MUNDIAL 2018

Αργεντινή; Παρούσα! (vids)

Με γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό η «αλμπισελέστε» επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στη φάση των «16»
Αργεντινή; Παρούσα! (vids)

Έπειτα από ένα δραματικό ματς, με γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό, η Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας και προκρίθηκε ως 2η από τον 4ο όμιλο στη φάση των «16».

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Γκέρνοτ Ρορ παρέταξε την ομάδα του με αρκετά επιθετικούς προσανατολισμούς, αποσκοπώντας προφανώς να περιορίσει σε χώρο και να ωθήσει σε λάθος τον αντίπαλο.

Ένα λάθος γύρισμα του Χαβιέρ Μαστσεράνο προς τον Μάρκος Ρόχο στο 13’ λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την Αργεντινή, αφού καραδοκούσε ο Κελέτσι Ιχεανάτσο.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Έβερ Μπανέγα βρήκε με μία πανέμορφη μακρινή μπαλιά τον Λιονέλ Μέσι, εκείνος κοντρόλαρε ιδανικά, εκτέλεσε εξίσου ωραία με το δεξί και άνοιξε το σκορ.

Αυτό ήταν το 100ό γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πρώτο του άσου της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση μετά από 662 αγωνιστικά λεπτά (το τελευταίο ήταν και πάλι κόντρα στη Νιγηρία το 2014).

Ο Μέσι είχε «χρυσή» ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του στο 34ο λεπτό, όταν με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φράνσις Ουζόχο.

Η Αργεντινή πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και αυτό ήταν θετικό για εκείνη, υπό την έννοια ότι στα προηγούμενα 26 ματς που το έπραξε δεν είχε γνωρίσει την ήττα (από τον τελικό του 1930 με την Ουρουγουάη είχε να συμβεί).

Βέβαια, στην προκειμένη χρειαζόταν τη νίκη και όχι την ισοπαλία, κάτι που τέθηκε εν αμφιβόλω από το 51’, όταν ο Βίκτορ Μόουζες ισοφάρισε με ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Λέον Μπαλόγκουν από τον Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Αμέσως μετά ο Ντι Μαρία ζήτησε πέναλτι (ορθώς δεν δόθηκε), ενώ στο 75’ ο Τουνεΐτ Τσακίρ έκρινε μέσω του VAR ότι δεν υπήρχε χέρι του Ρόχο, σε μία φάση που ο Οντιόν Ιγκάλο έχασε κλασική ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αρμάνι κράτησε ζωντανή την Αργεντινή σε τετ-α-τετ με τον Ιγκάλο στο 83’ και 3 λεπτά αργότερα, από σέντρα του Γκαμπριέλ Μερκάδο, ο Ρόχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Νιγηρίας!

Πλέον, η Ισλανδία χρειαζόταν γκολ στο άλλο ματς, όμως η ομάδα που το έβαλε ήταν η Κροατία και, έκτοτε, η «αλμπισελέστε» θα έπρεπε να κρατήσει το προβάδισμα για να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο της φάσης των “16”.

Όπερ κι εγένετo, με συνέπεια να προετοιμάζεται πια για το μεγάλο ραντεβού με τη Γαλλία, τη στιγμή που η πρωτοπόρος του ομίλου Κροατία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Δανία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΓΚΟΛ: 51’ πέν. Μόουζες – 14’ Μέσι, 86’ Ρόχο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Μπαλόγκουν, 90+1’ Όμπι Μίκελ – 49’ Μαστσεράνο, 64’ Μπανέγα, 90+4’ Μέσι)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Μάρκος Ρόχο. Για τον απλούστατο λόγο ότι σημείωσε το γκολ που χάρισε την τέταρτη διαδοχική πρόκριση της Αργεντινής από τη φάση των ομίλων

UP: Το πάθος του Χαβιέρ Μαστσεράνο. Δεν έπιασε καλή απόδοση, αλλά έπαιζε με ματωμένο πρόσωπο σχεδόν σε ολόκληρο το β’ ημίχρονο

DOWN: Ο διαιτητής Τσακίρ επειδή έδωσε ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Νιγηρίας

Η ΣΤΙΓΜΗ: Τι να πρωτοδιαλέξεις; Μετά από ώριμη σκέψη μάλλον το σόου του Ντιέγκο Μαραντόνα στις εξέδρες

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόγου, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Ομοερούο (90′ Ιουόμπι), Εντιντί, Ετέμπο, Μίκελ, Μούσα (90+2′ Νουάνκουο), Μόουζες, Ιχεανάτσο (46’ Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ταγλιαφίκο (80’ Ταγλιαφίκο), Μαστσεράνο, Ρόχο, Οταμέντι, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72’ Μέσα), Πέρες (61’ Παβόν), Ιγκουαΐν, Μέσι.

Το πανόραμα του Mundial 2018

VIDEO: Τρελάθηκε στο γκολ του Μέσι ο Μαραντόνα

VIDEO: Ο Μαραντόνα χορεύει με Νιγηριανή!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αργεντινή; Παρούσα! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.