MUNDIAL 2018

Τα «πάντσερ» έχουν ζωή! (pics+vids)

Ο Τόνι Κρόος πέτυχε εξαιρετικό γκολ με φάουλ στο 95' και η Γερμανία έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης με νίκη-ανατροπή 2-1 κόντρα στην εξαιρετική Σουηδία
Τα «πάντσερ» έχουν ζωή! (pics+vids)

Με γκολάρα-φάουλ του Κρόος στο 95′ η Γερμανία πήρε τη νίκη με ανατροπή κόντρα στη Σουηδία και επέστρεψε από την κόλαση στον παράδεισο!

Τα “πάντσερ” προσπάθησαν εξ αρχής να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό, όμως και πάλι έδειξαν τρανταχτές αδυναμίες. Δέχθηκαν γκολ πριν το ημίχρονο, έφεραν νωρίς στο δεύτερο μέρος το ματς στα ίσια, έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές, αλλά στο τέλος ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το φιλί τη ζωής!

Πιο δυνατά μπήκαν οι Γερμανοί και έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, στο 3’ με τον Ντράξλερ και στο 9’ με τον Βέρνερ. Πέντε λεπτά μετά οι Σκανδιναβοί έφτασαν στο γκολ με τον Μπεργκ που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά το πλασέ του έμπειρου στράικερ ήταν κακό. Φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Σουηδοί για πέναλτι, καθώς ο Μπόατενγκ βρήκε τον Μπεργκ με το αριστερό του πόδι κατά την στιγμή του σουτ.

Και στο 32’ η ομάδα του Άντερσον βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Ο Κροος έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μπεργκ έκλεψε, έδωσε στα δεξιά και στη σέντρα που έγινε ο Τόιβονεν κατέβασε όμορφα την μπάλα και την τσίμπησε πάνω από τον Νόιερ για να ανοίξει το σκορ.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και στη πρώτη τους φάση έφεραν το ματς στα ίσια. Και με τη βοήθεια της τύχης. Παράλληλη μπαλιά του Βέρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, έφτασε στον Ρόις και αυτός με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα.

Πίεσαν στην συνέχεια για την ανατροπή, χωρίς να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν κενούς χώρους, αλλά ο Μπόατενγκ με δύο κίτρινες σε δέκα λεπτά πήρε τη άγουσα για τα αποδυτήρια και άφησε τη Γερμανία με 10 παίκτες.

Στο 88′ ο Όλσεν έκανε την απόκρουση του αγώνα σε καρφωτή κεφαλιά του Γκόμεζ. Και στο 92′ η βολίδα του Μπραντ σταμάτησε στο δοκάρι. Αλλά στο 95′ ο Κρόος βρήκε τον τρόπο να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης με εκπληκτικό γκολ-φάουλ.

MVP: Ο Μάρκο Ρόις. Ο μοναδικός από την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Λεβ που είεχε διάθεση και διάρκεια στο παιχνίδι του, προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και συμμετείχε στο δημιουργικό κομμάτι.

UP: Ο Ρόμπιν Όλσεν. Ο Σουηδός γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός στο ματς, σταθερός στις εξόδους του και με θετικότατες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε. Δεν φταίει στα γκολ της Γερμανίας.

DOWN: Ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Γιάνε Άντερσον έβαλε τον πολύπειρο μέσο και πρώην του Ολυμπιακού για να βοηθήσει στις αντεπιθέσεις, να κρατήσει μπάλα και να δώσει ανάσες. Αλλά αντ’ αυτού, ο Ντουρμάζ δεν ακούμπησε τη μπάλα και στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς έκανε το φάουλ που έδωσε στον Κρόος την ευκαιρία να σκοράρει.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Κρόος στο 95′. Το 1-1 έμοιαζε να έχει “κλειδώσει”, αλλά ο Τζίμι Ντουρμάζ έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα εξαιρετικό χτύπημα λύτρωσε τη Γερμανία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίμος Μάρτσινιακ (Πολωνία)

ΓΚΟΛ: 32’ Τοϊβόνεν, 48’ Ρόις, 95’ Κρόος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52’ Έκνταλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 82’ Μπόατενγκ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 92’ Μπραντ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Έκτορ (87’ Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31’ Γκουντογάν), Ντράξλερ (46’ Γκόμεζ), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74’ Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78’ Γκουιντέτι), Μπεργκ (90’ Τέλιν).

https://www.youtube.com/watch?v=V2jnG0oNIXI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα «πάντσερ» έχουν ζωή! (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.