MUNDIAL 2018

Αρχηγού παρόντος… (pics & vid)

Ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ με εκπληκτικό φάουλ έλυσε τον γρίφο της άμυνας της Κόστα Ρίκα για την Σερβία (1-0)
Αρχηγού παρόντος… (pics & vid)

Όταν η επιθετική σου γραμμή δεν καταφέρνει να βγάλει γκολ στις λιγοστές καλές φάσεις που έχει σε ένα ματς, χρειάζεσαι μια έμπνευση ενός ποδοσφαιριστή για να σπάσεις την άμυνα του σαφώς κατώτερου – όπως αποδείχθηκε- αντιπάλου σου.

Και αυτό τελικά έδωσε την λύση στην Σερβία καθώς ο αρχηγός της ομάδας, ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ, έκανε με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ όσα δεν κατάφεραν στην επίθεση οι συμπαίκτες του, για να φύγει νικήτρια με 1-0 η Σερβία επί της Κόστα Ρίκα στην Σαμάρα.

Η Κόστα Ρίκα παρατάχθηκε με ένα σύστημα 5-4-1, με τους Σέρβους στο κλασικό 4-2-3-1 και το πρώτο ημίχρονο πήγε όπως όλοι περίμεναν. Με την Κόστα Ρίκα να αμύνεται και να προσπαθεί να βγάλει ευκαιρίες είτε στην κόντρα, είτε από στημένα.

Οι Σέρβοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό μετά από κόρνερ που κέρδισαν, με τον Τόσιτς να πιάνει αδύναμη κεφαλιά που έδιωξαν μπροστά από την γραμμή οι αμυντικοί. Οι Κοσταρικανοί απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Γκονζάλες να πιάνει μια κεφαλιά στο 3’, αλλά ο Στοΐκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 12’ χάθηκε απίθανη ευκαιρία και πάλι από τον Γκονζάλες. Μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι Κοσταρικανοι, ο αμυντικός της ομάδας βρέθηκε στα τρία μέτρα ανενόχλητος, αλλά έπιασε μια άτσαλη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς κατέληξε στα χέρια του Νάβας.

Η κορυφαία ευκαιρία για τους Σέρβους χάθηκε στο 27’ όταν σε τετ α τετ ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς έπιασε ένα χλιαρό σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Νάβας (υποψία οφσάιντ η φάση).

Με όλη την Κόστα Ρίκα πίσω από την μπάλα, η Σερβία προσπαθούσε από τα πλάγια να δημιουργήσει κάποιες φάσεις με σέντρες, αλλά έβρισκε πολλές κόκκινες φανέλες στην περιοχή.

Υποψία ευκαιρίας είχαν οι Κοσταρικανοί με σουτ του Ουρένα στο 39’ που κατέληξε ψηλά άουτ και άλλο ένα του Κάλβο στο 42’ που δεν ανησύχησε τον Στοΐκοβιτς.

Στο 43’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από κανονική θέση έπιασε ένα εκπληκτικό ψαλίδι το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νάβας, με τον επόπτη πάντως να δίνει λανθασμένα οφσάιντ, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απίστευτη ευκαιρία του Μίτροβιτς που βγήκε μόνος του σε θέση για γκολ απέναντι στον Νάβας, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ αποσόβησε βέβαιο γκολ για τους Σέρβους!

Η λύτρωση όμως ήρθε από έναν σπεσιαλίστα των φάουλ. Ο Αλεξάντερ Κολάροφ με ένα εκπληκτικό χτύπημα από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία με τον Νάβας να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να γλιτώσει αυτή την φορά την ομάδα του και τους Σέρβους να ξεσαλώνουν στην κερκίδα με το 1-0!

Από εκείνο το σημείο οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, που ωστόσο έφταναν μέχρι την περιοχή, αλλά χωρίς ουσία. Ο Ραμίρες προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση και έριξε στην μάχη τους Μπολάνος και Κάμπελ ώστε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις.

Στο 72’ όμως ο Κάμπελ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά αδράνησε και ο Μιλένκοβιτς έδιωξε πριν γίνει επικίνδυνος. Τρομερή ευκαιρία έχασαν στο 76’ οι Σέρβοι με τον Κόστιτς, ο οποίος αντί να σπρώξει την μπάλα στο τέρμα σε άδεια εστία, μετά από σέντρα του Τάντιτς, την έδιωξε καθώς την βρήκε με το εξωτερικό. Οι Σέρβοι έβγαιναν στην κόντρα σε κάθε ευκαιρία στα τελευταία 15 λεπτά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο 89’ πέρασε και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στο ματς, σε μια αλλαγή κυρίως για ροκάνισμα χρόνου, αλλά τουλάχιστον πήρε την συμμετοχή στο πρώτο ματς του Μουντιάλ για την Σερβία. Λίγο έλειψε να αποβληθεί μάλιστα καθώς χτύπησε αντίπαλό του και ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR, όμως τον κράτησε στο ματς, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του.

 

MVP: Ο Αλεξάνταρ Κολάροφ. Σε ένα ματς που οι Σέρβοι είχαν σε κακή μέρα τους επιθετικούς τους, χρειάστηκε να δώσει αυτός την λύση με το γκολ της νίκης. Αρκεί αυτό για να του δώσει τον τίτλο του MVP.

DOWN: Τζόελ Κάμπελ. Σίγουρα μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο και δεν είχε χρόνο να προσφέρει πολλά, όμως φαινόταν πως του λείπουν παιχνίδια και ήταν εκτός ρυθμού. Δεν είχε κανένα νόημα η αλλαγή του. Γενικότερα η Κόστα Ρίκα ήταν κακή

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ. Εκεί που η επιθετική γραμμή της Σερβίας, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει, ήρθε ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ με έναν από τους αγαπημένους του τρόπους σκοραρίσματος, με εκτέλεση φάουλ, να δώσει την λύση.

ΓΚΟΛ: 56’ Κολάροφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21’ Κάλβο, 55’ Γκούζμαν – 59’ Ιβάνοβιτς, 90+4′ Πρίγιοβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαλάνγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόργκες, Ντουάρτε, Μπράιαν, Βενέγκας (60’ Μπολάνος), Κάλβο, Γκαμπόα, Γκούζμαν (72’ Κολίνδρες), Ουρένα (66’ Κάμπελ).

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89’ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82’ Ρουκάβινα), Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Σεργκέι, Μάτιτς, Λιάγιτς (70’ Κόστιτς).

http://www.sportime.gr/podosfairo/mundial-2018/77353/to-panorama-tou-mundial-2018

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχηγού παρόντος… (pics & vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.