MUNDIAL 2018

Πρώτη η Βραζιλία, με το Μεξικό στους «16» (pics+vids)

Καλύτερη και πιο πειθαρχημένη η ομάδα του Τίτε πέρασε το εμπόδιο της Σερβίας με 2-0 και ετοιμάζεται για τα νοκ-άουτ
Πρώτη η Βραζιλία, με το Μεξικό στους «16» (pics+vids)

Η Βραζιλία ήταν σοβαρή, νίκησε με 2-0 τη Σερβία που απογοήτευσε και ετοιμάζεται για το αμερικάνικο ντέρμπι με το Μεξικό στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας, ουδείς στο στρατόπεδο της “σελεσάο” σκεφτόταν ανάλογο κάζο. Και για να μείνει εκτός η ομάδα του Τίτε θα έπρεπε να ηττηθεί από τους Σέρβους. Γι’ αυτό και παρατάχθηκε με σοβαρότητα και πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Κινδύνεψε σε λίγες περιπτώσεις και ουσιαστικά έφτασε σε μία δίκαιη νίκη, με τους Παουλίνιο και Τιάγκο Σίλβα.

Πρώτη φάση για τη Σερβία στο 14’, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε ένα βολέ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα κι έφυγε κόρνερ. Στο 25’ απείλησε η Βραζιλία, όταν έπειτα από κόντρες στην περιοχή, ο Νεϊμάρ επωφελήθηκε και πλάσαρε -από πλάγια θέση στη μικρή περιοχή- τον Στόικοβιτς, αλλά εκείνος αντέδρασε σωστά και απέκρουσε δύσκολα στην απέναντι γωνία.

Η «σελεσάο» βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ απέναντι σε μία σφιχτή άμυνα. Ο Κουτίνιο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Παουλίνιο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας πρόλαβε την έξοδο του Στόικοβιτς για το 1-0.

Οι Σέρβοι στο δεύτερο μέρος πίεσαν για την ισοφάριση και έχασαν δύο ευκαιρίες με κεφαλιές του Μίτροβιτς που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.  Αλλά η Βραζιλία «κλείδωσε» το ματς στο 68’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ από αριστερά, ο Τιάγκο Σίλβα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Σέρβοι… παράτησαν το ματς στην συνέχεια, δεν είχαν διάθεση να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο. Με τον Νεϊμάρ να ψάχνει το γκολ με… μανιώδη τρόπο, αλλά στο τέλος να μην το καταφέρνει.

MVP: Ο Παουλίνιο. Από τα καλύτερα ματς του μέσου της Μπαρτσελόνα στο τουρνουά. Καλύτερος στα αμυντικά του καθήκοντα, πέτυχε το γκολ που ξεκλείδωσε από νωρίς την άμυνα των Σέρβων και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

UP: Η αμυντική λειτουργία της Βραζιλίας. Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς η “σελεσάο” κινδύνεψε λίγες φορές και γενικά έδειξε μεγαλύτερη σοβαρότητα στα μετόπισθεν. Με αποτέλεσμα ο Άλισον να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα.

DOWN: Η γενική εικόνα της Σερβίας. Σε κανένα από τα τρία ματς οι Σέρβοι δεν έδειξαν ότι δικαιούται να περάσουν στην επόμενη φάση. Διατήρησαν το ίδιο πρόσωπο και κόντρα στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το τουρνουά με απογοήτευση.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Την ώρα που οι Σέρβοι αποφάσισαν στις αρχές του δευτέρου μέρους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι, ο Τιάγκο Σίλβα πέτυχε το γκολ που “κλείδωσε” το τρίποντο για τους Βραζιλιάνους.

ΓΚΟΛ: 36’ Παουλίνιο, 68’ Τιάγκο Σίλβα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Λιάιτς, 49’ Μάτιτς, 71’ Μίτροβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλιρέζα Φαγκάνι (Ιράν)

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Κολάροβ, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς, Κόστιτς (83’ Ράντονιτς), Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Λιάιτς (75’ Ζίφκοβιτς), Μίτροβιτς (89’ Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον Μπέκερ, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο (10’ λ.τρ. Φελίπε Λουίς), Καζεμίρο, Κοουτίνιο (80’ Ρενάτο Αουγκούστο), Παουλίνιο (66’ Φερναντίνιο), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς.

https://www.youtube.com/watch?v=cG9xsbYVjmU

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη η Βραζιλία, με το Μεξικό στους «16» (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.