MUNDIAL 2018

Ημέρες… 2002 η Σενεγάλη!

Η Σενεγάλη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της Πολωνίας, νίκησε 2-1 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Μουντιάλ!
Ημέρες… 2002 η Σενεγάλη!

Η Σενεγάλη φάνηκε τυχερή σε δύο περιπτώσεις, αλλά σε γενικές γραμμές στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Πολωνία και νίκησε 2-1, μπαίνοντας με το δεξί στο Μουντιάλ.

Οι Αφρικανοί δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα στον όμιλο και έφτασαν στη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Τσιονέκ στο 37’, αλλά και στην… ηρωική έξοδο του Στσέσνι στο 60’, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ντιούφ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι Πολωνοί ήταν να μειώσουν με τον Κριχόβιακ στο 86’.

Η Σενεγάλη δεν είχε προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2002, όταν τότε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας, έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, αρχίζοντας με νίκη επί της Γαλλίας.

Τα «λιοντάρια» δεν κάνουν ακόμη τόσο… μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά σίγουρα, το γεγονός ότι ξεκίνησαν με νίκη, τους ανοίγει την… όρεξη.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι φαινόταν ότι ήταν αμφίρροπο. Καμία από τις δύο ομάδες, δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό της. Η Σενεγάλη έδειχνε απλά να… πατούσε λίγο καλύτερα, ενώ η Πολωνία δεν μπορούσε να βρει το μεγάλο της όπλο, ον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 38’ με το πρώτο δώρο της Πολωνίας. Ο Γκέιγ βρέθηκε έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσιονέκ και κατέληξε σα δίχτυα του Στσέσνι, με το 1-0 υπέρ της Σενεγάλης να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Η Πολωνία δεν είχε άλλα περιθώρια κι έπρεπε να αντιδράσει στο δεύτερο μισό. Στο 56’ ο Πίστσεκ έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και όσο ο Λεβαντόφσκι έμεινε εκτός… αγώνα, τα πράγματα γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολα.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο Στσέσνι. Στο 60’, ο Πολωνός τερματοφύλακας έκανε την έξοδο του… Μεσολογγίου, φτάνοντας σχεδόν μέχρι τη σέντρα, δεν βρήκε καν την μπάλα και ο Νιανγκ, απλά την πήρε και μπήκε μαζί της μέσα στα δίχτυα!

Η αντίδραση από τους Πολωνούς ήρθε στο 70’ με τον Μίλικ, ο οποίος όμως αστόχησε εξ επαφής. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Κριχόβιακ στο 86’ με κεφαλιά.

MVP: Ο Ιντρίσα Γκέιγ ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του στο χώρο του κέντρου. Δεν ήταν μόνο ότι πέτυχε το γκολ –έστω κι αν ήταν τυχερό-, αλλά ήταν περισσότερο, ότι έκανε πάντα μέσα στο γήπεδο, με πολύ καλά κοψίματα και καλύψεις, που δεν άφησε τους Πολωνούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

UP: Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Εμπαγιέ Νιανγκ. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς της Πολωνίας, ενώ «διάβασε» πολύ καλά τη φάση, όπου πέτυχε και το δικό του τέρμα.

DOWN: Πολλοί παίκτες της Πολωνίας, θα μπορούσε να βρεθούν σε αυτή την κατηγορία, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν ο χειρότερος για την ομάδα του Ναβάλκα. Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το δίχως άλλο είναι η γκέλα του Στσέσνι. Από ένα τερματοφύλακα πρώτης γραμμής όπως είναι ο διεθνής Πολωνός, περιμένεις πολύ περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

ΓΚΟΛ: 86’ Κριχόβιακ – 38’ (αυτ.) Τσιονέκ, 60’ Νιανγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12’ Κριχόβιακ – 49’ Σανέ, 72’ Γκέιγ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ναβάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Στσέσνι, Πίστσεκ (83’ Μπερεζίνσκι), Πάζνταν, Τσιόνεκ, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι (46’ Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73’ Κοβάτσκι), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιαγέ, Ουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαρ, Α. Εντιαγέ (87’ Κουγιάτε), Γκέιγ, Νιανγκ (75’ Κονατέ), Μανέ, Ντιουφ (62’ Εντόγιε).

https://youtu.be/SFWTDaVpO8I

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ημέρες… 2002 η Σενεγάλη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.