MUNDIAL 2018

Γκολ η Σενεγάλη, ισοφάριση η Ιαπωνία

Ασιάτες και Αφρικανοί θα παραμείνουν στην κορυφή του 8ου ομίλου τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή
Γκολ η Σενεγάλη, ισοφάριση η Ιαπωνία

Η Σενεγάλη πήρε δύο φορές το προβάδισμα στο ματς για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου, αλλά η Ιαπωνία είχε ισάριθμες απαντήσεις (2-2), με αποτέλεσμα αμφότερες να παραμείνουν χέρι-χέρι στην κορυφή τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή (24/6).

Η ομάδα του Αλιού Σισέ μπήκε φορτσάτη στο ματς, κέρδισε δύο κόρνερ και στο 11’ άνοιξε το σκορ με κόντρα του Σαντιό Μανέ σε λανθασμένη απομάκρυνση του Έιτζι Καβασίμα.

Η Ιαπωνία, πάντως, έβγαλε αντίδραση και δεν άργησε να δικαιωθεί, αφού στο 34ο λεπτό ο Γιούτο Ναγκατόμο πάτησε περιοχή από αριστερά, έδωσε στον Τακάσι Ινούι κι εκείνος ισοφάρισε με πλασέ.

Μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου οι δύο ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία για δεύτερο γκολ: οι Σενεγαλέζοι με πλασέ του Εμπάιγ Νιάνγκ στο 39’ (απέκρουσε ο Καβασίμα), οι Ιάπωνες με σουτ του Γκένκι Χαραγκούτσι στο 40’.

Στο β’ ημίχρονο το θέαμα έγινε ακόμη καλύτερο, με τους Αφρικανούς να μπαίνουν ξανά πιο δυναμικά και τους Ασιάτες να απειλούν περισσότερο (στο 60’ ο Γιούγια Οσάκο δεν πρόλαβε την μπάλα για χιλιοστά, στο 64’ το πλασέ του Ινούι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι).

Η Σενεγάλη ανέκτησε το προβάδισμα με εν κινήσει σουτ του Μουσά Ουαγκέ στο 71’, αλλά η Ιαπωνία εκμεταλλεύθηκε μία κάκιστη έξοδο του Εντιάιγ και έσωσε την παρτίδα με πλασέ του νεοεισελθόντος Κεϊσούκε Χόντα.

Το τελευταίο τέταρτο κύλησε με αρκετές διακοπές λόγω αλλαγών, φάουλ και κίτρινων καρτών εκατέρωθεν.

MVP: Ο Κεϊσούκε Χόντα. Ισοφάρισε μόλις 6 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να έχει συμμετοχή στα 7 από τα τελευταία 10 γκολ της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

UP: Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητα, με συνέπεια οι θεατές (και οι τηλεθεατές) να απολαύσουν ένα πολύ όμορφο ματς

DOWN: Τα λάθη των τερματοφυλάκων. Ο Έιτζι Καβασίμα έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ της Σενεγάλης και ο Χαντίμ Εντιάιγ στο δεύτερο της Ιαπωνίας

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η άστοχη έξοδος του Εντιάιγ στο 78′. Έδωσε την ευκαιρία στον Ινούι να γυρίσει στον Χόντα και βάσει εξέλιξης της φάσης (και του αγώνα) στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα του

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

ΓΚΟΛ: 34′ Ινούι, 78’ Xόντα – 11′ Μανέ, 71’ Ουαγκέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68’ Ινούι, 90+4’ Χασέμπε – 59’ Νιάνγκ, 90’ Σαμπαλί, 90+1’ Εντόι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Καγκάβα (72’ Χόντα), Χαραγκούτσι (75’ Οκαζάκι), Ινούι (87’ Οσάμι), Οσάκο.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιάιγ, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σανέ, Ουαγκέ, Α. Εντιάιγ (65’ Κουγιατέ), Π. Εντιάιγ (81’ Εντόι), Γκουέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (86’ Ντιούφ).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκολ η Σενεγάλη, ισοφάριση η Ιαπωνία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.