MUNDIAL 2018

Πρώτο και καλύτερο το Βέλγιο

Με γκολ του Αντνάν Γιανουζάι στο 51ο λεπτό, το Βέλγιο επικράτησε 1-0 της Αγγλίας και κατέλαβε την 1η θέση του 7ου ομίλου. Συνεπώς, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία (με φόντο τη Βραζιλία) και εκείνη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Κολομβία. Αμφότεροι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους,...
Πρώτο και καλύτερο το Βέλγιο

Με γκολ του Αντνάν Γιανουζάι στο 51ο λεπτό, το Βέλγιο επικράτησε 1-0 της Αγγλίας και κατέλαβε την 1η θέση του 7ου ομίλου.

Συνεπώς, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία (με φόντο τη Βραζιλία) και εκείνη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Κολομβία.

Αμφότεροι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, ωστόσο το Βέλγιο μπήκε με άγριες διαθέσεις και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Γιούρι Τίλεμανς (στο 6’) και Μιτσί Μπατσουαγί (στο 10’).

Οι δύο κίτρινες σε παίκτες του Μαρτίνες έδιναν προβάδισμα στην Αγγλία στο fair play, αλλά η ιστορία δεν έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς στο 51’ ο Γιανουζάι «άδειασε» εκπληκτικά τον Ρόουζ, εκτέλεσε ιδανικά με το αριστερό και πανηγύρισε το πρώτο του διεθνές γκολ (στην 9η συμμετοχή).

Τα «τρία λιοντάρια» μετρούσαν μόλις 2 ήττες από τους Βέλγους σε 21 παιχνίδια και καμία τον τελευταίο ένα χρόνο, αλλά από τη στιγμή που ο Μάρκους Ράσφορντ δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Τιμπό Κουρτουά στο 66’, οι ελπίδες τους μειώθηκαν.

Στο 83’ ο Μαρουάν Φελαϊνί έβαλε το πόδι του και έσωσε την εστία της ομάδας του από το συρτό σουτ του Ντάνι Γουέλμπεκ, ενώ στο 89’ ο Τζόρνταν Πίκφορντ προέβη σε μία εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ντρις Μέρτενς, προτού δει την μπάλα να καταλήγει άουτ σε σουτ του Φελαϊνί στο 90+2’.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβακία)

ΓΚΟΛ: 51′ Γιανουζάι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Τιέλεμανς, 33′ Ντεντόνκερ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Αντνάν Γιανουζάι. Με το εκπληκτικό γκολ του χάρισε τη νίκη κορυφής στο Βέλγιο.

UP: Το υψηλό τέμπο του β’ ημιχρόνου.

DOWN: Η ακίνδυνη στο μεγαλύτερο διάστημα Αγγλία. Βέβαια αγωνίστηκε χωρίς Χάρι Κέιν, Κίεραν Τρίπιερ κτλ.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά στο τετ-α-τετ με τον Μάρκους Ράσφορντ. Κράτησε το “μηδέν” στα μετόπισθεν σε ένα κομβικό σημείο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Ρίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46′ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Ντάιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79′ Γουέλμπεκ), Λόφτους-Τσικ, Ντελφ, Ρόουζ, Ράσφορντ, Βάρντι.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Μπογιατά, Βερμάλεν (74′ Κομπανί), Τ. Αζάρ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Σαντλί, Γιανουζάι (86′ Μέρτενς), Τίλεμανς, Μπατσουαγί.

https://twitter.com/laraibmufc/status/1012421985752834049

Όσκαρ… χαζομάρας ο Μπατσουαγί (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτο και καλύτερο το Βέλγιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.