MUNDIAL 2018

Τελικώς… Γαλλία!

Το γκολ του Ουμτιτί χάρισε στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-0 το Βέλγιο)
Τελικώς… Γαλλία!

Το γκολ του Σαμουέλ Ουμτιτί στο 51ο λεπτό χάρισε στη Γαλλία τη νίκη επί του Βελγίου με 1-0 και την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια!

Αντίπαλος της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν στον κυριακάτικο (15/7, 18:00) τελικό θα είναι ο νικητής του έτερου ημιτελικού μεταξύ Κροατίας και Αγγλίας.

***

Ο Ντεσάν έβαλε τον Μπλεζ Ματουιντί αντί του Κορεντέν Τολισό (αναμενόμενο), ενώ ο Ρομπέρτο Μαρτίνες τον Μουσά Ντεμπελέ αντί του τιμωρημένου Τομάς Μενιέ.

Το Βέλγιο έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό, όταν από πάσα του Κέβιν ντε Μπρόινε, ο Εντέν Αζάρ σούταρε και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ουγκό Λορίς.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 19’ με νέο διαγώνιο σουτ, ενώ στο 22’ ήταν η σειρά του προωθημένου Τόμπι Αλντερβάιρελντ για να αγχώσει τον Λορίς, ο οποίος έπιασε τον Ντεσάν στην 6η θέση των συμμετοχών (103) με τους «μπλε».

Ο Τιμπό Κουρτουά αισθάνθηκε πίεση για πρώτη φορά στο 23’, όταν ο Ολιβιέ Ζιρού αστόχησε στην προβολή που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, προτού ο ίδιος παίκτης επανέλθει με κεφαλιά προς τα πίσω (λίγο άουτ).

Έπειτα από νέα απειλή του Ζιρού στο 34’, ο Κιλιάν Εμπαπέ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Μπενζαμέν Παβάρ, ο οποίος νικήθηκε από τον Κουρτουά στην καλύτερη ευκαιρία του α’ ημιχρόνου.

Η Γαλλία είχε τις περισσότερες επαφές σε αντίπαλη περιοχή στο α’ ημίχρονο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (16) και το Βέλγιο τις λιγότερες (7), στατιστικό που μαρτυρά την εικόνα.

Το β’ μέρος άρχισε με μία κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου και συνεχίστηκε με το μοναδικό γκολ του αγώνα: στο 51’ ο Αντουάν Γκριζμάν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά από τον Μαρουάν Φελαϊνί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

https://twitter.com/Timberwolf___/status/1016775981967790082

Με το μομέντουμ να είναι «μπλε», ο Εμπαπέ βρήκε τον Ζιρού, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά στο μεταξύ τους τετ-α-τετ (στο 56’).

Ο Μαρτίνες έριξε στη μάχη τον Ντρις Μέρτενς, εκείνος έβγαλε μία σέντρα από δεξιά, ο Φελαϊνί πήρε εκδίκηση από τον Ουμτιτί στον αέρα, αλλά δεν χρίστηκε σκόρερ.

Ο Γιανίκ Καράσκο πέρασε αντί του Φελαϊνί στο 80’ και ένα λεπτό αργότερα ο Άξελ Βίτσελ έχασε την πιο καλή ευκαιρία του Βελγίου, με μονοκόμματο σουτ που απέκρουσε ο Λορίς.

Έπειτα ο Ντεσάν άρχισε τις αλλαγές (και) για να ροκανίσει τον χρόνο, αν και εκείνη του Ματουιντί στο 86’ έγινε λόγω τραυματισμού και, πλέον, το ερώτημα είναι θα καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής (15/7).

Το ματς ολοκληρώθηκε με δύο καλές ευκαιρίες για τη Γαλλία (Γκριεζμάν και Τολισό οι επίδοξοι σκόρερ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87’ Καντέ, 90+2’ Εμπαπέ – 63’ Αζάρ, 71’ Αλντερβάιρελντ, 90+4’ Βερτόνχεν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Σαμουέλ Ουμτιτί. Για το γκολ που έβαλε

UP: H απόκρουση του Ουγκό Λορίς στο σουτ του Βίτσελ

DOWN: Η μετριότατη απόδοση του Βελγίου στο β’ ημίχρονο

Η ΣΤΙΓΜΗ: Ο θερμός εναγκαλισμός των Γάλλων με τον Τιερί Ανρί, ο οποίος είναι βοηθός του Μαρτίνες στον πάγκο του Βελγίου

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (86’ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού (85’ Ενζονζί).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντεμπελέ (60’ Μέρτενς), Σαντλί (90+1’ Μπατσουαγί), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελικώς… Γαλλία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.