MUNDIAL 2018

Σουηδία και Μεξικό χέρι-χέρι στους «16»! (pics+vids)

Οι Σκανδιναβοί συνέτριψαν με 3-0 το Μεξικό, αλλά η ήττα-σοκ της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα έστειλε και τις δύο ομάδες στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου
Σουηδία και Μεξικό χέρι-χέρι στους «16»! (pics+vids)

Απίθανο φινάλε στο 6ο όμιλο, με τους Σουηδούς να συντρίβουν με 3-0 το Μεξικό και τις δύο ομάδες να προκρίνονται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου με χείρα βοηθείας της Νοτίου Κορέας!

Το ματς είχε χαρακτήρα τελικού, με τη Σουηδία να δείχνει μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για τη νίκη. Η οποία ήρθε απόλυτα δίκαια, κόντρα στους “τρικολόρ” που παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και λίγο έλειψε να αποκλειστούν, μολονότι πήγαιναν για δύο αποτελέσματα. Το δώρο, όμως, ήρθε από τη Νότια Κορέα και οι Μεξικανοί… ξέσπασαν στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πιο δυνατά μπήκαν οι Σκανδιναβοί στο παιχνίδι και έψαξαν το γρήγορο γκολ, με τον Οτσόα να αποκρούει εντυπωσιακά το φάουλ του Φόρσμπεργκ και εν συνεχεία ο Μπεργκ να μην μπορεί από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και στο 12’ ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 17’ το σουτ του Βέλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 31’ ο Οτσόα έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Φόρσμπεργκ. Πάλι οι Σουηδοί απείλησαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά ο Μπεργκ και πάλι δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Γύρισμα της μπάλας από τα δεξιά, «τσαφ» από τον Κλάεσον από το οποίο ευνοείται ο Αουγκούστινσον και με την βοήθεια της τύχης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (50’).

Και 12 λεπτά μετά πέτυχαν το 0-2 με πέναλτι του Γκράνκβιστ, το οποίο κέρδισε ο Μπεργκ από τον Μορένο. Ο διαιτητής μάλιστα, έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά εν συνεχεία συμβουλεύτηκε και την ενδοεπικοινωνία του VAR, για να το επικυρώσει οριστικά.

Το Μεξικό έψαξε άμεσα το γκολ της μείωσης του σκορ, χωρίς ωστόσο να έχει κλασική ευκαιρία. Με τους Σουηδούς να βρίσκουν και τρίτο γκολ στο 74’ με απίθανο αυτογκόλ του Άλβαρεζ. Και μέχρι το φινάλε να περιμένουν τα καλά νέα από τη Νότια Κορέα για να πάρουν και αυτοί το εισιτήριο για τους “16” του θεσμού.

MVP: Ο Λούντβιχ Αουγκούστινσον. Ο αριστερός μπακ των Σκανδιναβών πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ “εξαφάνισε” τον ιδιαίτερα δραστήριο στα πρώτα δύο ματς του Μεξικού, τον Λαγιούν.

UP: Ο Μάρκους Μπεργκ. Ο πολύπειρος στράικερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στους ομίλους, συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του και κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ουσιαστικά “κλείδωσε” η νίκη-πρόκριση.

DOWN: Η χειρότερη εμφάνιση του Μεξικού στον όμιλο. Οι “τρικολόρ” ήταν αγνώριστοι, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι δέχθηκαν πολλές επιθέσεις, υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, η αμυντική τετράδα βρέθηκε σε κακή μέρα και λίγο έλειψε να αποκλειστούν.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ-πέναλτι του Γκράνκβιστ. Ο αρχηγός των Σκανδιναβών πέτυχε το 2-0 που ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στους “16”, σε μία κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης και ενώ οι μεξικανοί είχαν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμούς.

ΓΚΟΛ: 50’ Αουγκούστινσον, 62’ Γκράνκβιστ (πέναλτι), 74’ Άλβαρεζ (αυτογκόλ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 1’ Γκαγιάρδο, 26’ Λάρσον, 61’ Μορένο, 86’ Λαγιούν, 88’ Λούστιγκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Γκαγιάρδο (65’ Φαμπιάν), Άλβαρες, Ερέρα, Γκουαρδάδο (75’ Κορόνα), Λαγιούν (89’ Περάλτα), Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57’ Σβένσον), Έκνταλ (80’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68’ Τελίν).

https://www.youtube.com/watch?v=5NBG0xC-j44

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σουηδία και Μεξικό χέρι-χέρι στους «16»! (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.