MUNDIAL 2018

Ο Λοσάνο σόκαρε τα «πάντσερ» (pics+vid)

Με γκολ του 23χρονου εξτρέμ, το Μεξικό νίκησε με 1-0 τη Γερμανία στην πιο μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ
Ο Λοσάνο σόκαρε τα «πάντσερ» (pics+vid)

Η πρεμιέρα του 6ου ομίλου επεφύλασε μία μεγάλη έκπληξη, την μεγαλύτερη της μέχρι τώρα διοργάνωσης. Το Μεξικό νίκησε με 1-0 τη Γερμανία χάρη σε γκολ του Χίρβινγκ Λοσάνο και έδιξε με το “καλημέρα” πως έχει πρόθεση να κοιτάξει πολύ ψηλά.

Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο “σκότωσε” τα “πάντσερ” με ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος, στο οποίο κυριάρχησε πλήρως και έφτασε δίκαια στο γκολ. Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει και άλλα τέρματα, αν οι μεσοεπιθετικοί της ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Οι Γερμανοί εγκλωβίστηκαν στην καλά οργανωμένη άμυνα των Μεξικανών και μολονότι είχαν ευκαιρίες για να μην ηττηθούν, ωστόσο στο φινάλε πήραν αυτό που άξιζαν. Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη τους ήττα σε πρεμιέρα έπειτα από 7 συνεχόμενες νίκες!

Με 4-2-3-1 τα «πάντσερ» και τους Μίλερ, Οζίλ και Ντράξλερ να κινούνται πίσω από τον μοναδικό σέντερ φορ, Βέρνερ. Κάτω από τα δοκάρια ο Νόιερ, με τον νεαρό Πλάτενχαρντ να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Με 4-3-3 οι «τρικολόρ» και τον Τσιτσαρίτο στην κορυφή της επίθεσης, τους Λοσάνο και Λαγιούν στα άκρα και τον Βέλα σε ρόλο οργανωτή.

Εξαιρετικός ο ρυθμός του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Με τους Μεξικανούς να πιέζουν ασφυχτικά και τους Γερμανούς να χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Βέρνερ. Ο Οτσόα μπλόκαρε εν συνεχεία το σουτ του Κεντίρα, ενώ το φάουλ του Λαγιούν πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 14’ ο Νόιερ μπλόκαρε καρφωτή κεφαλιά του Μορένο και ένα λεπτό αργότερα ο Σαλσέδο λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Οτσόα. Στο 18’ ο Τσιτσαρίτο σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία καθώς άργησε να σουτάρει απέναντι στον Νόιερ, με τον Οτσόα αμέσως μετά να μπλοκάρει και πάλι σουτ του Βέρνερ από το ύψος του πέναλτι και δύο λεπτά μετά το μακρινό σουτ του Κρόος.

Για περίπου επτά λεπτά έπεσε ο ρυθμός, με τον Λαγιούν (29’) να απειλεί ξανά από μακριά και τον Νόιερ να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Και στο 35’ έγινε το 0-1. Οι Μεξικανοί βγήκαν στην αντεπίθεση με αριστουργηματικό τρόπο από την άμυνά τους, η μπάλα έφτασε στον Λοσάνο, εκείνος άδειασε έναν αντίπαλό του, σούταρε με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Νόιερ.

Η Γερμανία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγαινε μέσα, ο Οτσόα την βρήκε με τα ακροδάχτυλά του και μετά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Και κάπου εκεί το πρώτο μέρος βρήκε τους Μεξικανούς μπροστά στο σκορ.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί που έψαξαν από νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Χωρίς ωστόσο το Μεξικό να αφήσει κενούς χώρους.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι δύο προπονητές αποφάσισαν να αλλάξουν τα πλάνα τους. Με αμυντικούς προσανατολισμούς οι Μεξικανοί, φουλ επίθεση από τους Γερμανούς με τον Ρόις αντί του Κεντίρα

Στο 65’ το ανάποδο ψαλιδάκι του Κίμιχ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όπως και το κοντινό σουτ του Βέρνερ τρία λεπτά μετά.

Στο 72’ η διπλή προσπάθεια του Ρόις δεν απείλησε τον Οτσόα. Με τον Κρόος να σουτάρει και πάλι από μακριά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το Μεξικό προσπάθησε στην κόντρα για το 0-2, με το σουτ του Λαγιούν στο 82’ να περνάει λίγο άουτ.

Ο Γκόμες έχασε κλασική ευκαιρία να λυτρώσει τα «πάντσερ» στο 87’ με κεφαλιά, αλλά η προσπάθεια του δεν ήταν η καλύτερη και ο Οτσόα δεν ανησύχησε. Και στο 89’ η βολίδα του Μπραντ έγλειψε το δοκάρι του μεξικανού γκολκίπερ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το Μεξικό πήρε τεράστια νίκη στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

MVP: Ο Χίρβινγκ Λοσάνο. Όταν το Μεξικό νικάει τη Γερμανία με 1-0, αυτός που πετυχαίνει το γκολ είναι αναπόφευκτα ο MVP. Ο νεαρός εξτρέμ ήταν όλα τα λεφτά, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Γερμανών και με το γκολ που πέτυχε στο 35’ χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του.

UP: Η ικανότητα των Μεξικανών να έχουν ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Είτε όταν φεύγουν στις αντεπιθέσεις, είτε όταν καλούνται να “κλειστούν” στην άμυνα τους.

DOWN: Τόμας Μίλερ. Όντας πρώτος σκόρερ της Γερμανίας στη φετινή διοργάνωση θα περίμενε κανείς ότι θα συμμετάσχει στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του. Αντιθέτως ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός ήταν εξαφανισμένος και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Λοσάνο. Ο 23χρονος εξτρέμ έκανε άνω κάτω την άμυνα των Γερμανών, με τον Κίμιχ να είναι συνεχώς προωθημένος και τον Λοσάνο να εκμεταλλεύεται τα κενά και να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ.

ΓΚΟΛ: 35’ Λοσάνο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 39’ Κρόος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40’ Μορένο, 83’ Μίλερ, 84’ Χούμελς, 90’ Ερέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλιρέζα Φαγκανί (Ιράν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (79’ Μάριο Γκόμες), Κεντίρα (60’ Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86’ Μπράντ).

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (73’ Ράφα Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58’ Άλβαρεζ), Λοσάνο (66’ Χιμένες), Ερνάντες.

https://www.youtube.com/watch?v=VbYyBlubcG8

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Λοσάνο σόκαρε τα «πάντσερ» (pics+vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.