MUNDIAL 2018

Η τεχνολογία νίκησε την Αυστραλία (pics & vids)

Οι Γάλλοι επικράτησαν δύσκολα 2-1 των Αυστραλών σε ένα βαρετό ματς
Η τεχνολογία νίκησε την Αυστραλία (pics & vids)

Σε ένα από τα πιο βαρετά ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, αυτό της Γαλλίας με την Αυστραλία, η… τεχνολογία έβγαλε νικητή και αυτός ήταν η Γαλλία με 2-1. Οι «τρικολόρ» είχαν πολύ καλή απόδοση με εξαίρεση ίσως το πρώτο δεκάλεπτο και αν δεν υπήρχε… VAR και το ρολόι του διαιτητή, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά…

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν επιθετικά. Μόλις στο 2’ ο Εμπαπέ βρέθηκε από δεξιά σε καλή θέση και πλάσαρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο Ράιαν απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 4΄ο Πογκμπά προσπάθησε να απειλήσει ξανά με χτύπημα φάουλ, αλλά ο Ράιαν απέκρουσε εύκολα καθώς το χτύπημα ήταν χλιαρό. Στο 6’ ήταν η σειρά του Γκριζμάν να δοκιμάσει την τύχη του με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ράιαν έκανε την τρίτη του απόκρουση σε έξι λεπτά!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε όμως από την Αυστραλία. Στο 17’ ο Μόι εκτέλεσε φάουλ από πλάγια, ο Λέκι έπιασε την κεφαλιά και ο Λιορίς πολύ δύσκολα έπεσε στην αριστερή γωνία και έδιωξε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του!

Κάπου εκεί… έσβησε το ημίχρονο. Οι Αυστραλοί πήραν μέτρα, οι Γάλλοι με εξαίρεση μια σέντρα σουτ του Ερνάντεζ στο 32’ δεν απείλησαν και τα γιουχαΐσματα στον Πογκμπά μετά από δύο λανθασμένες μεταβιβάσεις, άρχισαν…

Το πολύ βαρετό πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, μετά και από μία –κάτι σαν- ευκαιρία της Αυστραλίας σε σουτ του Μπέχιτς στο 45’.

Το δεύτερο ημίχρονο έγινε… ροντέο από νωρίς. Οι Γάλλοι στο 54’ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μαρκάρισμα στον Γκριζμάν μετά από κάθετη πάσα του Πογκμπά. Ο διαιτητής πήγε να χρησιμοποιήσει το VAR (πρώτη φορά χρειάστηκε στην διοργάνωση) και έδωσε πέναλτι!

Η απόφαση έφερε και την κίτρινη κάρτα στον Ρίζντον που φάνηκε πως τον βρήκε χαμηλά στο πόδι. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και άφησε… όρθιο τον Ράιαν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

https://twitter.com/TheWorldGame/status/1007945623532761089

Τρία λεπτά μετά όμως η Γαλλία… ισοφάρισε τα πέναλτι. Ο Ουμτιτί έκανε ανόητο χέρι σε γέμισμα του Μόι και ο Γέντινακ και ο διαιτητής αφού ενημερώθηκε από την ενδοσυνεννόηση, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γέντινακ ανέλαβε την εκτέλεση και ξεγέλασε τον Λιορίς για να κάνει το 1-1!

Η Γαλλία δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις με όλη την Αυστραλία να είναι πίσω από την μπάλα και ο Ντεσάμπ αποφάσισε να ρισκάρει, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Γκριζμάν και τον Ντεμπελέ, με τους Ζιρού και Φεκίρ να μπαίνουν στον αγώνα.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι δύσκολα θα φύγει από την ισοπαλία, οι Γάλλοι έβαλαν ένα γκολ από το… πουθενά. Ο Ζιρού άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Πογκμπά, ο τελευταίος προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα και αυτή αυτή βρήκε και στο πόδι του Μπέχιτς, κρεμώντας τον Ράιαν και αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε μέσα από την γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα!

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση, με αρκετό κόσμο να γιουχάρει στο τέλος του ματς!

MVP: Ενγκολό Καντέ. Ίσως ο μόνος που πρόσφερε κάτι καλό από ολόκληρη την Γαλλία. Έτρεχε να καλύψει τα λάθη των συμπαικτών του, έκοψε κάποιες προσπάθειες των Αυστραλών και σίγουρα αν διασώθηκε κάποιος παίκτης, ήταν αυτός.

DOWN: Όλη η Γαλλία με εξαίρεση τον Καντέ. Πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές, ανόητο πέναλτι από τον Ουμτιτί και κακή κυκλοφορία που δεν άλλαξε ούτε μετά τις αλλαγές του Ντεσάμπ που πιάστηκε στην «φάκα» του βαν Μάρβικ. Ας είναι καλά το τυχερό γκολ του Πογκμπά…

Η ΣΤΙΓΜΗ: VAR. Για πρώτη φορά χρειάστηκε στην διοργάνωση και βγήκε σωστή απόφαση. Ο Ρίζντον βρήκε στην φτέρνα τον Γκριζμάν και ο διαιτητής με καθυστέρηση έδωσε το πέναλτι. Και τα άλλα δύο γκολ χρειάστηκαν την βοήθεια της τεχνολογίας, αφού ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι των Αυστραλών μετά από ενημέρωση στην ενδοσυνεννόηση, ενώ το… ρολόι του χτύπησε στο γκολ του Πογκμπά και έτσι αντιλήφθηκε πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντρες Κούνια (Ουρουγουάη)

ΓΚΟΛ: 58’ Γκριζμάν (πεν.), 80΄Πογκμπά  – 62’ Γέντινακ (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76’ Τολισό – 13’ Λέκι, 57’ Ρίζντον, 87’ Μπέχιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράνε, Ουμτιτί, Χερνάντες, Πογκμπά, Τολισό (78’΄Ματουιντί), Καντέ, Γκριζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπέλε (70’ Φεκίρ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ βαν Μαρβάικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίζντον, Σένσμπουρι, Μόι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (71’ Ιρβάιν), Λέκι, Κρουζ (84’ Αρζάνι), Νάμπουτ (64’ Γιούριτς).

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η τεχνολογία νίκησε την Αυστραλία (pics & vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.