STOIXIMAN SUPER LEAGUE

«Πράσινος» σίφουνας, πέρασε κι από τη Λάρισα!

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός άλωσε (και) το AEL FC Arena, κάνοντας το 3/3 στο πρωτάθλημα. Αποδεικνύοντας, παράλληλα, ότι οι βλέψεις του είναι υψηλές!
«Πράσινος» σίφουνας, πέρασε κι από τη Λάρισα!

Καλύτερος, πιο άνετος και γενικώς ανώτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά στη Λάρισα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν εξ’ αρχής τον έλεγχο, τις γραμμές τους κοντά και τους διαθέσιμους χώρους για την ΑΕΛ κλεισμένους. 

Παρότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» ήταν αυτό που την εκμεταλλευόταν. Βγάζοντας τελικές προσπάθειες, είτε από οργανωμένες επιθέσεις, είτε από αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια στο 28ο λεπτό, ο Μπουζούκης βρήκε εκπληκτικά στον κενό χώρο τον Γιόχανσον κι ο Σουηδός, αφού έκανε μερικά μέτρα με την μπάλα, πλάσαρε άψογα τον Κρίστινσον για το 1-0!

Μετά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού η ΑΕΛ προσπάθησε να καταστεί πιο απειλητική, όμως οι «πράσινοι» ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν. Ενδεικτικό είναι πως η μοναδική απειλητική στιγμή υπέρ των «βυσσινί», ήταν όταν το γύρισμα του Γιόχανσον στο 42′ πήγε να κρεμάσει τον Διούδη! Όμως για καλό του «τριφυλλιού», ο 25χρονος τερματοφύλακας έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στη Λάρισα ήταν κάκιστη, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να γλιστρούν αρκετά συχνά, ενώ άλλες φορές έβγαιναν ακόμα και ολόκληρα κομμάτια από το χορτάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αντωνίου πέρασε για την ΑΕΛ τον Λεοζίνιο αντί του Σαχίτι, ενώ άμεσα πέρασε στο ματς και τον Κούνιτς αντί του Χούμπτσεφ, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 3-5-2. Αυτό έδωσε μία ώθηση στους «βυσσινί», οι οποίοι άρχισαν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους. Εκεί όμως ήρθε το σλάλομ του Γιόχανσον στο 63′, με τον Σουηδό να περνάει όποιον βρίσκει, να παίρνει μία κόντρα, εκτελώντας για το 2-0 του Παναθηναϊκού και για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Το διπλό προβάδισμα των «πράσινων», βέβαια, δεν κράτησε για πολύ. Ο Μαυρομμάτης έκανε το χέρι μες στην περιοχή, ο Κομίνης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Φατιόν στο 65′ μείωσε για τους γηπεδούχους. Η ΑΕΛ πήρε τεράστια ώθηση από το γκολ που πέτυχε, αναγκάζοντας τον Διούδη να επέμβει εντυπωσιακά στο 73′, στα απανωτά σουτ των Κούνιτς και Ντέλετιτς.

Βλέποντας την καθίζηση των παικτών του ο Γιώργος Δώνης πέρασε τον Πούγγουρα στο ματς, αντί του κουρασμένου Μπουζούκη, αλλάζοντας τη διάταξη σε 3-4-3, προφανώς για να προφυλάξει καλύτερα την άμυνά του. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν δέχθηκε γκολ, αλλά με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 89′ σφράγισε την επικράτησή του με 3-1. Το «τριφύλλι», έτσι, έφτασε σε 3 αγωνιστικές, τα εκτός έδρας «διπλά» που πέτυχε πέρσι σε 30!

MVP: Ματίας Γιόχανσον: Τρομερό παιχνίδι από τον Σουηδό. Καλός αμυντικά, αλλά επιθετικά ήταν άριστος. Πέτυχε τα δύο από τα συνολικά τρία γκολ του Παναθηναϊκού, το δεύτερο μάλιστα με εντυπωσιακή κούρσα. Αναπλήρωσε και με το παραπάνω τον απόντα Κουλιμπαλί.

UP: Τάσος Χατζηγιοβάνης: Ίσως το καλύτερο ματς του Χατζηγιοβάνη με την πράσινη φανέλα. Ο μικρός ήταν δραστήριος, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της ΑΕΛ, είχε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ έβαλε και το «κερασάκι» στην τούρτα με το γκολ-πέναλντι που σημείωσε. Μόνο χαμόγελα σκόρπισε η παρουσία του.

DOWN: Σουάντ Σαχίτι: Κακός ο Σέρβος. Δεν μπόρεσε να προσφέρει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του και ως αποτέλεσμα, ο Αντωνίου τον αντικατέστησε με την εκκίνηση της επανάληψης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης: Προσπάθησε να μην σφυρίζει πολύ, ώστε να μην σταματάει συχνά το παιχνίδι. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, καθώς το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό. Σωστά υπόδειξε πέναλτι στο χέρι του Μαυρομμάτη στο 64′. Ορθό και το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού, στο χέρι του Κούνιτς στο 88′.

ΓΚΟΛ: Γιόχανσον (28′, 63′), Χατζηγιοβάνης (89′), Φατιόν (65′ πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζανδάρης (20′), Μπουζούκης (64′) / Γρομητσάρης (46′), Καρανίκας (48′), Λεοζίνιο (55′), Φατιόν (87′), Κούνιτς (88′)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (54′ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Κοέφ), Σαχίτι (46′ Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Τζανδάρης, Κουρμπέλης (86′ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε, Μπουζούκης (76′ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55′ Βέργος).

http://www.sportime.gr/live/148277/ael-panathinaikos-live/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πράσινος» σίφουνας, πέρασε κι από τη Λάρισα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.