MUNDIAL 2018

Εγγλέζα στο ραντεβού με τα πέναλτι! (vids)

Η Αγγλία επικράτησε 4-3 της Κολομβίας στην ψυχοφθόρα διαδικασία (1-1 η κανονική διάρκεια)
Εγγλέζα στο ραντεβού με τα πέναλτι! (vids)

Η Αγγλία ξόρκισε την κατάρα των χαμένων πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο και επικρατώντας 4-3 της Κολομβίας (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) προκρίθηκε στην προημιτελική φάση.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία, πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Χάρι Κέιν, προτού ο Γέρι Μίνα ισοφαρίσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Άγγλοι κέρδισαν τρία κόρνερ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών στο ξεκίνημα, αλλά η πρώτη καλή φάση τους προήλθε από σέντρα του Κίραν Τρίπιερ (άστοχη κεφαλιά του Χάρι Κέιν στο 16’).

Στα μισά του ημιχρόνου οι Κολομβιανοί πήραν μπάλα, ωστόσο δεν είχαν καθαρό μυαλό στην ανάπτυξη και την τελική πάσα, ελλείψει και του τραυματία Χάμες Ροντρίγκες.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έφτασε κοντά στο γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από λάθος απομάκρυνση της άμυνας των «καφετέρος» ο Τζέσε Λίνγκαρντ σούταρε άουτ.

Η διάθεση για αψιμαχίες ήταν έκδηλη, κυρίως από πλευράς Κολομβιανών, μόνο που στο 54ο λεπτό ο Κάρλος Σάντσες κράτησε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τον Κέιν (είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε) και ο διαιτητής Γκράιγκερ έδωσε πέναλτι, προκαλώντας την οργή των Νοτιοαμερικανών.

Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε, άνοιξε το σκορ και έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής μετά το 1939 που σκοράρει σε έξι διαδοχικά ματς.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τη μέτρια Κολομβία καταγράφηκε στο 81ο λεπτό κι αυτή προήλθε από λάθος στην αγγλική άμυνα που δεν εκμεταλλεύθηκε ο Χουάν Κουαδράδο (άστοχο σουτ).

Η δεύτερη ευκαιρία έγινε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τζόρνταν Πίκφορντ σταμάτησε το τρομερό σουτ του Ματέους Ουρίμπε, σε μία φάση που κατέληξε στο πρώτο κόρνερ των «καφετέρος».

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Γέρι Μίνα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα και τον αγώνα στην παράταση, όπου η Αγγλία πίεσε στο φινάλε για την αποφυγή της διαδικασίας των πέναλτι που τόσο πολύ την είχε πληγώσει κατά το παρελθόν. Μάταια…

Ο Νταβίντ Οσπίνα απέκρουσε την τρίτη εκτέλεση του Τζόρνταν Χέντερσον και πολλοί πίστεψαν ότι τα «τρία λιοντάρια» θα φτάσουν στο 0/4 σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ουρίμπε, όμως, αστόχησε αμέσως μετά, ο Τρίπιερ ισοφάρισε και ο Κάρλος Μπάκα δεν κατάφερε να νικήσει τον Πίκφορντ στην τελευταία εκτέλεση των Κολομβιανών.

Ο Έρικ Ντάιερ ανέλαβε το ύστατο χτύπημα των Άγγλων, ευστόχησε και χάρισε στην Αγγλία την πρόκριση στην προημιτελική φάση για πρώτη φορά από το 2006.

MVP: O Τζόρνταν Πίκφορντ. Έκανε τρομερή απόκρουση στο 90+3′, αμέσως μετά δέχθηκε γκολ (χωρίς να φταίει) και τελικά είχε την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής όταν σταμάτησε το πέναλτι του Κάρλος Μπάκα

UP: Ένα συναρπαστικό ματς με γκολ στο 90+3′ που κρίθηκε στα πέναλτι. Τι άλλο θέλετε;

DOWN: Οι ακίνδυνοι και νευρικοί Κολομβιανοί. Απείλησαν για πρώτη φορά μετά το 80′, ενώ μονίμως ήταν έτοιμοι για καβγά

Η ΣΤΙΓΜΗ: Θα ήταν το γκολ του Γέρι Μίνα αν τελικώς προκρινόταν η Κολομβία. Αυτό δεν συνέβη, συνεπώς αυτομάτως ο Πίκφορντ του κλέβει τη δόξα με το πέναλτι που απέκρουσε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

ΓΚΟΛ: 90+3’ Μίνα – 57’ πέν. Κέιν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41’ Μπάριος, 52’ Αρίας, 54’ Κ. Σάντσες, 63’ Φαλκάο, 64’ Μπάκα, 118’ Κουαδράδο – 56’ Χέντερσον, 69’ Λίνγκαρντ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας (116’ Σαπάτα), Μίνα, Ν. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες (79’ Ουρίμπε), Λέρμα (62’ Μπάκα), Μπάριος, Κουαδράδο, Κιντέρο (88’ Μουριέλ), Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (113’ Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Γιανγκ (102’ Ρόουζ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Ντέλε Άλι (81’ Ντάιερ), Στέρλινγκ (88’ Βάρντι), Κέιν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εγγλέζα στο ραντεβού με τα πέναλτι! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.