MUNDIAL 2018

Allez les Βleus σε ματς… κομπλέ!

Η Γαλλία επιβλήθηκε 4-3 της Αργεντινής και προκρίθηκε στους «8» μετά από ένα τρομερό ματς
Allez les Βleus σε ματς… κομπλέ!

Έπειτα από ένα τρομερό ματς με πολλά γκολ και ανατροπές, η ανώτερη Γαλλία υπέταξε την Αργεντινή (4-3) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «μπλε» παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στο Περού, ενώ η «αλμπισελέστε» χωρίς τους Σέρχιο Αγκουέρο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ανήμερα του ρεκόρ συμμετοχών στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας (με 80 ξεπέρασε τον Ραϊμόν Ντομενέκ), ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είδε την ομάδα του να έχει δοκάρι σε φάουλ του Αντουάν Γκριζμάν στο 9ο λεπτό και να κερδίζει πέναλτι λίγες στιγμές αργότερα.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κατέγραψε μία εξαιρετική κούρσα πίσω από τη μεσαία γραμμή, προσπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε από τον Μάρκος Ρόχο και ο Ιρανός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι χωρίς να κάνει χρήση του VAR.

Η πρώτη επαφή γίνεται εκτός περιοχής, συνεπώς θα έπρεπε να δοθεί φάουλ, εντούτοις η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, ο Γκριζμάν δεν λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στη Γαλλία στο 13’.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους «μπλε», δεδομένου ότι ο Εμπαπέ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Αργεντινών, ενώ στον αντίποδα, ο μοναδικός προωθημένος Λιονέλ Μέσι ήταν τόσο εγκλωβισμένος που δεν μπορούσε να προσφέρει στο επιθετικό σκέλος.

Οι εξαιρετικές γαλλικές αλληλοκαλύψεις δεν εφαρμόστηκαν στο 41ο λεπτό, όταν μετά από πλάγιο, ο Έβερ Μπανέγα έστρωσε στον Άνχελ ντι Μαρία και εκείνος σημείωσε το πιο μακρινό γκολ της διοργάνωσης (από τα 27,6 μέτρα).

Στο 48’ η τύχη έδειξε να χαμογελά στην Αργεντινή, αφού μετά από κακή απομάκρυνση του Πολ Πογκμπά, ο Λιονέλ Μέσι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκαμπριέλ Μερκάδο και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ουγκό Λορίς.

Αλίμονο. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποδείχθηκε τόσο μεγάλη, σε σημείο που η Γαλλία υπερνίκησε την ατυχία της με τρία γκολ σε 11 λεπτά και αφού είχε προηγηθεί το τραγικό λάθος του Φάσιο που έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Γκριζμάν στο 56’

Ο Μπενζαμέν Παβάρ ισοφάρισε με τρομερό φαλτσαριστό σουτ στο 57’, ο Εμπαπέ ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα του ματς στο 64’ και κλείδωσε τη νίκη μετά από ιδανική αντεπίθεση στο 68’.

Μέσι και Αγκουέρο φάνηκαν απειλητικοί προς το φινάλε, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι μείωσε με κεφαλιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο το 4-3 απλώς αποτέλεσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλιρεζά Φανγκανί (Ιράν)

ΓΚΟΛ: 13’ πέν. Γκριζμάν, 57’ Παβάρ, 64’, 68’ Εμπαπέ – 41’ Ντι Μαρία, 48’ Μερκάδο, 90+3’ Αγκουέρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 72’ Ματουιντί, 73’ Παβάρ, 90+3’ Ζιρού – 11’ Ρόχο, 19’ Ταγλιαφίκο, 43’ Μαστσεράνο, 50’ Μπανέγα, 90+3’ Οταμέντι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Κιλιάν Εμπαπέ. Κέρδισε το πέναλτι στο 13’, σημείωσε δύο γκολ και εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Αργεντινής.

UP: Το ματς αυτό καθαυτό. Επτά γκολ, τα δύο εκ των οποίων φανταστικά, ένα δοκάρι, ανατροπές…

DOWN: Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο Λιονέλ Μέσι στην κορυφή της επίθεσης της Αργεντινής. Κρύφτηκε, δεν πήρε πολλές μπάλες, απείλησε για πρώτη φορά και τελευταία φορά στο 85’.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Μπενζαμέν Παβάρ στο 57’. Ουδείς περίμενε ότι η λύση θα δοθεί από έναν δεξιό μπακ που δεν είχε ξανασκοράρει ποτέ με την εθνική του ομάδα.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ (89’ Τοβέν), Γκριζμάν (83’ Φεκίρ) Ματουιντί (75’ Τολισό), Ζιρού.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο (46’ Φάσιο), Ταγλιαφίκο, Πέρες (66’ Αγκουέρο), Μαστσεράνο, Μπανέγα, Παβόν (75’ Μέσα), Μέσι, Ντι Μαρία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Allez les Βleus σε ματς… κομπλέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.