινή
2018 Λούκα Μόντριτς / Κροατία

 

Ο Μόντριτς τη «Χρυσή Μπάλα»

Λαμβάνουν το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το απίστευτο στατιστικό της «Χρυσής Μπάλας» του Mundial», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.