MUNDIAL 2018

Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε στους «16»

Η Γαλλία ήταν καλή μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά της έφτανε να σκοράρει με τον Εμπαπέ, να νικήσει 1-0 το Περού και να προκριθεί στην επόμενη φάση
Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε στους «16»

Πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή τη φορά με 1-0 επί του Περού, η Γαλλία κατάφερε να προκριθεί στους «16», αφήνοντας εκτός της συνέχειας την αντίπαλό της.

Το παιχνίδι των Γάλλων είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τε αυτό κόντρα στην Αυστραλία. Ούτε σε εκείνο εντυπωσίασαν οι «τρικολόρ» ούτε στο σημερινό με το Περού.

Ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όπου και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Εμπαπέ (έγινε ο νεότερος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων) και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, αλλά στο δεύτερο μισό ήταν σκιά του καλού τους εαυτού. Και πάλι!

Από την άλλη όμως, ο στόχος στο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης επιτεύχθηκε. Η ομάδα προκρίθηκε και πλέον πηγαίνει στον τελευταίο αγώνα πριν από τα νοκ άουτ παιχνίδια με πολύ καλύτερη ψυχολογία.

Το Περού ίσως άξιζε κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο Μουντιάλ. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Δανία, όπου είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν πέτυχε την… πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, δηλαδή το γκολ!

 

Στο παιχνίδι, το Περού και πάλι πολύ καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε τη Γαλλία και προσπάθησε να βρει δρόμο προς την εστία του Γιορίς. Ωστόσο, η αμυντική λειτουργία της Γαλλίας ήταν σχεδόν υποδειγματική και όσο περνούσαν τα λεπτά, οι μέσοι κέρδισαν μπάλες στο χώρο του κέντρου και έφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Περού.

Αυτή τη φορά ο Ντεσάμπ διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτο ματς. Έβαλε τον Ματουιντί στα χαφ και η τριάδα με Καντέ και Πογκπά λειτούργησε πολύ καλά, ενώ έβαλε και τον Ζιρού –ένα κανονικό φορ- φέροντας τον Γκριζμάν στα άκρα κι αφήνοντας εκτός τον Ντεμπελέ.

Η πίεση λοιπόν αυξήθηκε και απέδωσε καρπούς στο 34’. Ο Ζιρού βγήκε τετ α τετ πλάσαρε και ο επερχόμενος Εμπαπέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα, το Περού σοβαρεύτηκε και ανέλαβε πρωτοβουλία. Πίεσε πολύ τη Γαλλία, που έμεινε πολύ πίσω και την απείλησε με την ισοφάριση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 50’, όταν το σουτ του Ακίνο βρήκε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ.

Το Περού απείλησε με τους Καρίγιο, Αντβίνκουλα, Φαρφάν, όμως κανείς τους δεν βρήκε δίχτυα. Τα λεπτά περνούσαν, η Γαλλία ήταν πολύ προσεκτική στα μετόπισθεν και τελικά έμεινε το 1-0, δίνοντας την πρόκριση στους «τρικολόρ» κι αφήνοντας εκτός τους Περουβιανούς.

MVP: Βάσει του σκορ και μόνο, ο Κίλιαν Εμπαμπέ αξίζει το συγκεκριμένο τίτλο. Βρέθηκε σε καλή μέρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και έγινε παράλληλα έγινε ο νεότερος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

UP: Ο Καντέ βγάζει μάτια μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ. Τόσο στο πρώτο παιχνίδι με την Αυστραλία όσο και στο δεύτερο με το Περού ήταν φανταστικός. Κόντρα στους Περουβιανούς έκανε πολλά χιλιόμετρα, έκοψε πολλές μπάλες και βοήθησε την ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού των Γάλλων.

DOWN: Ο Τζέφερσον Φαρφάν. Ήταν το μεγάλο αστέρι του Περού, αλλά δεν μπόρεσε να τους βοηθήσει να φτάσουν στο γκολ, το οποίο θα κρατούσε ζωντανό το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 50’, το Περού έκανε μία πολύ καλή επίθεση, άλλαξε σωστά την μπάλα και ο Ακίνο εξαπέλυσε ένα… κεραυνό έξω από την περιοχή. Ήταν άτυχος όμως, αφού η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Αν γινόταν το 1-1, θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι.

ΓΚΟΛ: 34’ Εμπαπέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16’ Ματουιντί, 86′ Πογκμπά – 23’ Γκερέρο, 80′ Ακίνο, 81′ Φλόρες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμντουλά Μοχάμεντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89’ Ενζοζί), Ματουϊντί, Εμπαπέ (75’), Γκριζμάν (80’ Φεκίρ), Ζιρού.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες (46’ Σανταμαρία), Τράουκο, Ακίνο, Γιοτούν (46’ Φαρφάν), Καρίγιο, Κουέβα (82’ Ρουιντίας), Φλόρες, Γκερέρο.

https://streamable.com/6lp8w

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε στους «16»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.