MUNDIAL 2018

Στους «16» η Ρωσία

Η οικοδέσποινα ξέσπασε στο β’ ημίχρονο και νίκησε 3-1 την Αίγυπτο
Στους «16» η Ρωσία

Η Ρωσία έγινε η πρώτη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που εξασφάλισε εισιτήριο για τη φάση των «16», καθώς επικράτησε 3-1 της Αιγύπτου στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης.

Το α’ ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, δεδομένου ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ (ντεμπούτο) είχε τις λιγότερες επαφές μπάλας από κάθε άλλο συμπαίκτη του, πλην του τερματοφύλακα Ελ Σενάουι.

Με τη σέντρα του β’ μέρους, όμως, ο Φατί έβαλε το πέμπτο αυτογκόλ της διοργάνωσης (σ.σ. μόνο το 1998 είχαν μπει περισσότερα, έξι τον αριθμό).

Στο 59ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Φερνάντες, ο Ντένις Τσερίσεβ διπλασίασε το ρωσικό προβάδισμα με εν κινήσει πλασέ και έφτασε τα τρία γκολ στη διοργάνωση, ενώ στο 62’ ο Τζιούμπα κατέβασε την μπάλα με το στήθος, την τσίμπησε προ του Χεγκάζι και εκτέλεσε τον Ελ Σενάουι.

Η Αίγυπτος μείωσε με πέναλτι του Σαλάχ στο 72’ (σ.σ. έγινε χρήση του VAR) και ζήτησε δεύτερο για τράβηγμα του Μόχσεν από τον Κουτέποβ στο 79’, αλλά το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ουσιαστικά, η Ρωσία προκρίθηκε στη φάση των “16” (σ.σ. φαντάζει απίστευτο να καλυφθεί το goal average από τη Σαουδική Αραβία), εν αντιθέσει με τους “Φαραώ” που χρειάζονται έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων.

MVP: Ο Αρτέμ Τζιούμπα. Πίεσε τον Φατί για να βάλει το αυτογκόλ στο 47′, έβαλε ένα υπέροχο γκολ και βοήθησε πολύ στα… ορεινά με 8 εναέριες μονομαχίες.

DOWN: Το κέντρο της αιγυπτιακής άμυνας. Τρία γκολ σε 15 λεπτά και… αντίο ζωή.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το αυτογκόλ του Φατί. Η Ρωσία πήρε ανέλπιστο προβάδισμα, κέρδισε μέτρα, αναθάρρησε και κλείδωσε νωρίς-νωρίς τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)

ΓΚΟΛ: 47’ αυτ. Φατί, 59’ Τσερίσεβ, 62’ Τζιούμπα – 73’ πέν. Σαλάχ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 84′ Σμόλοβ – 57’ Τρεζεγκέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ (86′ Κουντριάσοβ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Τσερίσεβ (74’ Κουζιάεβ), Τζιούμπα (79’ Σμόλοβ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σενάουι, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί,  Χαμέντ, Ελνένι (64’ Ουάρντα) , Τρεζεγκέ (68’ Σόμπι), Αμπντάλα, Σαλάχ , Μοχσέν (82’ Καχράμπα).

Το πανόραμα του Mundial 2018

Σπάνιο αυτογκόλ η Αίγυπτος (vid)

Γκολ για την Αίγυπτο μετά το 1990

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στους «16» η Ρωσία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.