MUNDIAL 2018

Κολομβιανό δράμα με happy end! (vid)

Οι «καφετέρος» βρήκαν τον τρόπο και νίκησαν 1-0 τη Σενεγάλη παρά τις κακοτοπιές, κατακτώντας την πρωτιά. Αποκλείστηκαν στο έκτο κριτήριο ισοβαθμίας οι Αφρικανοί!
Κολομβιανό δράμα με happy end! (vid)

Χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες και με την τύχη της να μην εξαρτάται απολύτως από εκείνη, η Κολομβία κατάφερε να επικρατήσει επικρατήσει 1-0 της Σενεγάλης και να κατακτήσει την πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Αποκλείστηκαν λόγω περισσότερων καρτών από τους Ιάπωνες οι Αφρικανοί.

Το Μουντιάλ δραματικά για τους «καφετέρος» και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των ομίλων η κατάσταση δεν έχασε στιγμή το ενδιαφέρον. Έως ότου ο Γέρι Μίνα σηκωθεί ψηλότερα από όλους στο 74’ και καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα του Εντιάγ, τίποτα δεν ήταν σίγουρο.

Παρότι και οι δύο έπαιρναν την πρόκριση, οι νοτιοαμερικανοί θα περνούσαν ως δεύτεροι. Ωστόσο εκείνοι δεν αρκέστηκαν σε αυτό που είχαν, συνέχισαν να παλεύουν για την αρχικό τους στόχο, τη νίκη παρά, την απώλεια του ηγέτη τους νωρίς. Η Σενεγάλη όμως ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχη. Βέβαια στην τελική προσπάθεια χώλαινε.

Από το 17’ που ο Μάζιτς πήρε πίσω μετά από εξέταση του VAR (σωστά), το πέναλτι που έδωσε για τάκλιν του Ντάβιντσον Σάντσες πάνω στον Μανέ, δεν πίεσαν ιδιαίτερα τον Οσπίνα. Θεώρησαν πως και οι αντίπαλοί τους θα συμβιβάζονταν με τη λευκή ισοπαλία που έδινε σε αμφότερους πρόκριση; Πιθανότατα.

Στο 77΄ο Νιάνγκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα και έτσι οριστικοποιήθηκε η πρώτη φορά που αφρικανική ομάδα δεν περνά στους «16» μετά το 1982! Κι όλα αυτά λόγω περισσότερων κίτρινων καρτών από τους Ιάπωνες.

UP: Χουάν Φερνάντο Κιντέρο. Με τον Χάμες εκτός η ευθύνη έπεσε στους ώμους του και ανταποκρίθηκε. Ήταν ο πιο δημιουργικός παίκτης των «καφετέρος» και αυτός που έδωσε την ασίστ στον Μίνα.

DOWN: Καντίμ Εντιάγ. Ο γκολκίπερ της Σενεγάλης αποδείχτηκε η αχίλλειος πτέρνα της. Δεν είναι μόνο το γκολ, γενικώς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη με τις αντιδράσεις του και αυτό τελικά κόστισε. Ίσως η μοναδική θέση που οι Σενεγαλέζοι δεν είχαν έστω μια ποιοτική λύση.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Ο τραυματισμός του Χάμες Ροντρίγκες στο ημίωρο. Είναι κάτι περισσότερο από ηγέτης της Κολομβίας, γι’ αυτό και όταν βγήκαν κόπηκαν τα «πόδια» όλων των συμπατριωτών του, όχι μόνο των συμπαικτών των. Μυϊκός τραυματισμός που του στέρησε τη συμμετοχή του εξ’ αρχής στο ματς με την Ιαπωνία και ίσως του στερήσει και τη συνέχεια. Ελπίζουμε πως όχι.

 

ΓΚΟΛ: 74’ Μίνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51’ Νιάνγκ / 45’ Μοχίκα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάζιτς (Σερβία)

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Εντιάγ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Γκέγκε, Κουγιατέ, Σαρ, Κεϊτά (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιανγκ (86’ Σακό)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρμα), Κιντέρο, Χάμες Ροντρίγκες (31’ Μουριέλ), Κουαδράδο, Φαλκάο (89’ Μπόρχα)

Το πανόραμα του Mundial 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολομβιανό δράμα με happy end! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.