MUNDIAL 2018

Στους «8» η Κροατία με εκπληκτικό Σούμπασιτς (pics+vids)

Ο πολύπειρος γκολκίπερ έπιασε τρία πέναλτι και οδήγησε την Κροατία σε νίκη 3-2 στα πέναλτι επί της Δανίας, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης
Στους «8» η Κροατία με εκπληκτικό Σούμπασιτς (pics+vids)

Ο 34χρονος γκολκίπερ ήταν ο ήρωας της Κροατίας, νίκησε τον Κάσπερ Σμάιχελ στην κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι, έπιασε τα τρία από τα πέντε και με τελικό σκορ 3-2, έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης έδωσε στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς το ειστήριο για τα προημιτελικά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα ματς για γερά νεύρα, με μπόλικη τακτική και ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες. Αλλά και με δύο τερματοφύλακες εντυπωσιακούς, οι οποίοι όποτε χρειάστηκαν ήταν εκεί.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς, με τη Δανία να ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό. Λάθος της άμυνας της Κροατίας που αδράνησε σε εκτέλεση πλαγίου, ο Ματίας Γιόργκενσεν σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα Σούμπασιτς να μην μπορεί να διώξει.

Άμεση η ισοφάριση για την Κροατία που δεν επέτρεψε στους Δανούς να χαρούν το προβάδισμα τους. Καραμπόλα αυτή τη φορά σε αμυντικούς των Δανών, η μπάλα στρώθηκε στον Μάντζουκιτς που με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, στο πρώτο του γκολ στο Μουντιάλ.

Έπεσε ο ρυθμός στην συνέχεια, όπως ήταν λογικό, με τους Κροάτες να είναι φανερά καλύτεροι. Και στο 29’ να χάνουν σημαντική ευκαιρία, με τους Ράκιτιτς και Πέρισιτς να μην μπορούν να ευστοχήσουν από κοντά. Στο 42’ η σέντρα σουτ του Έρικσεν «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σμάιχελ μπλόκαρε το σουτ του Ράκιτιτς.

Κακό το δεύτερο μέρος, ελάχιστες οι ευκαιρίες στις δύο εστίες. Με τη Δανία να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο. Στο 72′ ο Νικολάι Γιόργκενσεν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σούμπασιτς μπλόκαρε σταθερά. Η ομάδα του Ντάλιτς αφυπνίστηκε στην συνέχεια. Στο 78’ σουτ του Ρέμπιτς μπλόκαρε ο Σμάιχελ, στο 84’ ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πέρισιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 92’ το μακρινό σουτ του Ράκιτιτς έφυγε άουτ. Και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Δανία είχε καλή ευκαιρία με τον Σένε στο 99’, χωρίς να ανησυχήσει τον Σούμπασιτς. Η Κροατία πίεσε χωρίς την μεγάλη ευκαιρία. Την οποία βρήκε στο 116’ με τον Μ. Γιόργκενσεν να ανατρέπει τον Κράμαριτς μέσα στην περιοχή. Και τον Σμάιχελ να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς. Και την αναμέτρηση να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου η Κροατία πήρε τη νίκη με 3-2

Η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Αστόχησε ο Έρικσεν

0-0 Αστόχησε ο Μπαντέλι

0-1 Κιερ

1-1 Κράμαριτς

1-2 Κρον Ντέλι

2-2 Μόντριτς

2-2 Αστόχησε ο Σένε

2-2 Αστόχησε ο Πίβαριτς

2-2 Ν. Γιόργκενσεν

3-2 Ράκιτιτς

MVP: Ο Κάσπερ Σμάιχελ. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Δανό γκολκίπερ. Από τα μεγάλα ταλέντα στη θέση των τερματοφυλάκων, άξιος να ηγηθεί της εθνικής του ομάδας στο μέλλον. Έπιασε τρία πέναλτι και έδειξε τις τεράστιες ικανότητες του.

UP: Η εμφάνιση του Ντάνιελ Σούμπασιτς. Αν και κατά την διάρκεια του αγώνα δεν ενέπνεε απόλυτη σιγουριά, εντούτοις στην κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι έδειξε πως δίκαια συμπεριλαμβάνεται σε έναν από τους σημαντικότερους γκολκίπερ στην ιστορία των Κροατών.

DOWN: Οι ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Μολονότι το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και μπήκαν δύο γρήγορα γκολ, εντούτος στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά και καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν την διάθεση να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το χαμένο πέναλτι του Μόντριτς. Ο αρχηγός της Κροατίας έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 116′, αλλά απέναντι από τον Σμάιχελ εκτέλεσε ένα πολύ κακό πέναλτι.

ΓΚΟΛ: 1’ Μ. Γιόργκενσεν, 4’ Μάντζουκιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 115’ Μ. Γκιόργκενσεν

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 116’ Μόντριτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβασιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108’ Μπαντέλι), Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς).

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μ. Γιόργκενσεν, Κνούντσεν, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Μπρέιθγουεϊτ (106’ Σίστο), Έρικσεν, Ντιλέινι (98’ Κρον-Ντέλι), Πόουλσεν, Κορνίλιους (66’ Ν. Γιόργκενσεν).

https://www.youtube.com/watch?v=wyPgHoyIWyA

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στους «8» η Κροατία με εκπληκτικό Σούμπασιτς (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.