MUNDIAL 2018

Με σούπερ Καβάνι, δεν έχει… ταβάνι! (pics+vids)

Ο Έντινσον Καβάνι πήρε το όπλο, σκόραρε δύο υπέροχα τέρματα και οδήγησε την Ουρουγουάη σε νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της Πορτογαλίας. Ο 31χρονος στράικερ ήταν εντυπωσιακός, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο Μουντιάλ, σημείωσε και τα δύο γκολ της “σελέστε”, η οποία θα αντιμετωπίσει τους Γάλλους στην προημιτελική φάση. Αποχώρησε πάντως, ως τραυματίας στο 74′...
Με σούπερ Καβάνι, δεν έχει… ταβάνι! (pics+vids)

Ο Έντινσον Καβάνι πήρε το όπλο, σκόραρε δύο υπέροχα τέρματα και οδήγησε την Ουρουγουάη σε νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της Πορτογαλίας.

Ο 31χρονος στράικερ ήταν εντυπωσιακός, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο Μουντιάλ, σημείωσε και τα δύο γκολ της “σελέστε”, η οποία θα αντιμετωπίσει τους Γάλλους στην προημιτελική φάση. Αποχώρησε πάντως, ως τραυματίας στο 74′ και άπαντες περιμένουν να μάθουν για το αν θα χάσει την κρίσιμη αναμέτρηση των “8”.

Πρώτη καλή φάση στο 6’, με τον Μουσλέρα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Κριστιάνο. Αλλά ένα λεπτό μετά ο Καβάνι με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Σουάρες, νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και άνοιξε το σκορ για τη «σελέστε».

Οι Πορτογάλοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Με τον Σουάρες στο 22’ να εκτελεί φάουλ και τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει πολύ ωραία στη γωνία του. Και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος, με τους Ίβηρες να απειλούν στο 52’ με ένα μακρινό, αλλά άστοχο σουτ του Γκερέιρο. Και τρία λεπτά μετά να βρίσκουν τον τρόπο να φέρουν το ματς στα ίσια με κεφαλιά του αφύλαχτου (!) Πέπε στην καρδιά της άμυνας από κόρνερ του Γκερέιρο.

Όμως, ο Καβάνι συνέχισε να είναι… καυτός και με ένα ακόμα υπέροχο γκολ έδωσε το προβάδισμα και πάλι σε «σελέστε», δίνοντας της άμεσο προβάδισμα σε 2-1. Η ομάδα του Σάντος είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70’ με τον Μπερνάρντο Σίλβα να αστοχεί σε κενή εστία και με εξουδετερωμένο τον Μουσλέρα που έκανε λάθος έξοδο και υπολογισμό της μπάλας.

Εν συνεχεία οι Πορτογάλοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, με το οποίο θα έστελναν το ματς στην παράταση. Χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μουσλέρα. Και έμειναν εκτός διοργάνωσης.

MVP: Ο Έντνισον Καβάνι. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Στην πιο ουσιώδη εμφάνιση, οι 31χρονος φορ πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ και μαζί του η Ουρουγουάη ονειρεύεται, τελικό. Το ένα γκολ, καλύτερο απ’ τ’ άλλο!

UP: Ο Λούκας Τορέιρα. Από τη μέρα που ο Ταμπάρες αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα, ο πιτσιρικάς τον δικαιώνει απόλυτα. Στα 22 του, ο μέσος της Σαμπντόρια πραγματοποιεί ονειρικό τουρνουά, με πολλά τρεξίματα, ωριμότητα και σοβαρότητα στα μαρκαρίσματα του.

DOWN: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πέρασε απαρατήρητος. Με ελάχιστες προσπάθειες, με κακές επιλογές και χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει τον Μουσλέρα. Οι Ουρουγουανοί τον έκλεισαν καλά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Καβάνι στο 62′. Μπορεί η Πορτογαλία να πίστεψε σε πρόκριση, όταν ο Πέπε έφερε το ματς στα ίσια στο 55′, αλλά επτά λεπτά ήταν αρκετά για να μπουν και πάλι στο κυνήγι του οδηγού. Ο 31χρονος “τελείωσε” το ματς με υπέροχο τρόπο.

ΓΚΟΛ: 7’ Καβάνι, 55’ Πέπε, 62’ Καβάνι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 93′ Ρονάλντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μ. Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ, Νάντες (81’ Σάντσες), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ (64’ Ροντρίγκεζ), Λ. Σουάρες, Καβάνι (74’ Στουάνι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65’ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85’ Μανουέλ Φερνάντες), Κρ. Ρονάλντο, Γκέντες (74’ Αντρέ Σίλβα).

https://www.youtube.com/watch?v=t6tv8sPeojQ

Τα μπινελίκια του Κριστιάνο στον διαιτητή! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με σούπερ Καβάνι, δεν έχει… ταβάνι! (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.