MUNDIAL 2018

Την «πάτησε» η Βραζιλία (pics+vid)

Η ομάδα του Τίτε δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο και με το «καλημέρα» έμεινε στο 1-1 με την ψυχωμένη Ελβετία
Την «πάτησε» η Βραζιλία (pics+vid)

Οι εκπλήξεις στις πρώτες ημέρες του Μουντιάλ δεν σταματάνε και μετά τη Γερμανία, μία ακόμα υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μπήκε με το… αριστερό στο τουρνουά.

Η Βραζιλία έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία, δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ του Κοουτίνιο και μετά το γκολ της ισοφάρισης του Ζούμπερ, “ξύπνησε” προς το φινάλε. Ήταν όμως, πολύ αργά.

Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έδειξε σοβαρότητα και πειθαρχία, ο Ζόμερ κατέβασε τα ρολά όποτε χρειάστηκε και στο φινάλε πήρε τον βαθμό που την βάζει ακόμα πιο γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Βραζιλία ξεκίνησε την αναμέτρηση με την αναμενόμενη ενδεκάδα. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στην κορυφή της επίθεσης και τους Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Παουλίνιο, Ουίλιαν στην τετράδα πιο πίσω του.

Στην Ελβετία ο Πέτκοβιτς προτίμησε τον Ζουμπέρ αντί του Εμπολό. Σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Σεφέροβιτς στη θέση του σέντερ φορ και του Μπεχράμι, Τσάκα στο δίδυμο των αμυντικών χαφ.

Οι Ελβετοί είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ξεκίνημα του ματς με τον Τζεμαϊλί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 11’ η Σελασάο έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Νεϊμάρ έκανε γύρισμα στη μικρή περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Παουλίνιο που έπιασε το σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά αυτή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζόμερ.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η Βραζιλία βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Ο Κοουτίνιο με τη μπάλα στο “μαγικό” δεξί του έξω από την περιοχή και αριστερά έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ και με τη βοήθεια του δοκαριού την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 33’ η κεφαλιά του Ζεσούς δεν ανησύχησε τον Ζόμερ.

Στην επανάληψη η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 50’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι, ο Ζούμπερ με κεφαλιά και αφού πρώτα έσπρωξε τον Μιράντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στην συνέχεια η Βραζιλία προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της νίκης, αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο. Με το σουτ του Κοουτίνιο στο 69’ να είναι ότι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει η ομάδα του Τίτε. Στο 74’ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι σε τράβηγμα φανέλας και σπρώξιμο του Ακάντζι στον Ζεσούς μέσα στην περιοχή.

Σουτ του Νεϊμάρ στο 78’ μπλόκαρε εύκολα ο Ζόμερ, ενώ στο 82’ ο Φιρμίνο από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ. Καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 88’ μπλόκαρε σταθερά ο Ζόμερ, με τον γκολκίπερ της Ελβετίας να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 90’ σε κοντινή κεφαλιά του Φιρμίνο.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τη Σελεσάο στο 91’ σε σουτ του Μιράντα που «ξύρισε» δεξί δοκάρι του Ζόμερ. Και κάπου εκεί η έκπληξη ολοκληρώθηκε.

MVP: Ο Γιαν Ζόμερ. Ο 29χρονος γκολκίπερ ήταν σταθερός καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και όποτε χρειάστηκε, κυρίως στα τελευταία λεπτά, κράτησε το 1-1 με νύχια και με δόντια και καθοριστικές επεμβάσεις.

UP: Μολονότι οι Ελβετοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, εντούτοις βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση και μέχρι το φινάλε να κρατήσουν το σκορ χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα.

DOWN: Ο Γουίλιαν. Πέρασε απαρατήρητος ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Τσέλσι. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε, βρέθηκε εκτός κλίματος και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποχωρήσει από το γήπεδο ως αλλαγή.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η φάση του 74′. Ο Μεξικανός διαιτητής αρνήθηκε να καταλογίσει ένα εμφανέστατο πέναλτι σε τράβηγμα και σπρώξιμο του Ακάντζι στον Ζεσούς μέσα στην περιοχή.

ΓΚΟΛ: 20’ Κοουτίνιο, 50’ Ζούμπερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31’ Λίχτσταϊνερ, 47’ Καζεμίρο, 65’ Σαρ, 68’ Μπεχράμι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (67’ Ρενάτο Αουγκούστο), Καζεμίρο (60’ Φερναντίνιο), Κοουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (79’ Φιρμίνο).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (87’ Λανγκ), Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (70’ Ζακάρια), Τσάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό).

https://www.youtube.com/watch?v=HgGKIl5YaWs

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την «πάτησε» η Βραζιλία (pics+vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.