MUNDIAL 2018

Όλα τα έσοδα της Κροατίας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Πρόκειται για απόφαση του προπονητή, των παικτών και του επιτελείου, ενώ σε επιστολή τους επιτέθηκαν και συνολικά στους πολιτικούς της χώρας
Όλα τα έσοδα της Κροατίας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Σε μία απίστευτη κίνηση προχώρησε ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές και συνολικά το τεχνικό επιτελείο της Κροατίας, δωρίζοντας όλα τα έσοδα από το Μουντιάλ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Η Κροατία έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και μπορεί να μην πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως στις καρδιές των συμπατριωτών τους, οι ποδοσφαιριστές του Ντάλιτς είναι σαν πρωταθλητές.

Και μετά την κίνησή τους να δωρίσουν όλα τα χρήματα από τα έσοδα που είχε η Κροατία στο Μουντιάλ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα παιδιά, εκτοξεύθηκαν και στην εκτίμησή τους, αφού έδειξαν ένα πολύ διαφορετικό και κοινωνικό πρόσωπο.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει και σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις. Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές και σύσσωμο το επιτελείο υπέγραψαν και δημοσιοποίησαν μία επιστολή κάνοντας γνωστή την απόφασή τους να δώσουν όλο το ποσό που φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα επιτέθηκαν στους πολιτικούς της χώρας.

Τα βέλη φέρονται να στρέφονται κυρίως στην Πρόεδρο της χώρας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, αλλά και στο υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τους υπεύθυνους για την τραγική οικονομική κατάστασης της πατρίδας τους.

Επιπλέον τόνισαν ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στα αποδυτήρια, ενώ τόνισαν χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή».

Τα κυριότερα αποσπάσματα της επιστολής είναι τα εξής:

«Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή. Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό τιμ ενημερώνουμε πως όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Έτσι θα χρηματοδοτηθούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές, για παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική θάλασσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε.

Βρίσκονται στην καρδιά και τις σκέψεις μας».

https://www.facebook.com/Hrvatskareprezentacijaofficial/photos/a.647890115276062.1073741830.580634402001634/1764279890303740/?type=3

Τα πριμ Γαλλίας, Κροατίας και των υπολοίπων

Το απίστευτο στατιστικό της «Χρυσής Μπάλας» του Mundial

Πρωτόγνωρες εικόνες στο Ζάγκρεμπ! (pics, vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όλα τα έσοδα της Κροατίας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.