MUNDIAL 2018

Η Αγγλία έδειξε τα… νύχια της!

Χωρίς αντίπαλο ήταν το παιχνίδι με τον Παναμά για τα «τρία λιοντάρια» που νίκησαν 6-1 με χατ-τρικ του Χάρι Κέιν
Η Αγγλία έδειξε τα… νύχια της!

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το παιχνίδι της Αγγλίας με τον Παναμά, με τους ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παίρνουν μία πολύ εύκολη νίκη με 6-1.

Ο Χάρι Κέιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα πέτυχε χατ-τρικ με δύο πέναλτι και μία… κόντρα. Πολύ καλοί σε απόδοση ήταν για τους Άγγλους οι Λίντγκαρντ (σκόραρε το δεύτερο τέρμα) και Στέρλινγκ, αλλά και ο Στόουνς, ο οποίος μπορεί να μην είχε πολύ πίεση ως κεντρικός αμυντικός, αλλά ως επιθετικός τα πήγε μία χαρά, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Ο Παναμάς δεν μπορούσε να αντισταθεί στις… ορέξεις των Άγγλων και ο Πενέδο αναγκάστηκε να μαζέψει συνολικά έξι φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Πάντως, οι Παναμέζοι πέτυχαν και το παρθενικό τους γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον Φελίπε Μπαλόι, τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή της αποστολής!

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως θα πάει το ματς. Στο 8’ κόρνερ του Τρίπιερ και ο Στόουνς με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 22’ ήρθε το πρώτο γκολ με πέναλτι από τον Χάρι Κέιν, ενώ ο Λίντγκαρντ ανέβαζε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 36’. Ο Στόουνς πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά από πολύ καλή κομπίνα σε φάουλ της Αγγλίας, ενώ το 5-0 του πρώτου ημιχρόνου σημείωσε ο Κέιν και πάλι με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα είχαν πολύ πιο διαδικαστικό χαρακτήρα. Μόλις δύο στιγμές είχαν ενδιαφέρον. Το γκολ του Κέιν στο 62’ με σπόντα έπειτα από σουτ του Λόφτους-Τσικ και το παρθενικό γκολ του Παναμά στο 73’, από τον Φελίπε Μπαλόι, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 6-1.

Έτσι η Αγγλία έφτασε τους έξι βαθμούς με 8-2 τέρματα και πλέον ισοβαθμεί με το Βέλγιο. Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρώτη θέση.

MVP: Ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός της Αγγλίας πέτυχε τα δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι κι ένα από κόντρα, φτάνοντας τα πέντε συνολικά στο Μουντιάλ και οδηγεί την ομάδα του με ασφάλεια στα παιχνίδια νοκ άουτ.

UP: Ο Τζέσε Λίντγκαρντ πέτυχε μόλις ένα γκολ κόντρα στον Παναμά, αλλά η γενική του απόδοση ήταν πολύ καλή. Δεν είχε άλλωστε και πολύ δύσκολο έργο κόντρα στους παίκτες του Παναμά, αλλά έκανε μία πολύ καλή δουλειά.

DOWN: Μία από τις χειρότερες βραδιές τους είχαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Παναμά, Τόρες και Εσκομπάρ. Τόσο ο Κέιν όσο και συνολικά οι παίκτες της Αγγλίας τους ταλαιπώρησαν αφάνταστα και ήταν και λίγο τυχεροί που το σκορ δεν είχε ακόμη μεγαλύτεροι διαστάσεις.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Ο Μπαλόι είναι ο ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία για τον Παναμά. Ο 37χρονος αμυντικός που είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Παναμά, πέτυχε το μοναδικό γκολ των Παναμέζων και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία

ΓΚΟΛ: 8’, 40’ Στόουνς, 22’ (πεν.), 45+1’ (πεν.), 62’ Κέιν, 36’ Λίνγκαρντ – 73’ Μπαλόι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23’ Λοφτους-Τσικ – 10’Κούπερ, 45’ Εσκομπάρ, 72’ Μουρίγιο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεντ Γκρίσα (Αίγυπτος)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ (70’ Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63’ Ντελφ), Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν (63’ Βάρντι).

ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες (69’ Μπαλόι), Κούπερ, Γοδόι (63’ Αβίλα), Μπαρσένας (69’ Αρόγιο), Ροντρίγκες, Πέρες.

https://streamable.com/kn1my

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Αγγλία έδειξε τα… νύχια της!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.