MUNDIAL 2018

Στο τέλος βολεύτηκε η Δανία (pics)

Η ισοπαλία (1-1) βόλεψε τους Δανούς, όχι όμως και την μαχητική Αυστραλία
Στο τέλος βολεύτηκε η Δανία (pics)

Σε ένα ματς με αρκετό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του, Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με το αποτέλεσμα σίγουρα να είναι ευνοϊκό για τους Δανούς που έφτασαν τους 4 βαθμούς, με τους Αυστραλούς την ίδια ώρα να μένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, αρκεί βέβαια να κερδίσουν το Περού την τελευταία αγωνιστική και να τους κάνει την χάρη η Γαλλία…

Οι Αυστραλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να μπουν δυνατά στο ματς καθώς έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά οι Δανοί τους αιφνιδίασαν. Αφού τα «καγκουρό» έχασαν στο 5’ ευκαιρία με κεφαλιά του Λέκι που πήγε άουτ, στο 7’ μετά από λάθος μεταβίβαση του Μόι, ο Έρικσεν βρέθηκε μέσα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και με ένα σουτ στην κίνηση από πάσα του Γιόργκενσεν, «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Ράιαν, για να κάνει το 1-0!

Οι Αυστραλοί προσπαθούσαν να απαντήσουν με κάποιες επικίνδυνες σέντρες, αλλά η Δανία ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες. Αρχικά στο 22’ με σουτ του Σίστο που απέκρουσε ο Ράιαν, ενώ στο 24’ ο Γιόργκενσεν έχασε ασύλληπτη ευκαιρία, όταν έπιασε εξ επαφής κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Πηγή: Getty Images

Στο 30’ ο Λέκι θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά αδράνησε και δεν σούταρε γρήγορα μέσα από την περιοχή, με αποτέλεσμα να κλειστεί και να χαθεί η ευκαιρία.

Στο 35’ ήρθε όμως και πάλι το VAR… Ο Πόουλσεν βρίσκει την μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Λέκι, ο Λαόθ αρχικά έδειξε παίζεται, αλλά τελικά με την βοήθεια της τεχνολογίας έδωσε το πέναλτι και την κίτρινη στον παίκτη της Δανίας (ο Πόουλσεν μάλιστα θα χάσει το ματς με την Γαλλία καθώς αυτή ήταν η δεύτερη κάρτα στην διοργάνωση).

Την εκτέλεση ανέλαβε (ποιος άλλος;) ο Γέντινακ ο οποίος έστειλε στην άλλη γωνία τον Σμάιχελ και έκανε το 1-1. Μάλιστα με αυτό έφτασε τις 16 εύστοχες εκτελέσεις σε ισάριθμα χτυπήματα μέσα στο 2018!

Στο 42’ λίγο έλειψε ο Σέινσμπερι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από φάουλ του Έρικσεν, αλλά ο Ράιαν μπλόκαρε, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίστο αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 51’, σε μια φάση που οι Δανοί ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε εκτός περιοχής όμως και ο Λαόθ άφησε το πλεονέκτημα.

Τεράστια ευκαιρία στο 54’ για τους Αυστραλούς καθώς ο Λάρσεν απομάκρυνε πριν ο Ρόγκιτς πλασάρει σε κενή εστία.

Από εκείνο το σημείο οι Δανοί που βολεύονταν με την ισοπαλία, έριξαν τον ρυθμό κρατώντας αρκετά την μπάλα και το ματς δεν είχε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι το 71’. Εκεί ο Μόι έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Ρόγκιτς κατέληξε στα χέρια του Σμάιχελ, ενώ η Δανία «απάντησε» με σουτ του Σίστο που κατέληξε εκατοστά άουτ στο 72’.

Για να γίνει ξανά φάση για γκολ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 89’. Εκεί ο Σμάιχελ με δύο μεγάλες αποκρούσεις στην ίδια φάση, σε σουτ των Αρζάνι και Λέκι, έσωσε την ομάδα του από παραβίαση, κρατώντας το 1-1. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν και πλέον η Δανία κυνηγά ένα θετικό αποτέλεσμα με την Γαλλία για να είναι σίγουρη και η Αυστραλία την νίκη κόντρα στον Περού, μήπως και…

Πηγή: Getty images

MVP: Κανονικά θα ήταν ένας εκ των Έρικσεν και Κιάερ, αλλά ο τίτλος πάει στον Σμάιχελ για τις δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις που είχε στο 89΄σε σουτ των Αρζάνι και Λέκι. Γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση και πήρε την ισοπαλία η Δανία.

DOWN: Πόουλσεν. Ο ήρωας των Δανών στο πρώτο παιχνίδι με το Περού, ήταν αρνητικός με την Αυστραλία. Δεν πρόσφερε στο ματς και δέχτηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα που σημαίνει ότι θα χάσει το ματς με την Γαλλία. Αντικαταστάθηκε μάλιστα στο 58΄από τον Μπρέιθγουεϊτ.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το πέναλτι της ισοφάρισης. Ως εκείνο το σημείο η Δανία κυριαρχούσε, αλλά οι Αυστραλοί πήραν τα πάνω τους και προσπάθησαν αρκετά χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να φύγουν νικητές, ιδίως στο 88’ με την διπλή ευκαιρία.

ΓΚΟΛ: 7’ Έρικσεν – 38’ Γέντινακ (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Πόουλσεν, 84 Σίστο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

ΔΑΝΙΑ (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σόνε, Γιόργκενσεν (68’ Κορνίλιους), Πόουλσεν (58’ Μπρέιθγουεϊτ), Σίστο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (βαν Μάαρβαϊκ): Ράιαν, Σένσμπουρι, Ρίζντον, Μπέχιτς, Μίλιγκαν, Μόι, Ρόγκιτς (82’ Ιρβάιν), Γέντινακ, Λέκι, Κρουζ (68’ Αρζάνι), Νάμπουτ (75’ Γιούριτς).

Το πανόραμα του Mundial 2018

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο τέλος βολεύτηκε η Δανία (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.