MUNDIAL 2018

Φέρτε της τον επόμενο! (vids)

Η Σουηδία δεν προβλημάτισε ποτέ την Αγγλία που επικράτησε 2-0 και πήρε ευκολότερα από ότι περίμενε την πρόκριση στους «4» του Μουντιάλ
Φέρτε της τον επόμενο! (vids)

Η πορεία του Μουντιάλ προς το… σπίτι συνεχίζεται! Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, η Αγγλία προκρίθηκε στα ημιτελικά, νικώντας με 2-0 τη Σουηδία.

Ποιος τους το έλεγε όταν έφευγαν από το Νησί με την ευχή για… ότι καλύτερο, πως θα γίνονταν η τρίτη έκδοση των «τριών λιονταριών» που φτάνει τόσο μακριά στη διοργάνωση που τους είχε γίνει εθνικός βραχνάς για τόσα και τόσα χρόνια. Κι όμως για αυτή την Αγγλία δεν υπάρχει πλέον… ντροπιαστικός αποκλεισμός στον ορίζοντα, παρά μόνο η ευκαιρία για κάτι ιστορικό, κάτι που έχει επαναληφθεί μόλις μία φόρα.

Η Σουηδία ήταν μεν η γνωστή… τίμια ομάδα, η οποία όμως έχει τρυπήσει το «ταβάνι» της. Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά τη στιγμή που η παρουσία της στην τελική φάση ήταν από μόνη της έκπληξη. Δεν μπορούσε αυτή να αποκλείσει μια Αγγλία τόσο δουλεμένη, σοβαρή, προσηλωμένη στο στόχο. Και δεν έγινε.

Παρότι περιόρισε σημαντικά τα όπλα της ομάδας τους Σάουθγκεϊτ και δεν της άφησε χώρο να δημιουργήσει φάσεις, το άγχος δεν έπνιξε τους Άγγλους. Ας είναι καλά δηλαδή τα στημένα, η μόνιμη πηγή δημιουργίας φάσεων και γκολ. Η κεφαλιά του Μάγκουαϊρ (30’) ήταν το πέμπτο από τα 11 τέρματα στη Ρωσία που σημειώνεται με αυτό τον τρόπο. Στην πρώτη ουσιαστικά υποψία φάσης, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το πρώτο διεθνές γκολ του αμυντικού της Λέστερ. Συμπτώσεις.

Ο Στέρλινγκ σπατάλησε ένα άχαστο τετ α τετ με τον Όλσεν στο 45’ και ευτυχώς για εκείνον ο Πίκφορντ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Κολομβία. Εκπληκτική επέμβαση στο 47′ στην κεφαλιά του Μπεργκ, στερώντας από τους Σουηδούς την ισοφάριση.

Δώδεκα λεπτά μετά ο Λίγκαρντ βρήκε τον Άλι με μια εξαιρετική σέντρα και ο 22χρονος μέσος έγινε ο δεύτερος νεαρότερος Άγγλος μετά τον Όουεν που σκοράρει στο Μουντιάλ. 2-0, αυτό ήταν. Όσο κι αν προσπάθησαν οι Σκανδιναβοί, η πορεία της Αγγλίας για τα ημιτελικά είχε ήδη χαραχτεί. Του Μουντιάλ προς το Νησί;

MVP: Τζέσι Λίνγκαρντ. Κάνει ένα φανταστικό τουρνουά και στα νοκ άουτ δίνει καθοριστικές λύσεις. Όχι μόνο έκανε τα πάντα στο κέντρο, έχοντας εκπληκτικό ποσοστό (95%) στις επιτυχημένες πάσες, αλλά έδωσε και την ασίστ για το γκολ του Ντέλε Άλι. Πολύτιμος.

DOWN: Εμίλ Φόρσμπεργκ. Ο σταρ της Σουηδίας δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα, δεν πήρε πρωτοβουλίες και έχασε την κεφαλιά στο γκολ του Μαγκουάιρ που άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση της Αγγλίας. Απογοήτευση στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η φανταστική απόκρουση του Πίκφορντ στο γυριστό του Μπεργκ στο 72ο λεπτό. Ο γκολκίπερ της Έβερτον ήταν ξανά υπέροχος, φροντίζοντας σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο πως δεν θα αναζωπυρωθούν οι ελπίδες των Σουηδών.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάιπερς (Ολλανδία)

ΓΚΟΛ: 30’ Μαγκουάιρ, 59’ Άλι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87’ Μαγκουάιρ / 88’ Γκουιντέτι, 90’ Λάρσον

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

 

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Ολσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Μπεργκ, Τοϊβόνεν (65’ Γκουιντέτι)

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Άλι (77’ Ντελφ), Χέντερσον (83’ Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Γιάνγκ, Στέρλινγκ (90’ Ράσφορντ), Κέιν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φέρτε της τον επόμενο! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.