MUNDIAL 2018

King Κέιν (pics+vid)!

Ο 25χρονος στράικερ λύτρωσε τους Άγγλους στο 91' και τους χάρισε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Τυνησία
King Κέιν (pics+vid)!

Ο βασιλιάς της Αγγλίας έχει ένα όνομα. Και αυτός είναι ο Χάρι Κέιν. Ο 25χρονος φορ πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Τυνησία και οδηγήσε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σε νίκη-θρίλερ (2-1) στο 91′!

Ο Κέιν έφτασε τα 15 γκολ σε 25 εμφανίσεις με την εθνική Αγγλίας. Την ώρα που ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με περισσότερα γκολ σε ίδιο αριθμό αγώνων ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ (20).

Τα “λιοντάρια” λίγο έλειψαν να την.. πατήσουν όπως τα υπόλοιπα φαβορί της διοργάνωσης. Αλλά στο φινάλε βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Τυνήσιων, οι οποίοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το 1-1 μέχρι το φινάλε.

Καταιγιστικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με τους Άγγλους να χάνουν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Και στο 11’ να βρίσκουν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Κόρνερ από τα αριστερά, ο Στόουνς πήδηξε πιο ψηλά και έπιασε την κεφαλιά, ο Χασέν έκανε εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι, αλλά ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Τυνησία ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 35’. Ο Γουόκερ με το χέρι του χτύπησε στο πρόσωπο τον Σλιτί και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σασί το εκτέλεσε χαμηλά και στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ, ο οποίος ακούμπησε τη μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε την ισοφάριση.

Οι Άγγλοι ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Στο 39’ και έπειτα από κεφαλιές των Μαγκουάιρ και Λίνγκαρντ, ο Σιαμ Μπεν Γιουσέφ έδιωξε με το κεφάλι στη γραμμή, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα πόδια του Στόουνς που έπιασε μια “στραβοκλοτσιά”.

Ένα λεπτό πριν τα «45», και από σέντρα από δεξιά του Τρίπιερ για τον Λίνγκαρντ, ο τελευταίος «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Μπεν Μουσταφά, αλλά αυτή κύλησε  αργά στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Άγγλοι πίεσαν, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Και λυτρώθηκαν στο 91′, όταν από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Χέντερσον, ο Κέιν βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με δεύτερη κεφαλιά έστεθλε τη μπάλα στα δίχτυα.

MVP: Ο Χάρι Κέιν. Ο φορ της Τότεναμ δεν έκανε το καλύτερο ματς της ζωής του, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Έβαλε δύο εύκολα γκολ, με το δεύτερο να έρχεται στις καθυστερήσεις και να δίνει το φιλί της ζωής.

UP: Ο Τζόρνταν Χέντερσον: Η παρουσία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν εξαιρετική. Ο άσος της Λίβερπουλ έδωσε μάχες, «νίκησε» κατά κράτους τους αντιπάλους του και προσπάθησε πολλές φορές να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι.

DOWN: Ο Κάιλ Γουόκερ: Σε κανένα σημείο του αγώνα οι Τυνήσιοι δεν έδειξαν ικανοί να πετύχουν γκολ. Αλλά ο Γουόκερ, όντας στόπερ σε όλο το ματς, αποφάσισε να κάνει ένα «ανόητο» πέναλτι και να τους βάλει στο παιχνίδι.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Χάρι Κέιν στο 91’. Εκεί που όλα έμοιαζαν πως οι Άγγλοι θα ακολουθούσαν την… πορεία των υπόλοιπων φαβορί, ο πολύπειρος στράικερ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και «σκότωσε» τους Τυνήσιους είχαν πιστέψει στην ισοπαλία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία)

ΓΚΟΛ: 11’ Κέιν, 35’ Σάσι, 91’ Κέιν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33’ Γουόκερ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 44’ Λίνγκαρντ

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Xασέν (15’ Μουσταφά), Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μερία, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Καζρί (85’ Καλίφα), Μπρον, Μααλούλ, Σασί, Σκιρί, Σλιτί (74’ Μπεν Αμόρ).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Γιάνγκ, Λίνγκαρντ (93’ Ντάιερ), Άλι (80’ Λόφτους-Τσικ), Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Κέιν.

https://www.youtube.com/watch?v=qTRcbDu-9jU

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «King Κέιν (pics+vid)!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.