MUNDIAL 2018

Κροατική αρχή, Μέσι και… τέλος

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς επιβλήθηκε 3-0 της Αργεντινής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση
Κροατική αρχή, Μέσι και… τέλος

Είκοσι χρόνια μετά την εποποιία του 1998, η Κροατία επιβλήθηκε 3-0 της κάκιστης Αργεντινής και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «αλμπισελέστε», αντίθετα, θα περιμένει την έκβαση του αγώνα Νιγηρία-Ισλανδία, προκειμένου να πιάσει το… κομπιουτεράκι για τους μαθηματικούς υπολογισμούς που θα τη φέρει στη 2η θέση.

Ο Χόρχε Σαμπάολι διαφοροποίησε κατά τα 3/11 το αρχικό σχήμα της ομάδας του, ωστόσο με μόλις δύο τελικές στο α’ ημίχρονο δεν έδειξε ότι αξίζει τη νίκη.

Στο 5’ ο Καμπαγέρο σταμάτησε τον Πέρισιτς, αλλά γενικώς η άμυνα της Αργεντινής δεν ενέπνεε την παραμικρή εμπιστοσύνη, ενώ οι δύο ευκαιρίες της προήλθαν από καθαρή τύχη (σέντρα σουτ του Ακούνια στο οριζόντιο δοκάρι στο 21’) και σύγχυση στα κροατικά καρέ (άστοχο πλασέ του Πέρες προ κενής εστίας στο 30’).

Το τραγικό λάθος του Καμπαγέρο στο 53′ έδωσε την ευκαιρία στον Ρέμπιτς να σημειώσει το δεύτερο διεθνές γκολ του μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και η Αργεντινή βρέθηκε απρόσμενα με την πλάτη στον τοίχο.

Σε διάστημα 14 λεπτών, ο Σαμπάολι έριξε στη μάχη τους Ιγουαΐν, Παβόν και Ντιμπάλα, στο 64′ χάθηκε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως η συνέχεια ανήκε στην Κροατία.

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών, ο Μόντριτς απέφυγε ιδανικά τον Οταμέντι, σούταρε ιδανικά και νίκησε τον Καμπαγέρο, στο 86′ ο Ράκιτιτς σημάδεψε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

MVP: Ο Λούκα Μόντριτς. Έβαλε γκολάρα, οργάνωσε καλά, δημιούργησε δύο ευκαιρίες, ακόμη και στις εναέριες μονομαχίες τα πήγε περίφημα (3/3 κερδισμένες)

UP: Τα πρώτα δύο γκολ των Κροατών ήταν πολύ ωραία σε εκτέλεση

DOWN: Το λάθος του Καμπαγέρο στο 53′ που τσάκισε την ψυχολογία των συμπαικτών του

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η ευκαιρία του Πέρες στο 30′. Πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας και η Αργεντινή έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα ανέλπιστο προβάδισμα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΓΚΟΛ: 53′ Ρέμπιτς, 80′ Μόντριτς, 90+1′ Ράκιτιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51’ Μερκάδο, 85’ Οταμέντι, 87’ Ακούνια – 39’ Ρέμπιτς, 58’ Μάντζουκιτς, 67’ Βρσάλικο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Σάλβιο (56′ Παβόν), Μαστσεράνο, Πέρες (68′ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσι, Μέσα, Αγουέρο (54′ Ιγουαΐν).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+2′ Τσόρλουκα), Πέρισιτς (82′ Κόβατσιτς).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κροατική αρχή, Μέσι και… τέλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.