MUNDIAL 2018

Μεξ-ικανοί για όλα!

Η ομάδα του Οσόριο διπλασίασε τις νίκες της (2-1 τη Ν. Κορέα) και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη φάση των «16»
Μεξ-ικανοί για όλα!

Το Μεξικό διπλασίασε τις νίκες του στoν 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2-1 τη Νότια Κορέα) και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των “16”.

Ο Σιν Τάε-Γιονγκ προέβη σε αρκετές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κατέγραψαν μερικές επικίνδυνες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ.

Με διάταξη 4-3-3 το Μεξικό είχε την κατοχή, αλλά χρειάστηκε ένα απρόσμενο χέρι του Γιανγκ Χιουν-Σου στο 24ο λεπτό για να πάρει το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάρλος Βέλα στο 26’.

O 29χρονος μεσοεπιθετικός έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί επτά διεθνών αναμετρήσεων χωρίς γκολ και, παράλληλα, την ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο σε θέση οδηγού.

Άξια της μοίρας της η Νότια Κορέα, αφού όπως με τη Σουηδία βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από το σημείο του πέναλτι, αν και στο 56’ ο Κι Σουνγκ-Γέουνγκ απείλησε με σουτ.

Με τη συμπλήρωση 66 λεπτών, ο Λοσάνο έκανε κατά μέτωπο επίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ερνάντες, ο οποίος βρήκε δίχτυα και έγινε ο πρώτος Μεξικανός που έφτασε τα 50 γκολ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ένα λάθος του πολύπειρου Ράφα Μάρκες στο 75’ λίγο έλειψε να ξαναβάλει στο κόλπο τη Νότια Κορέα, όμως ο Οτσόα κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν και σε εκείνο το σημείο η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Σον Χέουνγκ-Μιν μείωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτικό σουτ, αλλά επί της ουσίας αυτό το γκολ απλώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Ίρβινγκ Λοσάνο. Προερχόμενος από το γκολ επί της Γερμανίας, προέβη σε μία ηρωική ενέργεια και έσωσε την εστία της ομάδας του στο 15’, ενώ στο 66’ ετοίμασε το δεύτερο γκολ του Μεξικού.

UP: Η σταθερότητα του Μεξικού. Από το 2002 είχε να νικήσει σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις, ενώ για μόλις δεύτερη φορά σε εννέα ματς η λευκή εμφάνιση του έφερε γούρι (σ.σ. η άλλη το 1986 στο 2-0 επί της Βουλγαρίας).

DOWN: Τα σκληρά μαρκαρίσματα των Νοτιοκορεατών. Σε μερικές περιπτώσεις ήταν αψυχολόγητα και από θέμα τύχης δεν τραυματίστηκε κάποιος Μεξικανός. Σκεφτείτε ότι αντίκρισαν τέσσερις κίτρινες, έναντι καμίας των νικητών.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το 14ο πέναλτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήδη ξεπεράστηκε ο αριθμός της προηγούμενης διοργάνωσης και αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο θα σπάσει το ρεκόρ του 2002 με τα 18 πέναλτι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58’ Κιμ Γιουνγκ-Γκβον, 63’ Λι Γιονγκ, 72’ Λι Σεούνγκ-Γου, 80’ Γιουνγκ Γου-Γιουνγκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε-Γιονγκ): Τσο Χιουν-Γου,  Λι Γιονγκ, Γιανγκ Χιουν-Σου, Κιμ Γιουνγκ-Γκβον, Κιμ Μιν-Γου (84’ Χονγκ Τσουλ), Γιου Σε-Γιονγκ (64’ Λι Σεούνγκ-Γου), Κι Σουνγκ-Γέουνγκ, Μουν Σέον-Μιν (77’ Γιουνγκ Γου-Γιουνγκ), Λι Γιάε-Σουνγκ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Χουάνγκ Χι-Τσαν.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες, Σαλσέδο, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (68’ Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (77’ Τζοβάνι Ντος Σάντος), Λοσάνο (71’ Κορόνα), Ερνάντες.

Το πανόραμα του Mundial 2018

Αυτό θα πει «έβαλε τα πόδια στη φωτιά» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεξ-ικανοί για όλα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.