MUNDIAL 2018

Μόνο η φανέλα δεν αρκεί! (vid)

Στην πρεμιέρα της σε Μουντιάλ η Ισλανδία κράτησε στην ισοπαλία (1-1) την απογοητευτική Αργεντινή. Εχασε πέναλτι ο Μέσι
Μόνο η φανέλα δεν αρκεί! (vid)

Παραλίγο να απουσιάσει από Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από μισό αιώνα. Τελικά μετά κόπων και βασάνων τα κατάφερε να αποφύγει το κάζο αλλά αυτό δε συνεπάγεται πως ξαφνικά έγινε φαβορί. Η μαχητικότατη Ισλανδία φανέρωσε όλες τις αδυναμίες της Αργεντινής που δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1974. Μοιραίος ο Μέσι που έχασε την ευκαιρία να αλλάξει το τελικό 1-1, χάνοντας πέναλτι (64’).

Η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε με τη φόρα που της έδινε ο κόσμος, η φανέλα της, ως φαβορί. Ωστόσο πριν καλά καταφέρει να ενοχλήσει την άμυνα των «βίκινγκς», εκείνοι προειδοποίησαν. Ο Μπιάρνασον αστόχησε εξ’ επαφής μόλις στο δέκατο λεπτό, μετά από τρικυμία στην άμυνα. Ο Ρόχο δεν ενέπνεε καμία σιγουριά, ο Καμπαγέρο το ίδιο. Κι όμως η ατομική διαφορά των δύο ομάδων ήταν τέτοια, ικανή να κάνει τη διαφορά στην παραμικρή ευκαιρία.

Μετά την απόκρουση του Χάλντορσον στο σουτ του Μέσι (17’), αυτή «έκατσε» όταν  ο Αγουέρο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με μια κίνηση που μόνο αυτός που λίγοι άλλοι φορ διαθέτουν, γύρισε και την έστειλε στην εστία (19’). Εντούτοις η κυριαρχία της Αργεντινής άρχιζε και τελείωσε με τις ατομικές εξάρσεις. Τίποτα περισσότερο, καμία «γεύση» συλλογικής προσπάθειας.

Πλήρης αντίθεση δηλαδή με τους Ισλανδούς που μόνο τρακ δεν έδειξαν στο ντεμπούτο τους σε Μουντιάλ. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Αγουέρο, ο Φινμπόγκασον εκμεταλλεύτηκε ακόμα μια αμυντική ασυνεννοησία και ισοφάρισε σε 1-1.

Μάταια περίμεναν όλοι την αντίδραση της Αργεντινής, δεν ήρθε ποτέ! Τι και αν και η κατοχή ξεπέρασε το 70%, ο τρόπος παιχνιδιού της ήταν προβλέψιμος, «βούτυρο» στο ψωμί των Ισλανδών.

Από το πουθενά όμως βρήκαν την ευκαιρία να αποφύγουν την γκέλα. Σε μια σέντρα του Μέσι και πέσιμο του Μέσα, ο διαιτητής έδειξε τη βούλα. Ο «πούλγα» πήρε φορά και… αστόχησε. Τραγικό πέναλτι, πάνω στον Χάλντορσον. Παβόν και Ιγουαΐν που μπήκαν δεν μπόρεσαν να προσφέρουν απολύτως τίποτα.

https://twitter.com/TNC_WorldCup/status/1008002107650306049

MVP: Χάνες Θορ Χάλντορσον. Θορ τον είπαν και… θεός αποδείχτηκε. Ο Χάλντορσον θα έχει να λέει πως στην πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ στα 34 του απόκρουσε το πέναλτι του Μέσι. Και όχι μόνο αυτό φυσικά. Εξι αποκρούσεις μέτρησε συνολικά.

DOWN: Λούκας Μπίγλια. Δεν μπορεί να είναι βασικός στην εθνική Αργεντινής. Σε αυτή την κατηγορία μπαίνει κι ο Ρόχο, αλλά ο μέσος της Μίλαν ήταν ένα επίπεδο κάτω, αργός. Ανάγκασε τον 34 Μαστσεράνο να παίζει για εκείνον στα χαφ. Άργησε η αντικατάστασή του.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το χαμένο πέναλτι του Μέσι. Το τέταρτο από τα τελευταία επτά που έχει εκτελέσει. 11 σουτ είχε συνολικά στο ματς, δείγμα του πόσες πολλές ευθύνες πήρε στις πλάτες του. Ανεπιτυχώς.

https://twitter.com/Villanue/status/1007992282405064706

ΓΚΟΛ: 19′ Αγκουέρο / 23′ Φινμπόγκασον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: –

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καμπαγιέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπίγλια (54′ Μπανέγα), Μέσα (84′ Ιγουαΐν), Μέσι, Ντι Μαρία (75′ Παβόν), Αγκουέρο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον (63′ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76′ Σκούλασον), Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89′ Μπιόρν Σίγκουρντσον).

https://www.youtube.com/watch?v=0_-nWq9dxLo&feature=youtu.be&a=

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόνο η φανέλα δεν αρκεί! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.