STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη-ανάσα για την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Φέστα

Οι «βυσσινί» πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν απέναντι στον Παναιτωλικό με 1-0, χάρη στο γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 3’
Νίκη-ανάσα για την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Φέστα

Η ΑΕΛ ήθελε επειγόντως και οπωσδήποτε μία νίκη και τη βρήκε απέναντι στον Παναιτωλικό με 1-0, χάρη στο γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 3’.

Οι «βυσσινί» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη αξιόλογη φάση που έκαναν και μάλιστα χωρίς να πρόκειται για κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, αυτό που ένοιαζε τόσο τη διοίκηση της ΑΕΛ όσο και τον Τζιανλούκα Φέστα, που έκανε ντεμπούτο, ήταν να έρθει η νίκη και τίποτα λιγότερο, η οποία ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για την ΑΕΛ. Μόλις στο 3’ κι έπειτα από κόρνερ στα αριστερά, όπου οι φιλοξενούμενοι φάνηκε ότι θα τέλειωναν τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μιλοσάβλιεβιτς. Αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Χαντάκια, καταλήγοντας στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Το 1-0 έφερε την ΑΕΛ σε θέση άμυνας, η οποία δεν είχε λόγω να πιέσει και να βγει μπροστά. Αντίθετα έδωσε χώρο στον Παναιτωλικό και τον περίμενε. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο και είχαν την πρωτοβουλία, όμως δεν βρήκαν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Κρίστινσον. Ετσι περιορίστηκαν σε μακρινά σουτ από τους Μοράρ, Μάζουρεκ και Μαρινάκη, τα οποία όμως δεν απείλησαν τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός βγήκε με πιο άγριες διαθέσεις κι επέλεξε να κλείσει την ΑΕΛ. Παρ’ όλα αυτά, η Λάρισα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 61’, όταν ο Ντέλετιτς απέφυγε και τον Κυριακίδη, αλλά σούταρε άουτ.

Παρά την πίεση που άσκησε σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και δύο καλά μακρινά σουτ των Μιχάι και Πάουλο, ο Παναιτωλικός δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία και δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

MVP: Ο Μίλος Ντέλετιτς ξεχώρισε από την ΑΕΛ και συνολικά στο παιχνίδι. Ο Σέρβος μέσος ήταν εξαιρετικός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά και έδωσε πολύτιμες βοήθειες και στα δύο πλευρές του γηπέδου.

UP: Σε πολύ καλή κατάσταση επέστρεψε ο Βαγγέλης Μόρας. Αν και φάνηκε ότι του έλειπαν παιχνίδια, λόγω του τραυματισμού του, ο Έλληνας αμυντικός ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του και έκανε ελάχιστα λάθη.

DOWN: Ο Φράνκο Μάζουρεκ δεν είναι σε καλή κατάσταση και από την στιγμή που ο Παναιτωλικός στηρίζει πολλά πάνω του, φαίνεται ότι υστερεί στο οργανωτικό σκέλος. Ο Αργεντινός δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εύκολο απόγευμα είχε ο Κουτσιαύτης από το σύνδεσμο Άρτας. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε τη δύσκολη φάση που θα ξεσήκωνε διαμαρτυρίες και σε γενικές γραμμές η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη.

ΓΚΟΛ: 3’ Μιλοσάβλιεβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43’ Καρανίκας, 56’ Πίτι, 59’ Μπάλλας, 70’ Κοέφ, 84’ Ζίζιτς – 21’ Γουίλιαν, 42’ Μαρινάκης, 56’ Μιχάι, 81’ Μανά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπάλλας (68’ Κοέφ), Φατιόν, Ντέλετιτς, Κούνιτς (92′ Γρομητσάρης), Πίτι (75’ Μόρσι), Μιλοσάβλιεβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας (71’ Λουσέρο), Τσοκάνης, Πάουλο, Έρικσον (62’ Καμαρά), Ντίας, Μάζουρεκ (78’ Μανά), Γουίλιαν, Μοράρ.

ΟΦΗ – ΑΕΚ: Δύο διακοπές ρεύματος στο “Γεντί Κουλέ”

ΟΦΗ – ΑΕΚ: Αφιλόξενη έδρα το “Γεντί Κουλέ” για την Ένωση (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκη-ανάσα για την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Φέστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.