MUNDIAL 2018

Καταιγιστική η Ρωσία, 5-0 στην πρεμιέρα

Οι διοργανωτές αποδείχθηκαν… αφιλόξενοι απέναντι στη Σαουδική Αραβία, την οποία και νίκησαν πολύ εύκολα στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Καταιγιστική η Ρωσία, 5-0 στην πρεμιέρα

Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα για τη Ρωσία, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την εμφατική νίκη με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας.

Οι γηπεδούχοι και διοργανωτές δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να επιβληθούν των αντιπάλων τους. Η διαφορά στην ποιότητα που είχαν οι δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και η πλάστιγγα έγειρε πολύ εύκολα υπέρ της Ρωσίας.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντένις Τσερίτσεφ, ο οποίος αν και ήρθε από τον πάγκο έπιασε πολύ καλή απόδοση και πέτυχε δύο υπέροχα γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ρώσους. Ανέλαβαν από την αρχή την πρωτοβουλία, πίεσαν τους Σαουδάραβες και δικαιώθηκαν στο 12’ με κεφαλιά του Γκαζίνσκι, ο οποίος πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η αναγκαστική αλλαγή του Ντζαγκόεφ στο 24’, φάνηκε ότι μπορεί να αποσυντονίσει τους Ρώσους, όμως αυτό δε συνέβη. Ο Τσερίτσεφ, που μπήκε στη θέση του, ήταν ακόμη καλύτερος και με ωραία ενέργεια στο 43’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Σαουδική Αραβία έδειχνε αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τον Αλ Τζασίμ (58’), όμως το κερασάκι στην τούρτα για τους Ρώσους ήρθε από τον Τζιούμπα στο 71’, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν είχε μπει αλλαγή στη θέση του Σμόλοβ.

Το 4-0 ήρθε με γκολάρα του Τσερίτσεφ στις καθυστερήσεις και το 5-0 με φάουλ του Γκολόβιν στο 95′.

Σκόρερ: 12’ Γκαζίνσκι, 43’, 91′ Τσερίτσεφ, 71’ Τζιούμπα, 95′ Γκολόβιν.

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέφοβ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64’ Κουζιάεβ), Τζαγκόεβ (24’ Τσερίσεβ), Γκολόβιν, Σμολόβ (70’ Τζιούμπα).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαϊούφ, Αλμπουραΐκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Νταουσαρί, Οταΐφ (64’ Αλ Μουαλάντ), Αλ Φαράτζ, Αλ Τζασίμ, Αλ Σεχρί (73’ Αλ Καϊμπρί), Αλ Σαχλαουί (84’ Ασίρι).

MOTOGP WORLD & SPORTIME μαζί από τις 17 Ιουνίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταιγιστική η Ρωσία, 5-0 στην πρεμιέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.