MUNDIAL 2018

Ένας παίκτης, μια ομάδα! (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε την… εποποιία του, οδηγώντας την Πορτογαλία στη νίκη με 1-0 επί του Μαρόκο
Ένας παίκτης, μια ομάδα! (vid)

Χάρη στον οίστρο του Κριστιάνο Ρονάλντο και τη συνταγή της επιτυχίας του Σάντος, η Πορτογαλία πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με 1-0, αποκλείοντας παράλληλα το Μαρόκο.

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» έχουν κάθε λόγο να ισχυρίζονται πως είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αποκλειστεί τόσο νωρίς στη διοργάνωση, αφού για 85 λεπτά είχαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στα «σχοινιά», αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν δίχτυα. Είχαν εξάλλου την ατυχία να βρουν απέναντί τους τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Όλων των εποχών, της γενιάς του; Σίγουρα τον καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως!

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε για την Πορτογαλία από εκεί που σταμάτησε το πρώτο με την Ισπανία, γκολ δηλαδή του Ρονάλντο, η συνέχεια περιελάμβανε μπόλικο δράμα. Μόλις στο 4’ λεπτό η κομπίνα των Μουτίνιο και Σίλβα στο κόρνερ έβγαλε τον CR7 σε θέση βολής, που με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έβαλε το όνομά του πάνω από αυτό του Πούσκας στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

Το γκολ με το οποίο ο Ρονάλντο πέρασε τον Πούσκας

Οι επιθετικές βλέψεις της ομάδας του Φερνάντο Σάντος εξαντλήθηκαν στο 39ο μόλις λεπτό, όταν ο Γκουέντες δεν κατάφερε να νικήσει τον Κατζουί σε τετ α τετ. Οι Μαροκινοί αντιθέτως είδαν τον Πατρίσιο να λέει «όχι» στον Μπελχαντά (57’), και τον Μπενατιά σε τρεις περιπτώσεις μέσα από τον περιοχή να μην βρίσκει εστία (61’, 79’, 90+2’). Στο 90’ ο Πέπε μπλόκαρε σωτήρια το σουτ του Ζιγέκ και κάπου εκεί στέρεψαν οι ελπίδες των Αφρικανών.

MVP: Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σχεδόν αυτονόητο πως ό,τι βλέπουμε θα μπει στα βιβλία της ιστορίας. Ωστόσο άλλο αυτό και διαφορετικά τα όσα εξωγήινα κάνει ο Ρονάλντο σε ιδανική συνέχεια της επικής σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής ο δικός του οίστρος αρκεί για να παρασύρει την ομάδα του. Μέχρι πού, είναι το ερώτημα…

DOWN: Μεχντί Μπενάτια. Δεν είναι η δουλειά του σίγουρα, ούτε… φταίει αυτός που «έκατσαν» σε εκείνον οι φάσεις, όμως παραμένει γεγονός πως ο αρχηγός του Μαρόκο σπατάλησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Αν είχε βρει δίχτυα όλα θα ήταν διαφορετικά για την ομάδα του.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η επέμβαση του Ρούι Πατρίσιο στο 57ο λεπτό. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ άλλαξε ουσιαστικά τη ροή του ματς, με μια απόκρουση σαν… γκολ. Η κεφαλιά του Μπελχαντά χρειαζόταν κάτι εξαιρετικό για «απάντηση» και εκείνος την είχε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζόε Φλέτσερ (HΠΑ)

ΓΚΟΛ: 4′ Ρονάλντο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40’ Μπενάτια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φόντε, Σέντρικ, Μουτίνιο (Άντριεν Σίλβα 89′), Ζοάο Μάριο (Μπρούνο Φερνάντες 70′), Μπερνάρντο Σίλβα (Ζέλσον Μαρτίνς 59′), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρονάλντο, Γκουέντες

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενατιά, Ντιράρ, Ζιγέκ, Ελ Αχμάντι (Φαζρ 86′), Μπελαντά (Καρσελά 75′), Μπουσουφά, Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (Ελ Κααμπί 69′)

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένας παίκτης, μια ομάδα! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.