STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη – ΟΦΗ: Εμφατική νίκη και… ζόρια στους Κρητικούς

Η Ξάνθη με δύο γκολ του Σλοβάκου επιθετικού, κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-0
Ξάνθη – ΟΦΗ: Εμφατική νίκη και… ζόρια στους Κρητικούς

Η παράδοση που θέλει την Ξάνθη να μη χάνει από τον ΟΦΗ, συνεχίστηκε. Βέβαια οι Κρητικοί έλειπαν από την μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, αλλά η ουσία είναι πως το 3-0 της ομάδας της Θράκης, επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 15 χρόνια.

Από το 2003 έχει να κερδίσει ο ΟΦΗ μέσα στην έδρα της Ξάνθης και σήμερα (23/9) υπαίτιος γι’ αυτό ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ.

Ο Σλοβάκος με δύο τέρματα κόντρα στη ροή του ματς, έδωσε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του, με τον ΟΦΗ και τον Νίκο Παπαδόπουλο, να βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση…

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού άνηκε στον ΟΦΗ. Από αριστερά με τον Βουό και από τα δεξιά με τον Αραβίδη δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν μερικές ευκαιρίες, όπως την κεφαλιά του Βουό (20’) και του σου του Αραβίδη (25’) που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο για την Ξάνθη, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0! Στο 27’ ο Σάρπονγκ πήρε τη μπάλα από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Σωτηρίου. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του και ο Γέντρισεκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι πιάνοντας την κεφαλιά για να κάνει το 1-0 για τους Θρακιώτες!

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν έκαναν την μεγάλη ευκαιρία. Η Ξάνθη άρχισε να ισορροπεί το ματς και στο 40’ έκανε το 2-0 και πάλι με τον Γέντρισεκ! Ο Καμαρά έβαλε την μπαλιά και ο επιθετικός της Ξάνθης έφυγε από κανονική θέση, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Σωτηρίου. Με μια προσποίηση πέρασε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και πλάσαρε σε κενή εστία κάνοντας το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Ξάνθη τον έλεγχο στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ αποπροσανατολίστηκε τελείως. Έχασε τη μάχη του κέντρου, με την Ξάνθη να ελέγχει το παιχνίδι και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως με τον Γέντρισεκ, χωρίς όμως να βγάλει την μεγάλη ευκαιρία.

Αυτή, την έχασε στο 70’ ο Πλατέλλας που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Το 3-0 έγινε τελικά στο 87’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς, που έστειλε με φάλτσο την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου. Νωρίτερα, στο 80′ ο Κάστρο στη πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Σωτηρίου να αποκρούει με τα πόδια.

Η Ξάνθη στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΟΦΗ να είναι σε δύσκολη θέση, έχοντας μείνει με έναν βαθμό, από την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.

MVP: Ποιος άλλος; Ο Γέντρισεκ. Κόντρα στη ροή του ματς στο πρώτο ημίχρονο, «χτύπησε» αρχικά με μια εξαιρετική κεφαλιά και στη συνέχεια σε τετ α τετ όπου οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν πήραν χαμπάρι πως έφυγε από την σέντρα και βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου.

UP: Έδωσε μεγάλες μάχες και στις περισσότερες ήταν νικητής. Ο Τζέφρι Σαρπόνγκ ήταν αυτός που δημιούργησε και το πρώτο γκολ και γενικά έτρεξε πολύ στο παιχνίδι. Από τους κορυφαίους του αγώνα, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

DOWN: Η άμυνα του ΟΦΗ. Και στα δύο γκολ δεν λειτούργησε τίποτα σωστά καθώς ο Γέντρισεκ βρέθηκε μόνος του και στα δύο γκολ, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλά κενά, με τον Παπαδόπουλο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε αλλαγή στην αλλαγή, στο ημίχρονο του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εύκολο έργο είχε ο Παπαπέτρου καθώς δεν είχε την δύσκολη φάση το ματς. Σωστές οι αποφάσεις των Κουρομπυλιά, Ακρίβος στα οφσάιντ του ΟΦΗ.

ΓΚΟΛ: 28’, 40’ Γέντρισεκ, 87’ Κοβάσεβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24’ Λισγάρας, 56’ Κοβάσεβιτς, 63’ Καμαρά – 42’ Αραβίδης, 64’ Βουό

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε (60’ Ντε Λούκας), Σάρπονγκ (79’ Κάστρο), Καντά, Κοβάσεβιτς (88’ Μελιόπουλος), Μπαξεβανίδης.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτσιανικούλης (68’ Νέιρα), Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Παπάζογλου (9’ Κομεσίδης) (46’ Νάστος), Μεγιάδο, Ποτουρίδης.

http://www.sportime.gr/live/153684/xanthi-ofi-live/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξάνθη – ΟΦΗ: Εμφατική νίκη και… ζόρια στους Κρητικούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.